Ne mogu normalno pokrenuti video format .avi

poruka: 11
|
čitano: 5.930
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam jedan dosta čudan problem vezan uz medijski format .avi. Na tome formatu imam oko 60 filmova (svi su .avi) i 90% filmova koji su mi prije normalno radili, odjednom su izgubili gotovu svu kvalitetu slike, točnije skoro se ništa ne skuži. To mi se događa na BSplayeru, PowerDVD-u i na Windows Media Playeru, znači na svemu... Nakon što hoću pokrenuti film ili ako samo uđem u datoteku s filmom, Windows mi javlja error i zatvara My Computer. Koristim NOD32 koji me do sada vjerno služio, a tada i on riknuo. Piše da je sve u redu s njim, ali ne mogu ništa skenirati i ne mogu ga updadati... Možda je virus, a možda i ne. Zna netko? Preporuke?

Hλlf Life 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ne mogu normalno pokrenuti video format .avi

Pretpostavljam da se nikome ne da odgovarati jerbo si njub i nemaš pojma i komp ti je nakrcan smećem (to je samo moja hrabra pretpostavka :))

preporuka 1: Vidi da li si instalirao nekakav codec pack ili pak program koji sa sobom nosi kodeke (Nero je to znao raditi), zapravo, bilo kakav sumnjiv komad softvera. Pa deinstaliraj.

preporuka 2a: Makni taj NOD i instaliraj Avast! koji je besplatan i radi sasvim fino. Ako to neće ići, tada...

preporuka 2b: Ako ti nije problem (nemaš neke ludnice od sistemskih postavki i instaliranih aplikacija) reinstaliraj Windowse i onda si gore stavi Avast! pa kreni ispočetka i pametnije :)

s.f. - s.n.
15 godina
neaktivan

ili si jednostavno instaliraj VLC media player, download , i uzivaj!!!

a sto covjek iznad kaze,reinstal winsa se treba radit minimalno 1 put u godini(ja ga radim svaka 2 mjeseca)pa ukoliko to nisi dugo radio:svakako preporucujem!!!

muskarci imaju dvije emocije:napaljen i gladan...ako ga vidis bez erekcije, napravi mu sandwitch....
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
skiljavi kaže...

a sto covjek iznad kaze,reinstal winsa se treba radit minimalno 1 put u godini(ja ga radim svaka 2 mjeseca)pa ukoliko to nisi dugo radio:svakako preporucujem!!!

ma jesi lud..zasto reinstall windowse svako 2 miseca {#}

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
17 godina
zoharbizo kaže...
skiljavi kaže...

ili si jednostavno instaliraj VLC media player,  download , i uzivaj!!!

ma jesi lud..zasto reinstall windowse svako 2 miseca  {#}

Ma to su nebuloze, ako se znaš brinuti o računalu nemoraš ih nikad reinstaliravat, evo ja svoje imam više od godinu, nikad problema

A da nebudemo OT, proskeniraj s ovim   , makni taj NOD i stavi Avast/Aviru, instaliraj codece ako ih nemaš i sve bi trebalo raditi

Ja sam manijak iz gimnazijskog parka
16 godina
neaktivan

Šta ti radiš s tim kompom da svaka 2 mjeseca reinstaliraš OS, ja os nisam reinstalirao več 2 godine i sve radi kao podmazano.

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ove priče o reinstalaciji svaka dva mjeseca su sulude. Ako se ne brlja previše i ne instaliraju kojekakvi super tweak turbo smeće utility programčići koji kopaju po sistemu, komp može raditi 0-24 godinama... Do sad sam u većini slučajeva radio reinstalaciju zbog novog diska ili (svjesnog) prčkanja po stvarima po kojima ne bi trebalo :)

s.f. - s.n.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ninotocka kaže...

Pretpostavljam da se nikome ne da odgovarati jerbo si njub i nemaš pojma i komp ti je nakrcan smećem (to je samo moja hrabra pretpostavka :))

preporuka 1: Vidi da li si instalirao nekakav codec pack ili pak program koji sa sobom nosi kodeke (Nero je to znao raditi), zapravo, bilo kakav sumnjiv komad softvera. Pa deinstaliraj.

preporuka 2a: Makni taj NOD i instaliraj Avast! koji je besplatan i radi sasvim fino. Ako to neće ići, tada...

preporuka 2b: Ako ti nije problem (nemaš neke ludnice od sistemskih postavki i instaliranih aplikacija) reinstaliraj Windowse i onda si gore stavi Avast! pa kreni ispočetka i pametnije :)

Heh.. vjerojatno, a smećem mi je nakrcan samo eksterni hard disk
1: koliko znam, nisam instalirao nikakve "codec packove" osim ako nisu došli u kompletu s nekim drugim programima, što se tiče "Nera" dosad mi nije iznevjerio
2a: taj NOD je sad nekim čudom proradio O.O i normalno se updata.. ako mi to nastavi raditi, deinstaliram i skidam Avast ;)

2b: a to je vjerojatno i najpametnije, ali svakome je pomalo žao krenuti potpuno ispočetka, palo mi je to na pamet, ali sam mislio da postoji rješenje za taj moj problem..

Hλlf Life 2
16 godina
neaktivan
skiljavi kaže...

Hahaha, ne radi ama baš ništa, probao i s tim... Nije potrebno toliko rušiti windowse, već svako malo napraviti Disk Defragment i Disk Cleanup

Hλlf Life 2
16 godina
neaktivan

@mind_challenge Hvala na ovome savjetu, sad sam s tim proskenirao i čekam rezultate, a Avast ću nabaviti čim srušim windowse ;)

Hλlf Life 2
18 godina

Za početak stavi K-Lite Mega Codec Pack i nakon toga probaj puštati video recimo Gomom Playerom.

Glupost nikad ne dolazi u malom pakiranju. Stupidity never comes in small packages.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice