Mijenjanje memorije na laptopu

poruka: 2
|
čitano: 1.111
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Mijenjanje memorije na laptopu

Pozdrav,

vlasnik sam Asusovog laptopa starog gotovo četiri godine. Kad je kupljen, bio je to najjeftiniji laptop valjda na tržištu (koštao je tada 5000 kn) i zapravo je super izdržao do sad. Prije kojih 2 tjedna se pokvario i u servisu su dijagnosticirali kvar memorije. Za popravak iste u servisu traže 800 kuna (da, osamsto) što mi se čini svakako previše za 512 MB SO-DIMM memorije. Moje pitanje je koliko je teško samostalno zamijeniti, odnosno ugraditi tu memoriju kad bih je sam kupio. Vidio sam da se cijene kreću između 50 i 150 kuna.

S druge strane, jedino zbog čega bih zapravo i htio osposobiti taj laptop su neki podaci na hard disku koji, prema dijagnostici servisa nije oštećen. Stoga me zanima kako se može taj (ispravni) disk iz laptopa spojiti na neko drugo računalo i spasiti podaci s diska.

Hvala na odgovoru,

lijepi pozdrav.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Mijenjanje memorije na laptopu

Dosta toga ovisi koliko imaš iskustva sa otvaranjem laptopa. Sigurno imaš nekakvu literaturu (manual. itd) koju si dobio uz laptop, kad si ga kupio. Tamo bi trebalo biti objašnjeno kako zamjeniti RAM. Oni obično imaju jednostavan pristup do memorije, kao izdvojen box. Okreni ga sa druge strane i pogedaj da li ima (a trebalo bi ih biti više) nekakav poklopac za oznakom memorijskog modula ili sl.  Odviješ šarafić, skineš poklopac i imaš pristup mem. modulima.

Što se tiče harda, postoje adapteri pomoću kojih možeš spojiti disk sa laptopa na desktop mašinu, ali sad neznam gdje bi ih mogao nabaviti.

Sretno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice