Ako netko zna kako isključiti "Loading operating sistem" pri dizanju Windovsa.
Svaki put pri dizanju windovsa pojavi mi se ova obavijest i krene cešljane diska i tek onda digne .
Ako netko zna kako isključiti "Loading operating sistem" pri dizanju Windovsa.
Svaki put pri dizanju windovsa pojavi mi se ova obavijest i krene cešljane diska i tek onda digne .
Zaboravio sam imam plocu Gygabite Z68XP - UD4
Nitko, nezna ili je pitanje nerazumljivo :)
šta ti se ispiše kada se ide "češljati" disk? imaš li možda neki softver koji ti to automatski radi pri svakom bootu? preporuka je da pokreneš start>run>msconfig i na kartici boot čini mi se imaš izlistani sav softver koji ti se pali, pogasi manje više sve third-party software koji ti ne treba (mislim, da treba ostaviti samo 2-3 stavke, ali ovisno o konfiguraciji - meni je su samo par monitor servisa uvijek ostavljeni)
ako sam skuzio ... baci ti disk consisteny check i odbrojava cca 10sekundi i pocen provjeravat? o kojem se disku radi?
ako sam skuzio ... baci ti disk consisteny check i odbrojava cca 10sekundi i pocen provjeravat? o kojem se disku radi?
tu bi mu mogao onda pomoći CHKDSK
radi se o Corsair GT 120 gb disku, CPU je Icore 7, a napiše mi ovo "Loading operating sistem" na crnom ekranu i to radi 20 sekundi. To se negdje napravi u biosu , moj brat je to napravio jednom u biosu i to mu više ne radi nego mu digne windovse za par sekundi.Probali smo to i na mome napraviti ali meni nece . Nemam pojma zašto a imamo sve isto.
To mi prije nije radilo i sada kada sam stavio novi disc to mi se pojavilo.
Da pojavi mi se i taj ekran i nakon toga mi dođe ova obavijest "Loading operating sistem" i tu ceka brdo
Preporucio bih da sacekas tih 20 sekundi posto ne znas ni ime procesora napisati, ne bih ti savjetovao da diras ista u BIOS-u. Ima vise razloga zasto bi ti na ssd-u (valjda je to ssd sto si naveo) duze trebalo da se dignu windowsi, od nekog preboot disk checka do samog OS-a. Mozda isto tako je tvoj brat ukljucio neku fast boot opciju (ima moja asrock ploca ali zahtjeva da racunalo u principu ode samo u malo zesci stand by), a mozda je i tako jednostavno da buraz koristi hibernaciju. :) Enivejz, hocu reci da je tu prema tvom sturom opisu 100 mogucih problema/rjesenja, a prckanje po biosu na slijepo nikako nije preporucljivo.
Pa ako sam te dobro skužio, da li ti možda stavljaš PC u hibernaciju, pa ti zato piše Loading operating sistem? Ako je tako onda ti je to normalno, ako želiš da se odmah diže stavi ga u sleep.
Edit: vidim da je to i kolega gore napisao.