Kompjuter se budi iz hibernacije

poruka: 10
|
čitano: 2.390
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Sinoć sam hibernirao kompjuter(W10) i nakon nekog vremena se u sred noći počeo paliti. Ustao sam i ugasio ga na tipku i nakon dvije sekunde se opet upalio i tako sve dok ga nisam ugasio na napajanju. Danas ga ujutro idem upaliti i računalo radi, ali nema slike na ekranu. Pritisak na restart tipku je sredio problem.
Pitanje je, koji mu je vrag bio noćas? To se uvijek dogodi kad ga hiberniram, tako da nije izolirani slučaj.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: Kompjuter se budi iz hibernacije

WOL? Pogledaj u biosu je li ti ukljuceno paljenje preko tastature misa ili wake on lan....

15 godina
neaktivan

Pregledao, nigdje nisam našao WOL funkciju. Sve ostalo "buđenje" je isključeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chutac kaže...

Pregledao, nigdje nisam našao WOL funkciju. Sve ostalo "buđenje" je isključeno.

Otiđi u Control panel, zatim u power options, za svoj power plan podesi kao na slici.

U device manageru pronađi mrežni adapter te u postavkama podesi u odjeljku

power management opciju allow this device to wake up this computer, makni kvačicu.

O odjeljku advanced ukoliko postoji potraži opciju wake up ili sl. te ju ugasi (disabled).

Instaliraj sav dostupan update.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
15 godina
neaktivan

Ok, hvala.
Napravio sam ovo u device manageru, power plan je već bio podešen.
Sad ću potražiti updateove, nije najjednostavnije jer Gigabyte ne ažurira stranicu matične.

14 godina
chutac kaže...

Sad ću potražiti updateove, nije najjednostavnije jer Gigabyte ne ažurira stranicu matične.

Update za windowse sam mislio, isprika ako nisam bio jasan, a vjerujem da nisam bio.

15 godina
neaktivan

To se meni jednom dogodilo kad sam imao Windows 8.1 na kompu, ali nakon kompletnog gašenja, ne hibernacije. Ugasio sam komp normalno i spremao se ić spavat kad ono samo najednom se upalio monitor s plavim ekranom i tekstom resuming from hibernation. Ne sjećam se kako sam riješio problem, ali se sjećam kako sam se brzo vratio na Windows 7.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2017 17:09 (Marko :D).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pored ostalog navedenog taj se problem znao događati kod početnih izdanja win 10, pa pogledaj da li ti je ažuriran win 10

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Windowsi su updateani, redovno ih sam updatea, a i ručno sam instalirao sve veće updateove(one sa nazivima, tipa Anniversary).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sad sve radi.
Hvala Valentin! 

Moj PC  
1 0 hvala 1
1