Kratko i jasno, da li je moguće prebacit mikrofonski ulaz u još jedan izlaz u koji bi spojio slušalice na običnoj zvučnoj kartici sa jednim izlazom? Čuo sam i za neke splittere, zna li iko u čemu je tu caka i može li se jeftino to nabaviti kod nas?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zvucna ti mora podrzavati to. Tvoja ne podrzava. Zaboravi.
Ako ti trebaju dva izlaza za zvuk postoji spliter koji spojiš u izlaz za zvuk i dobiješ dva izlaza.
Kratko i jasno, da li je moguće prebacit mikrofonski ulaz u još jedan izlaz u koji bi spojio slušalice na običnoj zvučnoj kartici sa jednim izlazom?
Ako ti zvucna kartica nema tu mogucnost, ne moze. Ujedno, vjerojatno je tada konektor za mikrofon jednokanalni, tj. mono.
Čuo sam i za neke splittere, zna li iko u čemu je tu caka i može li se jeftino to nabaviti kod nas?
Da se i kod nas kupiti za par desetaka kuna - u ducanima s elektronikom, audio-opremom, mozda i u kojoj informatickoj trgovini. Moze biti:
- u obliku kabela: http://files.sandberg.it/products/images/lg/502-16_lg.jpg
- u fiksnom kucistu: http://www.cables2u.co.uk/images/3.5mm_mini_jack_splitter_adapter.jpg
Samo mala napomena. TO su dva fizicka izlaza ali se cuje isti zvuk.
Sad sam se sjetio - ima jos jedna mogucnost. A to je da ti kuciste ima konektor za slusalice. Ili da si nabavi front-panel za kuciste. Iako mislim da bi ga to kostalo vise nego obicni splitter, mada je moguce da bi preko front-panela mogao odredjivati koji zvuk ce ici na prednji, a koji na zadnji izlaz.
Cisto sumnjam da to imaju integrisane zvucne koje su stereo. To se pocelo pojavljivati tek sa novijim zvucnima koje su obicno 5.1. Cak ni one nemaju sve tu mogucnost. Bio je jedan thread o tome ovdje
Eh sad, trebala bi mi dva izlaza ali da nije na oba isti zvuk, mislim da su to svi skužili :) Nije dakle nikako moguće nekim softverom tipa traktora 3 napraviti 2 različita kanala pomoću toga splittera? Imam i na kućištu konektor ali nemam pojma kako bi to uspio izvest i da se može tako napraviti?
Znači najlakše bi bilo kupiti novu zvučnu sa više izlaza ili šta?
Eh sad, trebala bi mi dva izlaza ali da nije na oba isti zvuk, mislim da su to svi skužili :)
Nismo mi imali sto za skuziti kad ti nisi napisao nikakve dodatne informacije. Tim vise sto si spominjao splitter, a zna se cemu sluzi spliter - isti signal salje na dva izlaza.
Imam i na kućištu konektor ali nemam pojma kako bi to uspio izvest i da se može tako napraviti?
Jel ti konektor na kucistu radi? I daje isti zvuk kao sa zvucne kartice?
Ako si u traktoru ne mozes podesiti izlaz na zvucnoj kartici koji ce koristiti, onda ne moze. Kupis jos jednu zvucnu karticu i problem rijesen.
Jedina glupava mogucnost jeste da salje dva mono zvuka kao stereo i na spliteru koji rucno napravi odvaja lijevi i desni stereo kanal kao dva mono zvuka. Glupavo al bi trebalo raditi ;)
Ako si u traktoru ne mozes podesiti izlaz na zvucnoj kartici koji ce koristiti, onda ne moze. Kupis jos jednu zvucnu karticu i problem rijesen.
Da malo ovo preciznije napisem, s obzirom na pitanje. Ne treba ti dodatna zvucna kartica s vise izlaza - dovoljno je da ima jedan izlaz. I onda da u racunalu imas i koristis dvije zvucne kartice.
Mislim da ću tako i napraviti, uzeti još neku dodatnu jeftinu čisto za početak..a da uzmen neku od ovih 5.1 ili nešto slično sa više izlaza, jel se one mogu bar lako podesiti da izlazi budu različiti kanali (npr. opet u traktoru 3)?
Kupi zvucnu karticu i probaj. Ne znam uopce gdje bi danas kupio stereo zvucnu karticu. 4-kanalna kosta 45 kuna.
a inžinjat ćemo nešto :) hvala na pomoći