Komp nece da se upali

poruka: 28
|
čitano: 2.683
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Komp nece da se upali

E imam jedan veliki problem..nisam bio kod kuce jednom misec dana i nitko nije koristio pc niti ga je palio bio je skroz iskopcani znaci svi kablovi i sve...onda dodem i pristekam sve i kad sam usteko napajanje on se sam upali pa se ugasi i tako se opet pali gasi pali gasii ,kad god ustekam kabal za napajanje odma se upali....pomocc pls nezz sta mi je otislo al napajanje sigurno nije

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Komp nece da se upali

bump

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Pa to si sve dosta banalno opisao,

o kojoj se konfiguraciji radi? Ima li komp iznutra dosta prašine?

Opiši točno što kompjuter napravi kada ga upališ itd.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Komp nece da se upali

e ovako nema puno prasine uopce i poksavo sam sve izvadit pa ponova spojit i opet isto ..znaci ovo se dogodi uzmem kablo od napajanje i ustekam g ai on se odma upali nezz koliko tocno ostane upaljen uvik razlictiko oko 20 sec i isljuci se pa se opet upali  onda se opet iskljuci ....nekad se umalo i deskop pojavi onda se ponadam al opet se iskljuci..

AMD ATHLON X3 435

msi 760gm-e51

2gb ddr3 

vtx 4850 1gb

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

1. Probaj s drugim kabelom

2. Iskopčaj ga iz struje, otvori stranicu kučišta, izvadi CMOS bateriju i pridrži gumb za paljenje nekoliko sekundi, nakon toga vrati bateriju,sastavi ga i uštekaj ga pa ga probaj upalit.

3. Pogledaj temperature u BIOS-u

4. Ako ide preko produžnog,probaj ga uštekat direktno u utičnicu

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Pogledaj kako je hladnjak od procesora sjeo na procesor. Ako treba, ponovno ga pažljivo namontiraj da lijepo sjedne i možeš promjeniti termalnu pastu.

(Čini mi se da se radi o instant pregrijavanju procesora)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Komp nece da se upali
yeo kaže...

Pogledaj kako je hladnjak od procesora sjeo na procesor. Ako treba, ponovno ga pažljivo namontiraj da lijepo sjedne i možeš promjeniti termalnu pastu.

(Čini mi se da se radi o instant pregrijavanju procesora)

Ne da može nego mora,ako skida hladnjak sa procesora,treba zamjeniti i pastu u suprotnom će mu ostati mjehurići zraka.

--------------------------------------------------------------------------------------------
12 godina
protjeran
Komp nece da se upali

e skido sam ja sve pa i taj ladnjak  ali nisam pastu stavljo..

i  btw imam neki super uber veliki ladnjak za procesor

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2014 21:48 (banee).

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

1.probo

2.to mi je brat radio nezz jeli bas sve tako al znam da je vadio bateriju

3.nezz jeli to mogu stic iopce 

4.probo

17 godina

Po svemu sudeci tvoj Power Supply je dotrajao. 

12 godina
protjeran
Komp nece da se upali

napajanje nije jer sam probo sa drugim ista stvar bude..

daj zar nitko ne zna sta je zasto se komp sam ukljuci xd 

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2014 19:56 (banee).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Pogledaj žice za pokretanje i reset,da nema gdje spoja ili neš slično.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Komp nece da se upali

ee sada mi se upali nekada ali i islkljuci se bez razloga,nekad radi  po 2-3 sata nekad 10 minuta...ili se odma isljkuci ono skroz ko da iskljucim napajanje ili se pocme sam iskljucivat ono laganosve zatvara i iskljuci se...a kada ga palim ono stiscem dosta puta i nista i nakon nekog vrimena se upali al  tribam pokusava dosta puta da se upali 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

"e skido sam ja sve pa i taj ladnjak  ali nisam pastu stavljo.."

Očisti staru pastu i stavi novu!!!!

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

frendu mi se računalo gasilo samo od sebe. sve radi no sekundu kasnije se samo sve ugasi. promijenio je pastu na procesoru koja je bila suha kao beton i nakon toga sve ok. meni se isto nedavno počelo to dešavati ali sam bio lijen pa nisam htio ništa dirati i sad je sve ok. dok se opet ne ugasi pc sam od sebe pa poludim i sve rastavim pa namažem novu pastu

17 godina
neaktivan
Robocraft22 kaže...

frendu mi se računalo gasilo samo od sebe. sve radi no sekundu kasnije se samo sve ugasi. promijenio je pastu na procesoru koja je bila suha kao beton i nakon toga sve ok. meni se isto nedavno počelo to dešavati ali sam bio lijen pa nisam htio ništa dirati i sad je sve ok. dok se opet ne ugasi pc sam od sebe pa poludim i sve rastavim pa namažem novu pastu

Provjeri temperature svakako,nije se dobro igrati s time.

11 godina
protjeran

temperature su doslovce iste kao prvi dan kada sam upalio računalo. istina, ovaj procesor je star već 5+ godina i nisam nikada mijenjao pastu na njemu, samo na grafičkoj. izgleda da je vrijeme učinilo svoje i bio bi red da se zamijeni. no brine me što ako pokušam sve rastaviti a pasta se zapekla pa dok to rastavljam slučajno savinem one limiće (kako se to već zove) na procesoru. e onda sam nahebao

12 godina
protjeran

jeli mislis da se proc pregirjava?

ja mislim da je do kucista vjerovatno s onim zicama za paljenje nije nesto uredu

11 godina
protjeran
banee kaže...

ovo si napisao ranije. bez paste će ti na kraju pregorjeti sve. ako znaš kako sam to napraviti super, kupi pastu i riješi to. ako ne znaš ili kao i ja nisi siguran da ćeš to napraviti dobro, odnesi nekom frendu ili majstoru koji to znaju napraviti

15 godina
neaktivan
banee kaže...

e skido sam ja sve pa i taj ladnjak  ali nisam pastu stavljo..

i  btw imam neki super uber veliki ladnjak za procesor

Reko sam ti već da se radi o pregrijavanju procesora, neznam šta ti više hoćeš...

17 godina
neaktivan
Robocraft22 kaže...

temperature su doslovce iste kao prvi dan kada sam upalio računalo. istina, ovaj procesor je star već 5+ godina i nisam nikada mijenjao pastu na njemu, samo na grafičkoj. izgleda da je vrijeme učinilo svoje i bio bi red da se zamijeni. no brine me što ako pokušam sve rastaviti a pasta se zapekla pa dok to rastavljam slučajno savinem one limiće (kako se to već zove) na procesoru. e onda sam nahebao

Gdje si čitao temperature?
Ako primjetiš da teže ide, upali PC i pričekaj da se malo ugrije.

Uglavnom ako si 100% siguran da su temperature OK i to se više ne ponavalja,onda na trebaš niš dirati.

banee kaže...

jeli mislis da se proc pregirjava?

ja mislim da je do kucista vjerovatno s onim zicama za paljenje nije nesto uredu

Da,mislim da se proc pregrijava. Pogotovo zato što si rekao da si već vadio hladnjak i nisi mjenjao pastu. Nikad nemoj samo vadit hladnjak bez promjene paste, u pasti tada ostaju sitni balončići zraka (a pasta je tak i tak već korištena pa gubi svoja svojstva u dodiru sa zrakom) a zrak je puno lošiji termo vodić tako da ćeš više s*anja napravit ako tako vratiš hladnjak nego da je prašina na hladnjaku.
Gledaj, možeš te žice ištekat pa pokušati prebrikati (takneš žice dok ne čuješ da se upalio PC i tada ih razdvojiš) ako misliš da je do gumba ili što već.

Robocraft22 kaže...
banee kaže...

ovo si napisao ranije. bez paste će ti na kraju pregorjeti sve. ako znaš kako sam to napraviti super, kupi pastu i riješi to. ako ne znaš ili kao i ja nisi siguran da ćeš to napraviti dobro, odnesi nekom frendu ili majstoru koji to znaju napraviti

Stvarno nije problem zamjenit pastu na procesoru. Imaš na youtubeu 1000 tutoriala za to (ako trebaš gledati).

Jednostavno je,

(ako si stvarno nesiguran uzmi termalnu pastu koja ne provodi struju (na kutiji obično piše non conductive), tako ako slučajno i zabrljaš nećeš napravit neku veliku štetu).

otvoriš PC, "otključaš" cooler i izvadiš ga. Ako malo teže ide, upali PC i pričekaj da se malo ugrije da pasta omekša.
Otključaš procesor

Izvadiš procesor

(ovo pod italic nije uvijek nužno,možeš to napraviti i kad je procesor na matičnoj,samo ponekad je teško ako je malo mjesta unutar kučišta.)

Očistiš procesor od stare paste.

Pošto ovo radiš prvi put, uzmi neki papir i pokušaj na njega istisnuti kaplju paste (otprilike veličine zrna riže*),da se malo privikneš jer ponekad pasta zna malo izletit prvi put kad si nesiguran).

Tada to isto ponovi na CPU, znači stavi kaplju* paste (otprilike veličine zrna riže*) na središte CPU-a.

Namontiraj hladnjak (cooler) natrag (pokušaj ga staviti čim ravnomjernije da ti se ne giba).

Uštekaj PC i provjeri temperature,ako su dobre super,ako nisu dobre ili su nagle promjene u temperaturama onda još jednom promjeni pastu.

*neki ljudi umjesto da samo stave kap paste, oni je također i razmažu, ja prakticiram ovo zrno riže, možeš si pogledati na youtubeu usporedne testove.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2014 20:24 (zerocool12).
12 godina
protjeran
Komp nece da se upali

temp procesora evo sada mi je 42 i jos sam u igri

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Da ne otvaramm novu temu, nesto slicno mi se dogada. Znaci upalim PC, umjesto jednog beepa, 1 dugi i valjda 2 kratka, mozda 3 (citao sam da je to GPU problem). Monitor lampica svijetli, ali ne prikazuje sliku, ponekad GPU ventilator pocne nenormalno brzo puhati (ne uvijek). Ostavim PC ugasen i nakon par sati normalno sve radi i zna proci po par dana  dok se to ne ponovi. U zadnje vrijeme su mi GPU temperature neobicno visoke , 65 C (HD 6950  2 GB)...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dr.Feel kaže...

Da ne otvaramm novu temu, nesto slicno mi se dogada. Znaci upalim PC, umjesto jednog beepa, 1 dugi i valjda 2 kratka, mozda 3 (citao sam da je to GPU problem). Monitor lampica svijetli, ali ne prikazuje sliku, ponekad GPU ventilator pocne nenormalno brzo puhati (ne uvijek). Ostavim PC ugasen i nakon par sati normalno sve radi i zna proci po par dana  dok se to ne ponovi. U zadnje vrijeme su mi GPU temperature neobicno visoke , 65 C (HD 6950  2 GB)...

Da nisi možda pokušao clockati grafu?

Pogledaj dal dobro sjeda grafa u slot, promjeni pastu itd.
I provjeri dal nemaš bitcoin miner virus.

12 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Nisam clockao, sada idem obaviti provjere. Hvala na odgovoru!

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Komp nece da se upali

e da jos ensto kazem kad palim komp nekad kada stisnem gumb uopce se ne pokrene pc pa tako stiscem i stiscem probavam i kad se upali nekad se odma izgasi nekad radi..

0 0 hvala 0
14 godina
Komp nece da se upali

Znaci kada ka pokusas upaliti ne reagira? nema struje? napajanje..

Ne pravim se lud, pravim se da nisam.

0 0 hvala 0
14 godina
plug-in kaže...

Znaci kada ka pokusas upaliti ne reagira? nema struje? napajanje..

Vec je rekao da je probao drugo napajanje, ja mislim da je problem sa kabelima power i reset, ako si sve vadio i vracao na mjesto moguce da si napravio neki kratki spoj. Provjeri da li su spojeni kako treba.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice