Pozdrav,
imam asus gtx 570 dc II graficku karticu.Prije otprilike 20 dana jedan od ventova je posao da zuji jer mu je otisao lezaj.Ja sam uzeo dva 92 mm obicna ventilatora i malo ih obradio i super su stali.Ali problem je bio sto imaju samo tri zice tj nemaju pwm zice za upravljanje brzinom.Zalemio sam sve zice kako treba i ventovi su vrtili maximalnom brzinom bez mogucnosti regulacije,ali mi to nije smetalo.U smart doctoru je ocitavlo brinu od 2600 o/m sto je ok.
Posto je komp bio pun prasine ja sam ga fino rastavio na sve dijelove i ocistio sve je radilo kako treba osim ventova na grafickoj koji se nisu vrtili.A smart doctor je izbacio poruku da su ventovi pokvareni i da ih treba zamjeniti.Ventove sam skino i spojio na bateriju i vrte bez problema.
Ja sumnjam na tu pwm zicu mada mi nije jasno kako je do ciscenja kompa sve radilo.
p.s.Kada su bili orginalni ventovi na grafi nekad sam ih iz dosade znao zaustaviti prstom i onda se nisu htjeli pokrenuti nekih desetak sekundi.Da to mozda nema nekakve veze sa pwm zicom,grafickom karticom i ovim mojim sadasnjim problemom.