Kako iskljuciti Loading operating sistem

poruka: 10
|
čitano: 2.856
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Ako netko zna kako isključiti "Loading operating sistem" pri dizanju Windovsa.

Svaki put pri dizanju windovsa pojavi mi se ova obavijest i krene cešljane diska i tek onda digne .

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kako iskljuciti Loading operating sistem

Zaboravio sam imam plocu Gygabite Z68XP - UD4

13 godina
neaktivan

Nitko, nezna ili je pitanje nerazumljivo :)

15 godina
neaktivan

šta ti se ispiše kada se ide "češljati" disk? imaš li možda neki softver koji ti to automatski radi pri svakom bootu? preporuka je da pokreneš start>run>msconfig i na kartici boot čini mi se imaš izlistani sav softver koji ti se pali, pogasi manje više sve third-party software koji ti ne treba (mislim, da treba ostaviti samo 2-3 stavke, ali ovisno o konfiguraciji - meni je su samo par monitor servisa uvijek ostavljeni)

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ako sam skuzio ... baci ti disk consisteny check i odbrojava cca 10sekundi i pocen provjeravat? o kojem se disku radi?

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
mislavgray kaže...

ako sam skuzio ... baci ti disk consisteny check i odbrojava cca 10sekundi i pocen provjeravat? o kojem se disku radi?

tu bi mu mogao onda pomoći CHKDSK

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
13 godina
neaktivan

radi se o Corsair GT 120 gb disku, CPU je Icore 7, a napiše mi ovo  "Loading operating sistem" na crnom ekranu i to radi 20 sekundi. To se negdje napravi u biosu , moj brat je to napravio jednom u biosu i to mu više ne radi nego mu digne windovse za par sekundi.Probali smo to i na mome napraviti ali meni nece . Nemam pojma zašto a imamo sve isto.

To mi prije nije radilo i sada kada sam stavio novi disc to mi se pojavilo.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da pojavi mi se i taj ekran i nakon toga mi dođe ova obavijest "Loading operating sistem"  i tu ceka brdo

15 godina
neaktivan

Preporucio bih da sacekas tih 20 sekundi posto ne znas ni ime procesora napisati, ne bih ti savjetovao da diras ista u BIOS-u. Ima vise razloga zasto bi ti na ssd-u (valjda je to ssd sto si naveo) duze trebalo da se dignu windowsi, od nekog preboot disk checka do samog OS-a. Mozda isto tako je tvoj brat ukljucio neku fast boot opciju (ima moja asrock ploca ali zahtjeva da racunalo u principu ode samo u malo zesci stand by), a mozda je i tako jednostavno da buraz koristi hibernaciju. :) Enivejz, hocu reci da je tu prema tvom sturom opisu 100 mogucih problema/rjesenja, a prckanje po biosu na slijepo nikako nije preporucljivo.

3 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Pa ako sam te dobro skužio, da li ti možda stavljaš PC u hibernaciju, pa ti zato piše Loading operating sistem? Ako je tako onda ti je to normalno, ako želiš da se odmah diže stavi ga u sleep.

Edit: vidim da je to i kolega gore napisao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.4.2012 17:31 (formula1live).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice