kad startam racunar pri samom palenju sto mi prvo pokaze konponente racunara,dok ocitava memoriju,sve to vidim medjutim javljaju mi se neke cudne kockice,kao da je nesto osteceno.neznam u cemu je stvar ako neko zna nek pise.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
moze malo detaljnije? velicina, boja, trajanje, jel se pojavljuje i u windowsima, itd. ?
windows nemogu ni pokrenuti,cim zavrsi odbrojavanje rama i komponenata krene ka postupku za pokretanje windowsa i restarta se,kockice uvjek stoju,to se pojave na kraju neke recenice i sl.a formatirao sam hard disk snimio novi windows xp,i nece oped.
samo trenutak dok prikacim racunar taj pa ti pisem detaljnije
evo pokusao sam ga upalit ali nista kao sto rekoh,na onoj slici kad imam mogucnost pritisnut delete,tu su cudne kocke i linije na vise mesta preko slike,zatim mi otvori da biram
safe mode
safe mode with network
safe........
last know.....
start windows normaly
e kad pritisnem na start windows normaly napuni mi bijelu liniju do kraja i ukoci se tako stoji cijelo vrijeme.
Hmm... Dežurni krivci bi bili grafička i napajanje. Nisu isključeni ni RAM i matična, ali bih prvo upro prstom u ono dvoje.
Jel ti je mozda rcunalo ugasila struja koji put?
kockice kazes ha? cini se da i tvoji windowsi tipaju na nas protiv engleza veceras
sorry, nisam mogao odoljet.
Pozdrav!
Zalosna vijest ti je da ti je (gotovo 100%) da ti je riknula memorija na grafickoj kartici. Prema tome sto si napisao.
Posudi od prijatelja graficku i probaj, tako ces biti siguran.
Have a nice day!!!
Takvi simptomi najčešće ukazuju u na neispravnost grafičke kartice tj. memorije na grafičkoj kartici pogledaj da li se grije grafička ili da nisi slučajno u zadnje vrijeme malo klokao grafu.
Grafička je 100% ima sam apsolutno istu situaciju na jednom PC-u
kad proverim pisacu vi.hvala vi
hvala svima sto su ucestvovali u resavanju mojeg problema,da graficka je bila glavni krivac,stavio sam drugu i radi racunar u normali.hvala jos jednom.pozz....