Kompjuter se ne pali

poruka: 10
|
čitano: 4.244
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Kompjuter se ne pali

Pozdrav, sinoc sam bio na kompu do nekih 11-12h, i ugasio sam ga na dugme [držao sam ga dok se nije ugasio].. Jutros palim komp malo prije skole, dodje do "Welcome" i samo se okrece.. to mi se dogadjalo jos par put, otvorim kompjuter povadim neke kablove, i sve ih ponovo stavim, ponovo upalim komp i bez problema pokrene Windows.. onda mi je poslje desetak minuta sve zastopalo, nisam mogao mrdnut misem, cekao sam nekih 5 min i ugasio ga jer sam morao da idem. Sad dodjem i hocu da ga upalim, pretisnem dugme i nista se ne desava, samo se cuje neki tihi zvuk iz monitora [sličan zvuk kao kad izađe neki error], i ono svijetlo malo sto gori na monitoru zeleno - pretvori se u narandzasto.. Pisem sa laptopa, molim vas da mi ne pisete nesto previse tesko, jer se ne razumijem u kompjutere jer sam dijete :) Pozz nadam se da ce mi neko uspjeti pomoci..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kompjuter se ne pali

Kao prvo, računalo se ne gasi na dugme, nego kroz windowse "shutdown". Pošto se računalo ugasilo "na silu", kod ponovnog podizanja sistema, treba više vremena, jer računalo vrši oporavak od nepravilnog gašenja. Moguće je, da je od učestalog gašenja "na silu" došlo do gubitka sistemskih datoteka.

Za otklanjanje trenutnog zastoja, otvori računalo i izvadi cmos bateriju (to je ona okrugla i nalazi se obično u donjem desnom kutu ploče) i sačekaj  pet minuta, pa je ponovo vrati na mjesto i pokreni računalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kompjuter se ne pali

Evo pronasao sam bateriju, sad cu probat izvadit pa javim dalje

Ovakva je kod mene baterija : http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225/m/mc6Grus_c0spKjd9eOfhzhw.jpg

~ ne mogu nikako da je izvadim, samo mogu da je malo pretisnem unutra..

dal mi treba komp bit ukljucen?

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 13:33 (XINO).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kompjuter se ne pali

U međuvremenu, napiši koje je računalo, bar ploča i procesor , grafika.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Kompjuter se ne pali

@XINO

- Ubuduce nemoj gasiti racunalo na to dugme, gasi ga preko windowsa->shutdown.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Kompjuter se ne pali
XINO kaže...

Evo pronasao sam bateriju, sad cu probat izvadit pa javim dalje

Ovakva je kod mene baterija : http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225/m/mc6Grus_c0spKjd9eOfhzhw.jpg

~ ne mogu nikako da je izvadim, samo mogu da je malo pretisnem unutra..

dal mi treba komp bit ukljucen?

Ima jedan zatik koji drži bateriju i njega treba gurnuti prema van. Dok ovo radiš obavezno ugasi računalo i čak ga skroz iskopčaj iz struje.

12 godina
neaktivan
Kompjuter se ne pali

Nisam je vadio, malo sam je  cackao i ukljucio ga u struju, evo pali mi se kompjuter

ivo hvala od srca brate <3

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kompjuter se ne pali

Strpljivo dok se windowsi učitaju!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Kompjuter se ne pali
hahhaajaads kaže...

@XINO

- Ubuduce nemoj gasiti racunalo na to dugme, gasi ga preko windowsa->shutdown.  

NEZABORAVI OVO.

12 godina
neaktivan
Kompjuter se ne pali

Hvala i tebi brt ;)

necu zaboravit!

~Evo upalio mi se komp, sve je dobro.

pozdrav, moderator može lock!

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 13:43 (XINO).

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice