Lan umrezavanje

poruka: 12
|
čitano: 2.379
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Lan umrezavanje

bok ljudi zelio bih spojit 2 kompa u lan kupio sam sve switch lan sve sve samo imam jedan problem ovaj drugi komp mi je nesto lenovo maticna lenovo lenovo uglavnom sve sam drivere pokuso instaliro win 7 (ono posto netrebaju driveri) ali opet nece jel mi moze neko pomoci sta trebam radit jel mozda do switcha ili nesto drugo ??????????????? 

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Lan umrezavanje
Noctis kaže...

bok ljudi zelio bih spojit 2 kompa u lan kupio sam sve switch lan sve sve samo imam jedan problem ovaj drugi komp mi je nesto lenovo maticna lenovo lenovo uglavnom sve sam drivere pokuso instaliro win 7 (ono posto netrebaju driveri) ali opet nece jel mi moze neko pomoci sta trebam radit jel mozda do switcha ili nesto drugo ??????????????? 

što želiš postići umrežavanjem? što ti kaže network connections kad uštekaš računala u switch?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. /Posredujem sponsoring klanovima!
14 godina
neaktivan

jendan mi komp radi a ovaj drugi nemoze pronaci mrezu na win 7 

15 godina

jesi probao s manualnim unošenjem Ip adrese u postavkama obju računala...Jedan neka ima npr 100.200.120.1 a drugi 100.200.120.2 network mask  255.255.255.0 gateway ništa

14 godina
neaktivan
Lan umrezavanje

usput pogledaj firewall on zna nekad bokirat pristupanje mrezi drugom kompu...i probaj samo kabelom spojit jedan i drugi komp pa vidi...obcini lan kabel 

0 1 hvala 0
15 godina
eXit kaže...

usput pogledaj firewall on zna nekad bokirat pristupanje mrezi drugom kompu...i probaj samo kabelom spojit jedan i drugi komp pa vidi...obcini lan kabel 

fail! time neće ništa postići za to mu treba crossover kabal

14 godina
neaktivan
dj_renny kaže...
eXit kaže...

fail! time neće ništa postići za to mu treba crossover kabal

lol  obicni lan kabel za spojit 2 pc u lan radija san 1000 puta to i igra dotu tako !!

14 godina
neaktivan

e vako probo sam sve to sto ste rekli i nista ne radi jel mi moze netko FINO objasnit KAKO CU UMREZIT OVA DVA KOMPA ili kako cu im stavit taj IP isti ????????????????????

14 godina
neaktivan

ae pogledaj imas li na oba pc instalirane drivere za lan...ako nemas skini ih instal i priko obicnog lan kabela sve bi ti tribalo radit...a sto ih oces spajat u lan ?

16 godina
neaktivan
Lan umrezavanje

Upikni i jedan i drugi LAN kabel u switch i stavi neku mapu na share-anje na jednom kompu i pogledaj pod mrežnim mjestima jel ti se prikazuje mapa s drugog kompa koja je na share-anju.

Obavezno i na jednom i na drugom kompu postavi lozinke za korisničke račune.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lan umrezavanje

Jel na switch-u postoji DHCP ili ne? Ako ne postoji, najbolje je rucno definitirati IP adrese i to je to. probat pingat sa svakog kompa drugi komp( run,cmd, ping IP adresa), ako prolazi ping, oni se vide i to je to.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lan umrezavanje

Pozdrav ekipa !

Imam jedan problem sto se tiče lan-a. Naime ja i jos 2 frenda igramo  Man of War Assault Squad,veliki smo fanatici te igre ali pojavio se problem. Kada jedan od nas napravi igru, mi se spojimo, on vidi tamo kao da je spojen jedan igrac u biti dvojica smo i ime igraca se mjenja malo moje malo od drugog kolege . a kad se samo ja spojim u igru sve ok radi, i mozemo igrat, a jel dosao ovaj treci problemi kao sto sam naveo i ponekad zna meni zastekati sve ..  probali smo skinutu druge verzije hamachija posto preko njega igramo, cak smo probali game ranger cini mi se da se tako zove nista ne pomaze, rusili windowse ista stvar i dalje ... ja bih bio zahvalan ako netko ima rjesenje ! i sorry ako sam pokrenuo neku novu temu il. sl prvi put da se koristim nekim forumom ! ako moze odgovor i na mail zelja34@windowslive.com ili savjet ! hvala unaprijed !  

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice