Komp se neće upaliti

poruka: 22
|
čitano: 4.339
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Komp se neće upaliti

Ovako, bio sam u školi i kada sam se vratio komp mi je bio srušen dole na podu, a imam mlađeg brata i sestru pa su se oni igrali i očigledno srušili komp. E sada je problem što se on uopče neće upaliti ! 

Upalim ga on počne sve vrtiti unutra, i cd player biči, kao cijelo vrijeme ispočetka koda se pali ! Otvorio sam unutra kučište, provjerio jel je sve spojeno i vidim da je sve spojeno. (barem koliko znam što bi trebalo biti spojeno). Kada ga upalim na monitor ne dolazi nikakav znak kao da je računalo upaljeno, uopče nedaje ono "zeleno" svijetlo. Provjerio sam jel je i monitor spojen, sve je uredno spojeno! Ljudi HELPPP plizz! 

Inače ja sam LogiStech24 ali nisam mogao uči na svoj profil tu na bugu, jer mi je šifra na tom drugom računalu, čim (ako) riješim problem ovaj account možete slobodno izbrisati! 

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Komp se neće upaliti

Jesi siguran da si gledao i jeli grafička dobro sjela? Možda se malo izvukla iz utora

Jesi provjerio sjedi li hladnjak kako treba na procesoru ili jeli možda i sam procesor ne sjedi kako treba

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp se neće upaliti

Jesi provjerio da graficka nije 'iskocila'

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Komp se neće upaliti
0000 kaže...

Jesi siguran da si gledao i jeli grafička dobro sjela? Možda se malo izvukla iz utora

Jesi provjerio sjedi li hladnjak kako treba na procesoru ili jeli možda i sam procesor ne sjedi kako treba

Grafička je intregrirana... Evo ovo je matična : m4n68t-m le v2

Nisam provjerio jel hladnjak dobro sjedi na procesoru, probat ću to napraviti.
Evo sada sam probao isključiti i potpuno komp iz struje, a lampica je zelena na matičnoj, sada ne znam jel to tako treba ili ? Matična, procesor, RAM-i su stari tjedan dana! 

15 godina
neaktivan
Komp se neće upaliti

Provjeri hladnjak.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Komp se neće upaliti

Aj provjeri proc pa javi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izvadio i procesor i hladnjak, stavio ponovno procesor i hladnjak. Opet isto!

15 godina
neaktivan
Komp se neće upaliti

Cudno je to da ti monitor ne daje zeleno svjetlo da je spojen.. {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mario1990 kaže...

Kolika je vjerovatnost da je to do hladnjaka od procesora? Jer mislim da ga nisam baš uspješno vratio nazad, nisam baš neki expert u tome... 

15 godina
protjeran
Komp se neće upaliti

pa moglo bi bit svega ako si skinuo termovodljivu pastu a nisi stavio drugu..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
helppp12 kaže...
mario1990 kaže...

Kolika je vjerovatnost da je to do hladnjaka od procesora? Jer mislim da ga nisam baš uspješno vratio nazad, nisam baš neki expert u tome... 

Ako ti se računalo ne gasi onda si dobro stavio hladnjak...

Dali ti bilokakva lampica svjetli na monitoru, kolko znam trebala bi neka lampica svjetlit i kad računalo nije upaljeno. Provjeri jesu li ti kablovi na monitoru dobro spojeni ili da se nije možda iskopčao kabel na grafičkoj koji povezuje grafičku i monitor.

visit http://www.youtube.com/user/zoja26pro?feature=mhum
15 godina
protjeran
Komp se neće upaliti

inace probaj izvaditi bios bateriju i staviti natrag u komp, po mogucnosti i rame preseli u druge slotove to bi moglo pomoci..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zOjA26 kaže...
helppp12 kaže...
mario1990 kaže...

Ako ti se računalo ne gasi onda si dobro stavio hladnjak...

Dali ti bilokakva lampica svjetli na monitoru, kolko znam trebala bi neka lampica svjetlit i kad računalo nije upaljeno. Provjeri jesu li ti kablovi na monitoru dobro spojeni ili da se nije možda iskopčao kabel na grafičkoj koji povezuje grafičku i monitor.

Ovako, sada sam pravilno stavio hladnjak. 100% sam siguran u to. Na monitoru mi svijetli žuta lampica, a kada iskopčam taj kabal koji ide u komp, piše mi na monitoru "Check video cable". Što pretpostavljam da monitor onda radi. 

=XFX=PlayHard kaže...

inace probaj izvaditi bios bateriju i staviti natrag u komp, po mogucnosti i rame preseli u druge slotove to bi moglo pomoci..

Ne znam ja di je ta bios baterija, i kako se to vadi i kako se stavlja? Jel mi možeš pokazati na nekoj slici, matičnu sam napiso (M4N68T-M LE V2)

Imam 2 slota za RAM-e, i svaki ima po 2 GB.. idem ih probat odvojeno uključit!

15 godina
neaktivan
Komp se neće upaliti

Baterija ti je na ploci evo ti slika:

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Komp se neće upaliti

nije vazno ako imas samo dva slota probaj ih izvaditi malo ispuhati i opet staviti unutra..

0 0 hvala 0
16 godina
mario1990 kaže...

E administratoru teme,pogledaj slijeve strane u pokraj gornjeg kuta ima utor s 4 rupice plav,iz njega iskopcaj kabel i ponovno ukopcaj,,,,..Meni pomoglo....{#}

Softwer
15 godina
neaktivan
Softwer kaže...
mario1990 kaže...

E administratoru teme,pogledaj slijeve strane u pokraj gornjeg kuta ima utor s 4 rupice plav,iz njega iskopcaj kabel i ponovno ukopcaj,,,,..Meni pomoglo....{#}

probao, neće :(

15 godina
neaktivan

Sada sam spojio na drugi monitor, i na drugom monitoru neće također. (taj drugi monitor mi je na drugom kompu, znači radi!)

15 godina
neaktivan
helppp12 kaže...

Sada sam spojio na drugi monitor, i na drugom monitoru neće također. (taj drugi monitor mi je na drugom kompu, znači radi!)

Ajd stavi graficku iz toga drugog kompjutera sto radi u taj sto nece pa vidi onda.

da se uvjerimo da nije do graficke.

15 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
helppp12 kaže...

Ajd stavi graficku iz toga drugog kompjutera sto radi u taj sto nece pa vidi onda.

da se uvjerimo da nije do graficke.

Sutra ću probati pa ćemo vidit! I ne znam oće moći ići ta grafa na taj kompjuter? Grafa je GeForce 7600 GT, matičnu ste čuli !

15 godina
neaktivan
Komp se neće upaliti

Maticna ti je Pci-e i graficka bi trebala biti pci-e.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ljudi sredio sam komp (ja sam inače autor teme :P ). Nebi vjerovali šta je kompu prouzročilo takvu štetu. Kabal koji spaja matičnu i CD/DVD čitać je očito prouzročio takvu štetu (ili možda CD/DVD čitač - nisam siguran). Kada sam ga isključio iz kompa, komp upali, bez problema evo sada radi. Uključim nejga sa tim kablom, neće se upalit i cd/dvd čitać se počne vrtiti čudno i buči !

Hvala svima na pomoči, ovaj account koji je autor teme možete modovi slobodno izbrisat!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice