Lose performanse

poruka: 18
|
čitano: 2.012
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Lose performanse

Pozz

Konfu imate pod moj pc.

Stvar je u tom sto neki s dualcem i 4870 imaju do 3x vise FPS-a od mene u npr. CoD2 i CoD4 koje ja pretezno igram.

Dal je stvar u i5 tj. dal je los za starije igre?

Imo sam i XP i Win 7 koji mi je i sad, i nikako da rijesim problem.

Nemogu 250 uhvatit s bilo kojim postavkama..

Itko?

Mijenjo sam i karticu i ram-e al nista zivo ne pomaze..

Want me to Google that for you?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Lose performanse

slušaj, pogledaj jesi stavio zadnji patch za cod4 ili za cod2, jer imali su neke patcheve koji su bili neophodni za neke grafičke kartice, ajmo reć i ta tvoja4870npr. jer u svakoj igri jer šta ja znam trebala bi bit, ubačena podrška za grafičke, jer i u system requirements uvije kad izađe igra napišu koje su grafičke optimalne, a nadogradnjom patcheva ubacuju podrške za novije grafulje koje izađu nakon igre i sl. tako i drivere stalno update-aj.

a i čitao sam nešto da multicore za cod4 tipa X4 i nije baš najbolje podržan.

sve je u redu sa tvojim kompom. jedino probaj za patchevima. i update drivera zajedno sa patchom.

valjda sam malo pomogao..pozz

17 godina
neaktivan

i update windowsa

16 godina
neaktivan
Lose performanse

Imam zadnje drivere i 1.3 patch.. nije do tog, imam frenda s 4870 (Ja imam 4890 koja je oko 10% jaca) i q6600, a ja imam i5 i opet imam do tri puta losije performanse.

Cini mi se da je do ovog proca, nije bas za starije igre, a u novijima je odlican.

Il je stvar u necem trecem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam bas siguran da je do procesora i prije ce biti da je do igara.

16 godina
neaktivan

nije procesor, do igre je, tj do njene podrške za neki od tvog hardware-a. i točka ;)

16 godina
neaktivan
satara kaže...

nije procesor, do igre je, tj do njene podrške za neki od tvog hardware-a. i točka ;)

E pa to.. kazem da je igra stara i da nije dobra s ovim novim procom :D

Al zanima me zasto mi frend sa i7 920 i 5870 ima skoro 1000 lock tj. sve mu radi normalno. Ja sam imo hd5850 i ovaj i5 i nisam 250 mogo. a i5 750 i i7 920 su skoro pa isti u igrama, dok je 5870 mozda 10% jaca od moje 5850.. a opet razlika preko 60% kao i sad

Neznam do ceg je, ocito i5 nije bas za starije igre, iako mi i na cod mw isto radi probleme a to je relativno novija igra

16 godina
neaktivan

ahhahaa, ma jojjjjjjjjj

taj tvoj frend ima neki dobar config file, jao, ma to je to.

po defaulthu su ti sve igre limitirane sa količinom fps-a i sličnih pozdarija. nabavi si dobar config file za svaku igru, ili sam sve moraš ručno podesit ovaj defaultni, i to je to.

ziher!!

tako npr cod2 ima ograničenje 80fps, ali ako imaš config file dobar onda ti je to na max 250 fps, a tko zna koliko je to vec do sada otključano, ali nije ni bitno, jer svaka igra koja ima bar 24 fps-a ti je igriva do jaja, ;)

tak da se nemoraš nio zamarat sa takvim glupostima, ali eto, config file je tvoje rješenje, kopiraj config file od frenda i zamjeni svoj. samo pazi, config file u cod4 ima na 2 likacije, moraš pazit koji ćeš zamjenit ;)

16 godina
neaktivan
satara kaže...

ahhahaa, ma jojjjjjjjjj

taj tvoj frend ima neki dobar config file, jao, ma to je to.

po defaulthu su ti sve igre limitirane sa količinom fps-a i sličnih pozdarija. nabavi si dobar config file za svaku igru, ili sam sve moraš ručno podesit ovaj defaultni, i to je to.

ziher!!

tako npr cod2 ima ograničenje 80fps, ali ako imaš config file dobar onda ti je to na max 250 fps, a tko zna koliko je to vec do sada otključano, ali nije ni bitno, jer svaka igra koja ima bar 24 fps-a ti je igriva do jaja, ;)

tak da se nemoraš nio zamarat sa takvim glupostima, ali eto, config file je tvoje rješenje, kopiraj config file od frenda i zamjeni svoj. samo pazi, config file u cod4 ima na 2 likacije, moraš pazit koji ćeš zamjenit ;)

E isse :D cijenom sto pomazes.. inace igram cod2 i razumijem se cak i previse u to :)

Lockano je meni 250 itd.. to se inace moze mijenjat u igri, valjda znas :D

Nego nije do configa, jer config SIGURNO nece oduzet 500-600FPS-a :D

Stvar je sto se cod2 igra na 250 fps-a (Ovo je za natjecanja itd..) i ovaj komp bi trebo imat 500, jer frend ima istu graficku ko ja, i amd dual na 3,0 i ima 500 fps-a bez problema na dx7 dok ja nemogu 250.. na dx9 je meni 100-200 dok je frendu 333 bez problema.

