Limited conection

poruka: 11
|
čitano: 3.485
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Limited conection

Ovako, naime doselio sam se u stan novi. I dobio sam inkludirani internet u njemu, i sad morao sam  da kupim neku wirless karticu za stolni računar jer je wirless konekcija (TP-link model TL-WN851ND) . Ok kupio sam i to, nikakav problem.. Ali kad sam sve to instalirao i konektirao se na internet dešava se problem, naime radi dobro jedno 1h-2h-3h(varira kako kad) i onda se samo prikaže kao "limited connection", ne mogu nikako da skužim u čemu je problem. Signal mi nije loš, 4/5 crtica. Koristim windows 8.1 ako išta vam to znači, a evo screen shoot na linku ispod.

Ako može neko pomoći bio bi zahvalan!

http://i58.tinypic.com/vijpxx.jpg   - Link screen shota.

EDIT: možda ovo nije bilo mjesto za otvaranje teme, izvinjavam se.

JH
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 11:08 (jasa88).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Limited conection

-nemaš kontrolu nad modemom (wlan-router), ne možeš znati što se dešava npr previše korisnika istovremeno, prekid linije ISPa, postavke npr auto-ili-fix ip (drugi korisnik s identičnom postavkom) itd.

-možeš samo provjeriti svoj dio, PC-Win-wlan, npr gašenje wlan adaptera kroz powermanager (loš driver, loše podešeno) pa i smeće kao malware ili neki utils koji petlja po mreži.

-kad se desi prekid, prvo treba pokušati pinganje. Pingaj ip routera. Ako to ne znaš/ne razumiješ, ne možeš dalje. Ovisno o rezultatu ručna promjena ip-a, postavka DNS/GW, ipconfig /flushDNS /renew... to su stvari koje se probaju i ovisno o rezultatu se zaključi gdje je problem i kako ga riješavati. Tek kad se otkrije uzrok može se popravljati.

-ako pomogne reset računala i dalje ne znaš uzrok ali može biti kao quickfix, pogotovo ako je problem na samom modemu (nemaš pristup..).

(nisi naveo kako se problem riješi, sam od sebe ili nakon restarta...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
protjeran
Limited conection

Meni je promjena DNS-a riješila takav problem na windowsima 8.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ihush kaže...

-nemaš kontrolu nad modemom (wlan-router), ne možeš znati što se dešava npr previše korisnika istovremeno, prekid linije ISPa, postavke npr auto-ili-fix ip (drugi korisnik s identičnom postavkom) itd.

-možeš samo provjeriti svoj dio, PC-Win-wlan, npr gašenje wlan adaptera kroz powermanager (loš driver, loše podešeno) pa i smeće kao malware ili neki utils koji petlja po mreži.

-kad se desi prekid, prvo treba pokušati pinganje. Pingaj ip routera. Ako to ne znaš/ne razumiješ, ne možeš dalje. Ovisno o rezultatu ručna promjena ip-a, postavka DNS/GW, ipconfig /flushDNS /renew... to su stvari koje se probaju i ovisno o rezultatu se zaključi gdje je problem i kako ga riješavati. Tek kad se otkrije uzrok može se popravljati.

-ako pomogne reset računala i dalje ne znaš uzrok ali može biti kao quickfix, pogotovo ako je problem na samom modemu (nemaš pristup..).

(nisi naveo kako se problem riješi, sam od sebe ili nakon restarta...)

Da nemam kontrolu nad modemom zato što je ispod mene 1 kat(mislim na ručnu kontrolu) :D ,  moguće je da je taj problem zbog previše korisnika. Nisam siguran baš, jer mi se to nekad dešavalo dok sam živio u staroj kući, problem taj sam riješavao tako da sam samo restartirao modem, to jest switch off i opet switch on u struju .. a ovdje ne mogu to da radim zato što je u stanu ispod mene.  Kako ću pingat taj IP rutera? Nisam baš iskusan sa tim stvarima. Ni sa tim DNS itd itd. To je već veća matematika za mene(možda bi uspio to skontat uz vašu pomoć ako je to moguće), a što se tiče problema on se riješi sam od sebe, nakon jedno 20-30min opet se normalno spoji. Baš nejasno za mene ..

@bunkermax ; kako si to uradio? Jel komplikovano?

JH
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 12:32 (jasa88).
11 godina
protjeran
Limited conection

Ma kakvi, lako je.

Izguglaj open dns  ili google dns, i tamo imaš u detalje sa slikama kako to promjeniti za svaki os...  Stavil bi ti ja linkove ali sam sad na mobu... 

0 0 hvala 0
16 godina

-to znači da su postavke na PCu OK, da je problem ... npr previše korisnika istovremeno ili loša linija-kabel,..

