Pozdrav svima, prije tjedan i pol dana kupio sam novu matičnu ploču ASUS M5A78L-M/USB3 i primijetio sam kad se komp ugasi da tipkovnica i miš svijetle. Zanima me kako da to namjestim u BIOSu da se automatski ugase i miš i tipkovnica kad se i komp ugasi, znači, kako da anuliram napon koji je ostao u matičnoj?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tu su upute za tvoju matičnu ploču. Na laptopima sam već neko vrijeme tako da se više ne sjećam je li se to moglo isključiti ili ne. Možda da u BIOS-u, pod Power Settings > APM Configuration sve Power on From/By prebaciš na Disabled. Mada nisam siguran da će ti to pomoći. Ako se ne varam, kod novijih matičnih ploča je to uobičajeno ponašanje. Matična ploča je inače uvijek pod naponom. Ako to ne želiš, jednostavno kompjuter (i monitor) uštekaj u produžni kabel/letvu s prekidačem i riješena stvar - jednim prekidačem posve ćeš isključiti i kompjuter i monitor i eventualno druge periferne uređaje.
i ja imam isti problem, iritira, cijela soba navecer plava bude, a nekad mi i weirless reciever svijetli brutalno
I tipkovnica i miš ne svijetle nakon što vratiš na 1?
I tipkovnica i miš ne svijetle nakon što vratiš na 1?
Tako je
Velim - možeš se poigrati s opcijama u BIOS-u unutar kategorije Power, možda isključiti Legacy USB Support, ne znam čemu služi USB Functions... Ne vidim u uputstvima za tvoju matičnu ploču nešto čime bi mogao prisiliti matičnu da ne napaja USB portove.
Rekoh - to se najlakše i najbolje rješava produžnim kabelom s prekidačem (još ako ima i prenaponsku zaštitu... - zakon).