Nije stvar u tom kolko fps-a treba za igrat, jer ako ja stavim 60 fps-a meni ce laggat..

17 godina
neaktivan
Lose performanse

Upiši u konzolu u izborniku /com_maxfps 1000 i to bi trebalo otključat fps do max 1000.

www.hip-hopunity.com

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vedrann kaže...

Upiši u konzolu u izborniku /com_maxfps 1000 i to bi trebalo otključat fps do max 1000.

Reko sam vec da znam.. nemoze mi ni 250 lockat. nije da "ne moze" jer ja nisam nesto podesio, nego su performanse lose.. valjda ste sad skuzili..

17 godina
protjeran
puls4R kaže...

Pozz

Konfu imate pod moj pc.

Stvar je u tom sto neki s dualcem i 4870 imaju do 3x vise FPS-a od mene u npr. CoD2 i CoD4 koje ja pretezno igram.

Dal je stvar u i5 tj. dal je los za starije igre?

Imo sam i XP i Win 7 koji mi je i sad, i nikako da rijesim problem.

Nemogu 250 uhvatit s bilo kojim postavkama..

Itko?

Mijenjo sam i karticu i ram-e al nista zivo ne pomaze..

Vidim da imas SSD, igre su na njemu instalirane?

Probao bih bez toga, iako izgleda čudno na prvi pogled :)

16 godina
neaktivan
Lose performanse

SSD je u firme jos tjedan dana.. inace na njemu samo drzim windowse i one bitnije programe, na hdd-u drzim igre, muziku, filmove itd..

Sumnjam da je do hdd-a, on ne bi utjecao toliko.. mislim da je ipak pitanje zastarjelosti igre i nekompatibilnosti s ovim novim chipsetom. Al opet mi cudno da frendu klizi..

Sad sumnjam na maticnu jer ja i jos jedan slovenac imamo identicnu konfu i iste probleme, dok nyno s pce foruma ima istu konfu kao ja sa drugom maticnom i sve je oke..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lose performanse

e ..biga dečki. možda da namjestiš i popališ ili pogasiš pi..arije u ati try tools-u. (znam da imaš catalist), ali ati tt je meni bolji ;)

možda imaš negdje podešeno, da grafička forsira neke gluposti koje igra ne podržava, mislim da ti je COD4 zadnji patch 1.7. instaliraj ga.!!!

tako vidi koji je za cod2.

pogasi sve napredne pdarije šta ti grafička nudi. probaj prvo tako, i ako su performanse ok onda polako nabrijavat.

ALI ČINI MI SE DA SI NEŠTO REKAO DA TI ČAK I sa 60 fps-a igra lagga.???

ako je tako, onda su driveri. jer ati punoooooooo kenja sa driverima.... ako je to slučaj, stavi si omega drivere i sve će da radi.

npr ja imam na laptopu ati radeon xpress 200m i ovi najnoviji driveri ne podržavaju catalist niti ati try tools, i tako da sam morao stavit omega drivere koji to sve popravljaju i odlični su.

za svoju saphire 4650 koristim normalne drivere i cod4 i cod2 furam na max postavkama bez trzaja. neznam... ako laga na 60fps onda su driveri definitivno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lose performanse

znam da je ot ali mozete li mi rec sta znace ti patchevi u codu?

Tuning is not a crime......Ako ne gori zeleno ne znaci da nisam tu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lose performanse

A da jednostavno smanjiš detalje? I rezoluciju...

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lose performanse

Slican problem imam i ja, na mojoj konfiguraciji cod 2 ide lose jako a trebao mi znatko bolje vrtiti.

Igram na dx7 1680x1050 sve high osim aa, i nemam lock niti na 125fps nekad padne na 90fps sto je za moju 

konfiguraciju porazavajuce, trebao bi bit lock bar 250 fps-a na dx7.

Btw ista stvar je i na cod4.

http://www.hr-invites.com/register.php (torrenti i pozivnice)
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2010 16:36 (BORG).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BORG kaže...

Slican problem imam i ja, na mojoj konfiguraciji cod 2 ide lose jako a trebao mi znatko bolje vrtiti.

Igram na dx7 1680x1050 sve high osim aa, i nemam lock niti na 125fps nekad padne na 90fps sto je za moju 

konfiguraciju porazavajuce, trebao bi bit lock bar 250 fps-a na dx7.

Btw ista stvar je i na cod4.

Ne 250 vec bi ti trebo 500 s tom konfom bez problema, igra je stara ko k.. cini mi se da je ipak rijec o quadovima ovdje?

Jer frend mi ima AMD Dual na 3,0 i ovu 4890 obicnu od 1gb i ima 333 na dx9, 500 na dx7 uvijek lockano, cak i pri ovoj hd rezi.

Ja kad smanjim rezoluciju na 1240 u dimu mi bude 200-250, dok na 1024 bude sve 250. Al ocoravim na tom :D

Nesto je ukenjano, a neznam sta.. Ili cod2 i cod4 ne znaju iskoristit quada ili je u pitanju nesto trece.. ah

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice