imam problem s monitorom ,monitor je hp 1940..poceo je da se pali gasi..kad stisnem dugme auto i drzim stisnuto monitor radi..cim pustim dugme on se nastavi pali gasit..i stoji poruka vga aktive dva neaktive..probala sam ga stavit na drugi kom ali ista je stvar..samo ide u sleep mode i nastavi se pali gasit..pomoc ako netko zna...
Monitor se pali gasi..pomoc
- poruka: 11
- |
- čitano: 18.466
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mozda zvuci glupo ali provjeri jel dobro spojen vga kabal u monitor
provjeri jesu li svi kablovi dobro utisnuti...vga kabel i strujni kabel...moguće da je jedan od njih oštećen
ako se stalno pali i gasi moguce da su i kondenzatori otisli. pa bi ih trebalo zamjeniti. ili kao sto je kolega @wolverine rekao mozda je kabel ostecen negdje.
probala sam to s kablovima ,cak sam i mijenjala kablove ali nista jedino kad drzim dugme neko on je upaljen..a ti kondezatori jeli to skup popravak??
Danas sam došao doma, upalio PC, monitor. Pc se normalno pokrenuo ali monitor se počeo paliti i gasiti. Upali se na sekundu i onda ugasi i tako stalno. Do kablova nije jer sam provjerio, a grafička kartica radi na tv-u normalno.
Monitor je star tu negdje oko pet godina i radi na dan u prosjeku otprilike desetak sati na dan.
+pitanjce ako su kondenzatori otišli, isplati li se popravljati?
+pitanjce ako su kondenzatori otišli, isplati li se popravljati?
U tom slučaju se isplati.
Da ne otvaram novu temu. Imam slican problem.
Monitor samsung 2433bw, star cca 5 godina. Do jucer nisam imao nikakvih problema.
Svako 6 sekundi nakratko nestane slike. Od tipki rade samo On/Off i tipka odabira profila prikaza (preset postavke displaya).
Da bi bilo jasnije o cemu se radi
Ukoliko nije ukljucen nikakav uredaj prikazuje se klasicna Check Signal Cable poruka i ne nestaje slika.
Ukoliko je spojen komp dogada se kao na videu. Ako otvorim menu za odabir profila i drzim otvorenim monitor se ne gasi.
Prova sam dvi, vga, drugo racunalo, drugi power cable kako bi utvrdio da je problem u upravo u monitoru.
Otvorio sam monitor za svaki slucaj da provjerim kondezatore ali vizualno se cine u redu.
Ima netko kakvu ideju?
-eliminacija, proveri npr u BIOSu dali se monitor ponaša jednako. Ako je jednako, tad je monitor, ako radi tad je nešto s driverom-powermanager i sl..
Do monitora je sigurno. U BIOS-u takoder blinka.
Zanima me znali netko po simptomima u cemu je kvar, okvirno cijena popravka? Pitam koliko se isplati uzevsi u obzir cinjenicu da je star 5 godina
-danas čarobna kugla ne radi (a i inače je pozdana kao grah), npr jedan chip ili kondenzator, loš kabel, kontakt.. (cijene popravka od nula do 10kn + znanje), pa do bacanja u smeće. Idi i ozdravit će duša monitor tvoj.. je slična kategorija odgovora. Možda samo provjeriti/stisnuti kontakte ili drugi kabel.