-u CMDu utipkaj: ipconfig (+enter). može i switch /all

ispišu se svi podaci, tvoj trenutni IP, DNS server (ugl ip routera), Gateway = to je IP routera...

tad u CMD natipkaš: ping (taj broj-npr 192.168.1.1), ako imaš spoj dobit ćeš odgovor. zatim ping 8.8.8.8 ...

ako je problem DNS unesi npr googleov 8.8.8.8 u ručne postavke (ti inače radi DHCP-automatika).

-90% da je dovoljno u CMD: ipconfig /flushDNS zatim, ipconfig /renew. To je brže nego restart PCa.

-ako netko ima identičan IP kao tvoj (trenutni), tad ti mreža neće raditi dok se tvoj IP ne promijeni...

-nemaš kontrolu.. ako naredbe s ipconfigom pomognu, možeš ih snimiti u batch skriptu i pokrenuti klikom.

-ako je problem sama linija (ili modem koji se zblesira), tad sa strane PCa neće ništa pomoći.

10 godina
neaktivan
ihush kaže...

-to znači da su postavke na PCu OK, da je problem ... npr previše korisnika istovremeno ili loša linija-kabel,..

-u CMDu utipkaj: ipconfig (+enter). može i switch /all

ispišu se svi podaci, tvoj trenutni IP, DNS server (ugl ip routera), Gateway = to je IP routera...

tad u CMD natipkaš: ping (taj broj-npr 192.168.1.1), ako imaš spoj dobit ćeš odgovor. zatim ping 8.8.8.8 ...

ako je problem DNS unesi npr googleov 8.8.8.8 u ručne postavke (ti inače radi DHCP-automatika).

-90% da je dovoljno u CMD: ipconfig /flushDNS zatim, ipconfig /renew. To je brže nego restart PCa.

-ako netko ima identičan IP kao tvoj (trenutni), tad ti mreža neće raditi dok se tvoj IP ne promijeni...

-nemaš kontrolu.. ako naredbe s ipconfigom pomognu, možeš ih snimiti u batch skriptu i pokrenuti klikom.

-ako je problem sama linija (ili modem koji se zblesira), tad sa strane PCa neće ništa pomoći.

Probat ću sa ovim naredbama kad mi padne net opet :/ Hvala svejedno. A ako to ne pomogne kontaktirat ću gazdu stana pa nek zove ove iz Eidsiva i nek probaj fixirat to, nadam se da će upalit. Samo mi nije jasno kako ću snimit ove naredbe u taj "batch skript" :) nikad nisam imao iskustva sa tim skriptama..

EDIT : kad ukucam "ipconfig/renew" piše mi ; No operation can be perfomed on Local Area Conection* 2 while has its media disconected.

JH
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 14:45 (jasa88).
11 godina
protjeran
Limited conection

Ako se odlučiš za promjenu dns-a, evo ti upute:

https://support.opendns.com/entries/37540324-Windows-8-Configuration

0 0 hvala 0
16 godina
jasa88 kaže...
..

EDIT : kad ukucam "ipconfig/renew" piše mi ; No operation can be perfomed on Local Area Conection* 2 while has its media disconected.

-znači da nisi spojen na modem (wlan-router) npr ugašen/resetiran/preopterećen.. pa do običnih smetnji koje se mogu javiti kad netko upali bojler, bušilicu..

-za to vrijeme nema koristi nešto 'popravljati' jer nije kod tebe problem.

-jedino što može biti kod tebe je problematičan wlan adapter... banalno, da ga npr powermanager ugasi, driver... izvadi, vrati... modža proradi.

-ako imaš neke punjače na USBu (pad napona) moguće je ...

... i dalje treba još neki konkretniji dokaz-test. Idealno drugi PC, wlan adapter ili vidjeti što se dešava s modemom (npr dali ostali imaju isti problem u tom trenutku).

10 godina
neaktivan
ihush kaže...
jasa88 kaže...
..

-znači da nisi spojen na modem (wlan-router) npr ugašen/resetiran/preopterećen.. pa do običnih smetnji koje se mogu javiti kad netko upali bojler, bušilicu..

-za to vrijeme nema koristi nešto 'popravljati' jer nije kod tebe problem.

-jedino što može biti kod tebe je problematičan wlan adapter... banalno, da ga npr powermanager ugasi, driver... izvadi, vrati... modža proradi.

-ako imaš neke punjače na USBu (pad napona) moguće je ...

... i dalje treba još neki konkretniji dokaz-test. Idealno drugi PC, wlan adapter ili vidjeti što se dešava s modemom (npr dali ostali imaju isti problem u tom trenutku).

Ok hvala na pomoći. Isprobat ću sutra sa rođakovim PC, ako bude isti problem reću gazi nek riješava probleme :D nek stavi modem malo bliže meni, ne znam ono. ugl Hvala još jednom.

JH
13 godina
neaktivan
Limited conection

Imao sam 2 takve kartice pcie i usb i jedino su mi radile ako stavim rucne IP postavke...probaj to...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice