Mrezna karta bez konekcije sa ruterom

poruka: 9
|
čitano: 2.457
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
mrezna karta bez konekcije za ruterom

poz., 

dakle   drajveri od mrezne su ok  i prepoznata je i na ping odgovara ali skopcana kablom na ruter ne uspostavlja se konekcija nikako dok ostali racunari bez problema na isti ruter i istim kablom. Instalacija sistema na pc-u je na novo izvrsena i opet. Radi se u starijem racunaru koji je radio na xp uredno , ubacio sam prvo xp sp3 pa sam mislio da je do  OS-a , stavim xp prof. sp1 opet isto. sve postavke su automatski onako kako dodje na novoj instalaciji os-a Kartica je integrusana, i da napomenem pri stekanju lan kabla ne pali se kontrolna lampica na mreznoj. I vadio sam bateriju iz maticneda nije do toga sta.... .Misljenja!?

hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 13:57 (AnatoliaRelax).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

čiji ruter? jel ZTE?

M
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jeste zte ruter, a isprobavao sam tako i sto sam izmedju mrezne i zte stavljao asusov ruter.  editovao sam prvi post

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 14:00 (AnatoliaRelax).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: mrezna karta bez konekcije za ruterom

Driveri ili hardware, ako ne štima

riješenje je uzeti wifi karticu, danas ima poveći izbor........

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 14:01 (jobi123).
13 godina
neaktivan

driver je ok, sa zvanicne stranice. A radila je prije reinstalacihe os-a i vadjenja bat. iz maticne

16 godina
neaktivan
AnatoliaRelax kaže...

dakle   drajveri od mrezne su ok  i prepoznata je i na ping odgovara ali skopcana kablom na ruter ne uspostavlja se konekcija nikako dok ostali racunari bez problema na isti ruter i istim kablom. ..  i da napomenem pri stekanju lan kabla ne pali se kontrolna lampica na mreznoj. ..

Znači,

. u device manageru mrežna je uredno instalirana i bez problema?

. ping na IP adresu mrežne kartice radi, pri čemu u pinganju ne koristiš loopback niti 0.0.0.0 već njenu IP adresu

. s obzirom da si rekao da ne možeš do rutera kad spojiš kabel, tko ti je alocirao IP adresu mrežnoj kartici?

. kabel kad spojiš s ruterom da li gore lampice na portu rutera ? da li si probao drugi port na ruteru ?

. koja je IP adresa mrežne kartice i koja je subnet maska ?

. koja je IP adresa rutera i njegova subnet maska ?

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 14:12 (Zura).
16 godina

-uvjek/svi PC problemi mogu biti hardware i software. Prvo to moraš potvrditi/eliminirati.

prvo HW:

-kontrolene lampice na mrežnoj i routeru reagiraju? koja boja (zeleno-žuto..)?, drugi kabel, drugi port?

-postavke u BIOSu (mreža enambled ili neke postavke kao fix-IP..).

-bootanje nekog liveOSa (npr ubuntu) eliminira ili potvrdi kvar, ako radi tad je HW ispravan, ako ne radi tad imaš fizički kvar a može biti BIOS-Driver i neka postavka.

sve ostalo je SW, podešavanje u OSu. Najsumljiviji je driver (možda sličan ali stara-nova serija chipa..), možda neki malware, možda pogrešna postavka DHCP tj fix IP.. treba vidjeti i postavke u routeru, npr da nije ta mrežna (kroz MAC) blokirana..

sve testiraj pinganjem, vidi što ti postavi automatika (dhcp/ip/dns/gw..) pict ipconfig /all itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

drajveri ok, kontrolne lampice ne svijetle , na ping uzvraca 4/4.....a mozda najbolje na sa linux live cd pokusam ...samo nemam ga sad pri ruci

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 15:00 (AnatoliaRelax).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

rjesen problem...  iako u device prikazivalo driver kao ok i ping vraca ali driver ipak nije valjao, drugi driver i sad radi. hvala svima

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice