Hp lp 2275w problem

poruka: 2
|
čitano: 1.315
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Hp lp 2275w problem

pozdrav,

imam u naslovu navedeni monitor i jučer je počel malo problme raditi. naime, nakon nekog vremena rada(spojen je preko vga na laptop) s desne strane prema sredini se stvori isprekidana crta( debljine pixela? ). jučer sam se jako splasil. probal palit-gasit monitro, factory reset, auto adjust i nista. nakon par minuta je crta sama nestala. ali sad se evo opet pojavila. garanciju imam jos jedno 4 mjeseca, u ADM-u. naravno, sutra cu ih zvat pa da vidim, ali reko da vas pitam, dal mozda neko imal slican problem i kaj mi je najpametnije raditi. zahvaljujem. kak testirat da slučajno nije do VGA izlaza. a i zanima me kak ce to ici u servisu posto s epojavljuje tek nakon par sati rada.

thx unaprijed, pozdrav

i nogom u guzicu je korak naprijed

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Hp lp 2275w problem
devil kaže...

pozdrav,

imam u naslovu navedeni monitor i jučer je počel malo problme raditi. naime, nakon nekog vremena rada(spojen je preko vga na laptop) s desne strane prema sredini se stvori isprekidana crta( debljine pixela? ). jučer sam se jako splasil. probal palit-gasit monitro, factory reset, auto adjust i nista. nakon par minuta je crta sama nestala. ali sad se evo opet pojavila. garanciju imam jos jedno 4 mjeseca, u ADM-u. naravno, sutra cu ih zvat pa da vidim, ali reko da vas pitam, dal mozda neko imal slican problem i kaj mi je najpametnije raditi. zahvaljujem. kak testirat da slučajno nije do VGA izlaza. a i zanima me kak ce to ici u servisu posto s epojavljuje tek nakon par sati rada.

thx unaprijed, pozdrav

Možeš probati testirati monitor sa nekim od testova za monitor, nešto poput Dead Pixel Tester, Dead Pixel Test poput ovih (sa Google-a) Online Monitor Test, Passmark Monitor Test, Nokia Monitor Test.

Ako se problem stalno ponavlja, mislim da ti je najbolje odnijeti na servis, pa ako priznaju pixele pod garanciju, nek to riješe.

Naravno nije nužno da su pixeli mrtvi. Postoje i tzv. zaglavljeni pixeli.

Jednom sam uspješno vratio takve pixele na displayu (u mom slučaju mobitela Nokia N95, ne ekrana) u život višesatnim masiranjem ekrana i testnom animacijom (znam koliko god zvuči smiješno, ali upalilo je).

Ako te zanima (izgubio sam negdje bookmark o tome), pa evo ti link za pretraživanje na Google-u, koji ima raznih uputa za postupak masiranja (znam da je je smiješno, ali što je tu je)..

Naravno radiš to na svoju odgovornost, jer čisto sumnjam da ti garancija pokriva eksperimente ovakve vrste.

Eto, nije nešto, ali možda ti pomogne, prije odlaska na servis.

Lijep pozdrav.

EDIT: Ako ti bude trebalo za testiranje pogledaj i program PixPerAn koji koriste u TFTCentral za testove monitora.. evo i link sa popisom nekih dodatnih programa, između ostalog i maloprije navedenim.

UTERE SED NE ABUTERE!
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2010 8:14 (Prometej).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice