Da li je moguce upaliti racunar bez prekidaca ?

poruka: 12
|
čitano: 8.292
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

tamo di ti se na matičnoj uštekavaju sve gluposti od frontpannela uključujući prekidač moraš nać 2 pina na koje se inace spaja prekidač.Onda češ uzest nesto metalno i spojit ih. Simple as that :)

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

O Bože dragi,uzmes bilo sta metalnog,moze srafciger,i jednostavno ga prisloni na jako kratko tamo gdje su 2 pina za PWR i to je to

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Da li je moguce upaliti racunar bez prekidaca
DarkoKwon kaže...
athlon64 kaže...

tamo di ti se na matičnoj uštekavaju sve gluposti od frontpannela uključujući prekidač moraš nać 2 pina na koje se inace spaja prekidač.Onda češ uzest nesto metalno i spojit ih. Simple as that :)

Kako mislis metalno ? Moze li zica ?

bilo šta šta provodi struju, ma mozes  i prstom,tamo ih takni i tjt, napravi kontakt.To je ono šta prekidač u stvari radi.

Uostalom google duuuuudee   

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 11:46 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DarkoKwon kaže...
eplati.com kaže...

O Bože dragi,uzmes bilo sta metalnog,moze srafciger,i jednostavno ga prisloni na jako kratko tamo gdje su 2 pina za PWR i to je to

Pa to sam i radio ne pali, ali pokusat cu jos puta pa javim.

Onda dajes kontakt na kriva 2 pina,pise ti kod pinova ispod sta je sta...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

slusaj ,ako daš kontakt na 2 točna pina to je ista stvar kao da si pritisnuo prekidač,probaj spajat i vodoravno i okomito pinove pa vidi kad ce upalit.Napajanje ne smije proizvodit zvukove ako je ugašeno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 11:54 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Btw. piše se računalo,ne računar. 

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina
DarkoKwon kaže...
athlon64 kaže...

slusaj ,ako daš kontakt na 2 točna pina to je ista stvar kao da si pritisnuo prekidač,probaj spajat i vodoravno i okomito pinove pa vidi kad ce upalit.Napajanje ne smije proizvodit zvukove ako je ugašeno.

Ne proizvodi zvukove kada je ugaseno. Znaci pokusavam upaliti racunar bez monitora cisto da vidim radi li. Pasta mi je neka stara, skorena, ali opet da je do processora bacalo bi bip. Stvarno ne znam sto ne daje znake zivota.

cekaj prvo kazes napajanje pišti,onda kažeš ne pišti kad je ugašeno a ne mozes upalit pc? kako onda znaš da pišti? koga ti zajebavaš? Koja pasta,koji procesor ,ako se ne pali znači da nisi spojia dobre pinove ili da nisi sve komponente poveza, tj sve dobro sastavia.I da ,piše se RAČUNALO.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 12:00 (athlon64).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako napajanje zuji kad kreneš upalit RAČUNALO , proradila ti je zaštita od kratkog spoja .
Pregledaj da ti matična ne dodiruje kućište na nekom mjestu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DarkoKwon kaže...
athlon64 kaže...
DarkoKwon kaže...
athlon64 kaže...

Ne proizvodi zvukove kada je ugaseno. Znaci pokusavam upaliti racunar bez monitora cisto da vidim radi li. Pasta mi je neka stara, skorena, ali opet da je do processora bacalo bi bip. Stvarno ne znam sto ne daje znake zivota.

cekaj prvo kazes napajanje pišti,onda kažeš ne pišti kad je ugašeno a ne mozes upalit pc? kako onda znaš da pišti? koga ti zajebavaš? Koja pasta,koji procesor ,ako se ne pali znači da nisi spojia dobre pinove ili da nisi sve komponente poveza, tj sve dobro sastavia.I da ,piše se RAČUNALO.

Ja sam iz BiH pa koristim rijec Racunar.

Napajanje mi ne pisti kada je ugaseno, pisti samo kada je upaljeno. Znaci koliko sam shvatio napajanje radi. Na racunar sam spojio HDD, processor i ram i naravno napojnu, mislim da je to dovoljno da bi se upalio racunar i radi se o bas starom racunaru.

Ovo je Hrvatski forum pa piši na hrvatskom,zar je teško umjesto računar napisati računalo?? ako več očeš pisat na bosanskom odi na bosanski forum..

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
1 6 hvala 0
15 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...
DarkoKwon kaže...
athlon64 kaže...
DarkoKwon kaže...
athlon64 kaže..
Ovo je Hrvatski forum pa piši na hrvatskom,zar je teško umjesto računar napisati računalo?? ako več očeš pisat na bosanskom odi na bosanski forum..

Otkud ti da je ovo izričito hrvatski forum? Jel u naslovu piše "Bug Online hrvatski forum"? Ne pravi se pametan i ne nacionaliziraj, svi su na ovom forumu jednaki i nemožeš prisiliti nikoga da ne piše svojim materinjim jezikom dok god ga svi razumijemo.

Zeppe :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 12:24 (Zeppe).
16 godina
DarkoKwon kaže...

Nisam bio dobro napojnu spojio, evo racunar radi, hvala svima na pomoci :)

onda si gore trebao opisati računalo se pali ali ne radi, a ne,ne daje nikakve znakove života jer smo mi iz toga izvukli zakljucak da si krive pinove spojia

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 12:42 (athlon64).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
athlon64 kaže...
DarkoKwon kaže...
athlon64 kaže...

Kako mislis metalno ? Moze li zica ?

bilo šta šta provodi struju, ma mozes  i prstom,tamo ih takni i tjt, napravi kontakt.To je ono šta prekidač u stvari radi.

Uostalom google duuuuudee   

prstom nemozes sigurno jer tu je napon minimalan. dovoljno je pronaci 2 utora na koja idu zice od gumba za paljenje i samo ih na tren dotaknes spajalicom il cim vec naravno nemoj ostavit spojeno xD.
mora upalit jer inace krivo spajas ili ako dobro spajas ond nevalja komp.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 0:16 (Russa).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice