Imam problem nakon instalacije novog hardwera u komp. Stavljena je maticna Asrock extreme 3 770 , Phenom x4 850, Katana 3, i ddr 3 patriot 4gb 1333mhz. Napajanje je chieftec 550w, graficka hd 4870. Znaci problem je to da se komp nakon ucitanja u windowse a nekad i prije toga samo ugasi. Nekad radi minutu dvije nekad 5, al nakon toga se sano ugasi?! Ne znam u cemu bi mogao biti problem. Windows su driveri ostali od stare konfiguracije i ram je stavljen u slot B2 na maticnoj od tog sta imam za naglasiti.
Komp se sam iskljuci
- poruka: 18
- |
- čitano: 4.146
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
da ti se nesto ne pregrijava? jesi gledo temperature ?
Jezgre oko 16, procesor 50, graficka 60 koliko se sjecam. Ali stavit cu ss sad sam na poslu.
S kojim programom najbolje da provjerim?
Jezgre oko 16, procesor 50, graficka 60 koliko se sjecam. Ali stavit cu ss sad sam na poslu.
hwmonitor ... ako ti je u biosu proc temp. 50 onda ti se on pregrijava jer meni u biosu temp proca pise 35 stupnjeva..a u hw monitoru dok je u os-u 55-60 stupnjeva... iznad 70 C je previse ...meni se amd sempron nakon 70 i nest stupnjeva gasio pa moze i to bit..da ti nije cooler lose lego....sad samo predpsotavljam jer vidim imas katanu 3 meni artic cooler freezer 13 isto lose hladio ..valjda je sa greskom nekom :/
hwmonitor ... ako ti je u biosu proc temp. 50 onda ti se on pregrijava jer meni u biosu temp proca pise 35 stupnjeva..a u hw monitoru dok je u os-u 55-60 stupnjeva... iznad 70 C je previse ...meni se amd sempron nakon 70 i nest stupnjeva gasio pa moze i to bit..da ti nije cooler lose lego....sad samo predpsotavljam jer vidim imas katanu 3 meni artic cooler freezer 13 isto lose hladio ..valjda je sa greskom nekom :/
Ovo su temperature iz windowsa. Ali budem stavio ss tu kad dodem s posla. Uglavnom hvala do sad na pomoci
Asrock zna imati problema s jumperima na matičnoj. pogledaj u knjižici matične kako su podešeni na ploči i koji položaj jumpera za što služi.
Imao sam jednu AsRockicu za Intel i ako bi ostavio USB stick na front utoru, računalo nisam mogao ugasiti nego se uvijek resetiralo.Osim toga računalo sam mogao uključiti samim ubadanjem USB sticka u prednji utor !? Čudno.
Zamjenom pozicije jumpera riješio sam problem.
To može biti rješenje a i ne mora.
Moguce da je i do jumpera.spojeno je sve kako pise u prirucniku . Nemam pojma
pa udi u bios i pusti ga par minuta..ili si vec probao i u biosu ti se gasi ?
pa udi u bios i pusti ga par minuta..ili si vec probao i u biosu ti se gasi ?
U biosu normalno radi. Ni windowse nemogu instalirat do kraja. Dode do 100 % i izgasi se. 5 puta zaredom nestigne ih zavrsit.
Windows su driveri ostali od stare konfiguracije .
Daj nam objasni što si mislio pod ovim upisom !?
Windows su driveri ostali od stare konfiguracije .
Daj nam objasni što si mislio pod ovim upisom !?
Ma nisam mogao nasnimiti nove windowse nikako ostali su stari od prijasnje konfiguracije ako to ista znaci. Nakon duzeg vremena i zjb Snimio windowse i sve se cinilo da radi kako spada. tokom instalacije drivera (cd od maticne) svaki put kad se komp restarta pri paljenju se nakon ucitanja biosa komp ugasi, nakon ponovnog instaliranja istih nema restartanja?!.svasta. U windowsu za sad radi ok. Primjetio sam kod tih restartova prilikom paljenja koda se cuje lagani ton (nekakvo zujanje) , lagane oscilacije ali ne dolaze iz niti jednog venta. Vec mi je pun k. i kompa i svega
Koje windowse uopče želiš instalirati,i znaš li postupak?Wdsi sa resetiraju 2-3 puta,i kod svakog reseta ništa ne diraš(osim ono što te traži),a posebno ne diraš kad dođe ono"press any key...".A koliko sam skužio,niti ne formatiraš hdd,ako ti ostaju stari driveri i wdsi,ne može to funkcionirati istodobno.Format hdd,čisti instal wdsa(provjerenih) i pričekati instalaciju do kraja.
Ma instalirani su sad windovsi. Problem je sto se komp tu i tamo sam izgasi, ali sam primijetio tj. cujem laganu frekvenciju u kompu.brijo sam da je napajanje al vidim da kolega s foruma ima slican problem .samo se njemu ne restarta komp. On misli da je proc mada mi je cudno da on moze takve cvukove ispustat tj. kod mene se cuje tu i tamo ali prije nego se restarta ta frekvencija koda se polako pocne pojacavat i onda slijedi gasenje
evo ga problem je rijesen
maticna je defektna, tj neki kond. na njoj sad mi je i to kolega iz jednog servisa provjerio i objasnio, svi ventovi su provjereni da mozda ne cvile i ostale komponente su ok, hard ok, grafa ok, ram ok, ..evo opet palim komp nestigne ni uci u windowse...izgasi se.(dosta jako zuji) . nakon toga palim ponovo ulazi u windowse komp se negasi ali pri svakom pokretu i kliku opet se cuje . necu vise ni pokusavati da mi ne izgori neki k.
evo uploado sam da se cuje taj iritirajuci kondenzator ili sta vec . kolega s foruma je imao pravo. nesto s maticne ploce je.
moram zahvaliti kolegi s foruma koji mi je prodao tu maticnu i proc. sad trenutno nemam ni kompa ni novce
potrebno je pojacati zvucnike malo jace da se cuje
Pa neka ti kolega promjeni taj kondenzator. Ako je serviser, njemu to bar nije bed.
ako je nova MBO,reklamiraj ju?zašto se zezati?
Pa neka ti kolega promjeni taj kondenzator. Ako je serviser, njemu to bar nije bed.
Ma necu se zajebavat s tim , kupio sam ju da radi a ne da imam problema s njom i da ne mogu koristit komp 4dana
ako je nova MBO,reklamiraj ju?zašto se zezati?
Nazalost polovna kupljena od kolege s foruma iz osijeka
Kupljena od kolege s foruma general woo naknadno asus formula 4 samo jos treba zamontirat i sibaj