Pozdrav svima.
Isprike ako ponavljam pitanje, ali restarta mi se komp, pa ne znam koliko vremena imam. :D
Znači već dva dana mi se restarta komp bez ikakve najave. Moja prva pomisao je bila na overheating, ali brat bratu, ljudi zive i sa viišim temperaturama.
Doduše, čudno mi je, znači koristim hwmonitor, i sad on prikazuje 3 temperature za matičnu, od čega je prva trenutno 66° :(, druge dvije 28°. Zbog čega je tolika razlika? (nemam pojma koja znači kaj, ni zakaj su tri :kripl:)
Procesor mi je također visok za južualno stanje; 43°, 46°, 45°, 42° i slično. Jučer mi se digao na 52°. U stanjima di nisam gejmala ni vrtila CAd programe, znači samo interwebzi. Inače mi se vrte oko 36°.
Hard je na 34°, grafa na 27°.
Odvrtila sam cpu analizu, veli sve štima. Odvrtila sam windows memory diagnostic - veli sve štima.
Zamijenit ću termalnu danas, jer nisam.. gro dugo, ali me strah da nije problem u termalnoj, to nisu temperature gdje bi se smjelo tak nekaj događat. Ili?
Ima li tko kakav koristan savjet, kakvu ideju, bilokaj? Gdje da gledam?
Trenutno nemam ni za čašu vode, kamoli za neplanirane kvarove. :(
Hvala mučisimos!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Očitaj napone pa nam javi.
tempearature su super za to nemaš brige, krepava ti napajanje.
Očitaj napone pa nam javi.
Evo pofotkah, za matičnu, procesor i grafičku. Nadam se da se vidi. ^^
tempearature su super za to nemaš brige, krepava ti napajanje.

Mh. Znači sinoć je mijenjana pasta. Matična sad nejde preko 30°
. Procesor je na 32° - 37°. Digao se na 45° dok sam vrtila Matlab danas, sad ću testirat u gejmanju. Hard i grafa, standardno do 30°.
No, nakon kaj sam pospajala sve nazad, upalila, sve kul i opet se restartao. S time da je ovaj put bila neka poruka, na crnom skrinu, koju nisam stigla pročitat. 
Nakon toga apdejtah bios, nakon čega je komp radio još satima, odradih još pokoji test cpua, grafe i nije se nikaj krešalo. Danas također, za sada nikaj.
Ova očitanja su jako čudna - ne valja ni +5 V (previsok, van tolerancije) ni +12 V (prenizak, ali vjerojatno krivo očitanje, jer s tako niskim naponom PC sigurno ne bi radio).
Trebalo bi provjeriti barem još nekim drugim programom (ili vidjeti očitanje u BIOS-u), a najbolje multimetrom izmjeriti.
O kojem modelu napajanja se radi?
Okej, evo me iz biosa. 
Kaže ovako:
CPU CORE 1,136V
CPU I/O 1,032V
GPU 0,024V
DRAM 1,488V
3.3V 3,312V
5V 5,087V
12V 12,056V
Napajanje je Corsair Builder Series CX430 V2, 430 W.
Da, ovo je skroz druga stvar... po ovom očitanju su glavni naponi normalni (GPU je čudan ali možda to očitanje iz BIOS-a i ne ide ili se radi možda o deaktiviranoj grafičkoj kartici na ploči?)). A i napajanje nije loše (bojao sam se da nije slučajno riječ o nekom no-name čudu)
Uglavnom, ako se restartanje dalje bude ponavljalo, treba tražiti dalje... no, spominješ da nakon nadogradnje BIOS-a još nije bilo restartanja, pa provjeri sljedećih dana kako će se ponašati.
Will do. Nadam se da bu okej.
Hvala. 
Za svaki slučaj odvrti Memtest 86+.
Jesam još preksinoć, tenksić. 
Prerano sam se poveselila. 
Apdejt:
Znači nakon tjedan dana mukotrpnog guglanja, pokušavanja svega i svačega, nikaj nije pomoglo.
Jučer je baš divljao. oko podne se par puta resetirao.
Onda sam oko 14, iskopčala power switch i restart iz matične, od tad se nije restartao.
Još je prerano da se opet poveselim, ali eto, čisto ako se netko nekad nadje ovako frustriran s ovim problemom, možda je kabel od kućišta dao svoje.. A ne bi se toga sjetio, meni je trebalo samo tjedan dana. 
Sretno mi. 
Loša reset tipka? Da, neobičan problem, ali definitivno najjednostavnije rješiv ako je stvarno u tome štos.
Ali priznajem, to sam skroz zaboravio kao mogućnost, iako sam jednom naišao na takav slučaj.
Sretno.
Ty. 
Nadam se. Ili reset ili power. Iskopčala sam cijeli snop van.
Za sad još nikaj od restartanja. A cijeli dan ga kurim. Gejmam. Net, popaljeno sve ikad. Baš ga drilam. 
Ty. 
... A cijeli dan ga kurim. Gejmam. Net, popaljeno sve ikad. Baš ga drilam... 

Ne kužim. Glupava sam. 

-nisi
Idealna!
Oh. 
Mislila sam da me sprdate. 
Tako, morate mi nacrtat