Pozdrav svima,
Imam ove zvucnike Logitech X-540, radili su sve super sve do ove sad nove godine, tu mi je kabal negdje kako da kazem nije imao kontakta tako da sam ga svako malo morao namjestati kad se pomjeri da bi zvucnici radili. Poslije nove godine kad sam ih spakovao i vratio kuci nisu nikako radili. Finta je ta sto se zvuk cuje sa slušalica kada ih ukljucim u jack koji se nalazi u "remote controle-u" od zvucnika. Taj isti "remote control" je kablom povezan sa glavnom kutijom i taj kabal je stvarao probleme. Otvorio sam kutiju, izvatio ploču i vidio sam da su 4 žice bile odvojene, eh sad zalemio sam ih i cak mi je i lampica proradila na "remote controle-u" koja do sad nije radila ali i dalje imam isti problem. Slika sad za sad nemam bit ce ih cim prije jer nemam neku kvalitetnu kameru sad kod sebe. Samo me zanima ako je neko imao slican problem, ili ako neko ima schemu ove ploče da vidim gdje tacno ide koji kabal jer na slikama na internetu nisam uspio vidjeti jer je uvijek tu kabal izolacija tako da ne vidim koja zica ide gdje.
Slike ce biti cim prije!!!
Iiiiiii da, malo boljim pregledom sam otkrio da vruce ljepilo prekriva prvih 6 žica a ostalih 6 rupa je napravljeno i imam jos 5 žica, ne znam da li ce ikome pomoci ali eto ^^
eto i slika :D