Laptop se grije !?

poruka: 5
|
čitano: 7.452
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Laptop se grije !?

Grije se procesor. Znaći da je zaprljan i da ga treba očistiti.. Do sada sam otvarao ko zna koliko računara i skidao kulera, čistio i stavljao pastu... itd, ali na desktop računarima. Na laptopu ovo nisam radio nikada. U pitanju je laptop ACER TravelMate 5735 i našao sam na YouTube-u neki tutorijal, ali ovaj frajer rasturi laptop skroz... :)... Ja sam ovo pokušao prije nego sam pogledao video i nisam mogao, jer nisam znao da treba skinuti tastaturu... 

E sada mene zanima, da li ima nekih iskusnih harveraša, kojima je "rasturanje" profesija da mi daju kakav savjet.... Mada sam se ja več spremio da "pokvarim" ovo čudo od laptopa, pa ako zabrljam u međuvremenu... pomoć mi neče biti potrebna... :)

Znam puno, ali ne i dovoljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Laptop se grije !?

He he i ja sam stavljo colere na običan pc zato jer je postupak dosta jednostavan naneseš ravno pastu na jezgru CPU metneš i stisneš nježno coler stisneš onu prečku preku cpu i gotovo.Laptop nikad nisam nikome otvaro pa čak ni sebi jer moraš pola laptopa rasčerupati da dođeš do CPU koji je hlađen samo toplovodnim  bakrenim cijevima te tu i nataje rizik puno šarafa i mogućnost da šta oštetiš ak daš nekom nestručnjaku. U svakom slučaju velim ti kao prijtelj otvaranje zatvarnje laptopa prepusti serviserima ovlaštenim za popravak koji imaju specijaliziranu opremu za to ali eto ti se odluči sam kome ćeš povjerit svoj laptop na popravak.

Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
Laptop se grije !?

Ovo ranije spominjano vrijedi samo ako laptop nema jednostavan prostup hlađenju. Mnogi imaju, recimo na mom kad se skine dio donjeg pokrova ima se direktan pristup hladnjaku koji je pričvršćen sa nekoliko šarafa.

Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Laptop se grije !?

Ja sam kupio jednom 2 gb rama i isao sam nadograditi u svoj laptop acer aspire 5349 i sam sam otvarao laptop jer mi je serviser daleko od mene 100 km ....naime moj laptop nema ono samo da otvori jedan dio pa uguram ram nego cjeli laptop sam morao kopati isastavljati, ali ako imate nekog servisera u vasem gradu bolje odnesite njemu jer ja sam se mucio 1 h da stavim rame tako da nikom to nebih preporucaio ako nema neku specijalnu opremu 

Gaming 4ever.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Laptop se grije !?

Uspio sam zavrsiti... Ni malo jednostavno, jer je osjetljivo, ali obzirom da mi je prvi put da otvaram laptop prošlo je bez problema. Imao sam ovo video uputstvo i uradio posao. Ali sam morao, skidati sve da bih došao do procesora.

Znači, da bi očistili kuler na procesoru i stavili pastu na modelu laptopa ACER TravelMate, kao i na sličnim modelima morate skidati bukvalno sve, otprilike kao na ovom video snimku koji sam postavio, osim što nije potrebno odvajati monitor... 

Hvala svima na komentarima i savjetima....

Znam puno, ali ne i dovoljno...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice