Gtx 570 ventilatori ne rade

poruka: 21
|
čitano: 3.131
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam asus gtx 570 dc II graficku karticu.Prije otprilike 20 dana jedan od ventova je posao da zuji jer mu je otisao lezaj.Ja sam uzeo dva 92 mm obicna ventilatora i malo ih obradio i super su stali.Ali problem je bio sto imaju samo tri zice tj nemaju pwm zice za upravljanje brzinom.Zalemio sam sve zice kako treba i ventovi su vrtili maximalnom brzinom bez mogucnosti regulacije,ali mi to nije smetalo.U smart doctoru je ocitavlo brinu od 2600 o/m sto je ok.

Posto je komp bio pun prasine ja sam ga fino rastavio na sve dijelove i ocistio sve je radilo kako treba osim ventova na grafickoj koji se nisu vrtili.A smart doctor je izbacio poruku da su ventovi pokvareni i da ih treba zamjeniti.Ventove sam skino i spojio na bateriju i vrte bez problema.

Ja sumnjam na tu pwm zicu mada mi nije jasno kako je do ciscenja kompa sve radilo.

p.s.Kada su bili orginalni ventovi na grafi nekad sam ih iz dosade znao zaustaviti prstom i onda se nisu htjeli pokrenuti nekih desetak sekundi.Da to mozda nema nekakve veze sa pwm zicom,grafickom karticom i ovim mojim sadasnjim problemom.

0 6 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Gtx 570 ventilatori ne rade
asus-dc2 kaže...

Pozdrav,

imam asus gtx 570 dc II graficku karticu.Prije otprilike 20 dana jedan od ventova je posao da zuji jer mu je otisao lezaj.Ja sam uzeo dva 92 mm obicna ventilatora i malo ih obradio i super su stali.Ali problem je bio sto imaju samo tri zice tj nemaju pwm zice za upravljanje brzinom.Zalemio sam sve zice kako treba i ventovi su vrtili maximalnom brzinom bez mogucnosti regulacije,ali mi to nije smetalo.U smart doctoru je ocitavlo brinu od 2600 o/m sto je ok.

Posto je komp bio pun prasine ja sam ga fino rastavio na sve dijelove i ocistio sve je radilo kako treba osim ventova na grafickoj koji se nisu vrtili.A smart doctor je izbacio poruku da su ventovi pokvareni i da ih treba zamjeniti.Ventove sam skino i spojio na bateriju i vrte bez problema.

Ja sumnjam na tu pwm zicu mada mi nije jasno kako je do ciscenja kompa sve radilo.

p.s.Kada su bili orginalni ventovi na grafi nekad sam ih iz dosade znao zaustaviti prstom i onda se nisu htjeli pokrenuti nekih desetak sekundi.Da to mozda nema nekakve veze sa pwm zicom,grafickom karticom i ovim mojim sadasnjim problemom.

{#}{#}

12 godina
neaktivan

Ajde pomagajte bez kompa sam kao bez kur*a.

0 4 hvala 0
17 godina
asus-dc2 kaže...

Pozdrav,

obradio si ih jel?

ti se ides zahebavat s takvom grafickom, ja takve luposti ne radim na onim sto 100 kn kostaju a di tek na ovoj, kupi normalni vent za tu graficku i bok.

15 godina
asus-dc2 kaže...

Pozdrav,

imho, tak ti i treba...{#}

ajd da imaš hd3450 ,al takvo nešto raditi sa gtx570 je grijeh...

dal imaš garanciju na karticu?

kupi neki aftermarket cooler, i moli boga na nisu otišli regulatori na pcb-u kartice.

ja svoju hd6770 kada vadim i čistim , držim ko da je zlatna{#}

i najbitnije, ne zaustavljaj ventove prstima,bar ne na kartici ili procesoru...

napokon dočekao DNF i Diablo 3
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.3.2013 12:41 (vrx).
18 godina

Kada si se već na takvoj kartici zajebavo iz dosade i zaustavljo ventilatore, sada iz dosade zajebavaj tatu da ti kupi novu grafičku...

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
7 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
asus-dc2 kaže...

Evo dijagnoza...

Pacijent ima viška para i hroničan nedostatak mozga...

12 godina
neaktivan

Trenutno u mojoj sredini nema kupiti nikakvih ventilatora za graficku karticu,imaju samo oni obicni za kuciste.Zato sam i morao improvizirati.Pozalio sam kupovinom ove graficke kartice jer je do sada tri puta bila rikavala zbog iskrivljenog pcb-a od tezine hladnjaka.Kartica je kupljena 2011 a garancija je godinu dana.

Sto se tice zaustavlajnja ventova nek digne ruku ko to bar jednom nije radio :).

Evo slike pa procijenite uspjesnost improvizacije.

3 4 hvala 0
18 godina
asus-dc2 kaže...

Sto se tice zaustavlajnja ventova nek digne ruku ko to bar jednom nije radio :).

Niti sam pomislio nešto tako napravit, a ne da sam radio nepšto slično....

ššššš - možda su u šumi
12 godina
neaktivan

Ajde sta ste se uhvatili zaustavljanja ventilatora.Nisam ga nogom zaustavljo.

1 5 hvala 0
13 godina
asus-dc2 kaže...

Probaj ventove ukopčati na MBO.

15 godina
protjeran
asus-dc2 kaže...

Danas sam se na ovu temu prvi put nasmijao!

Usran dan na poslu

Probaj nać na ebayu skršenu grafičku pa ju kupi i prebaci ventove

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
16 godina

Slažem se da je kolega napravio glupost(zbog dosade ili bilo kojeg drugog razloga), ali sada ima problem. Žalosno je što ste svi poletili sa sprdanjem umjesto da ste ponudili čovjeku neki konkretan odgovor, osim kolege koji je rekao neka spoji ventove na matičnu

Masa ljudi ovdje nije niti 5% onog o čemu pametuju imala prilike isprobati u svojim rukama, bitno je da su se educirali raznim časopisima/forumima i sada sve znaju, a konkretno melju takve gluposti da nije za čitat

uglavnom ,ako su ti ventovi ispravni(što si utvrdio probom na bateriju), probaj ih uštekati u matičnu ploču, kad ionako nisu mjenjali br okretaja, nije bitno hoćeš li ih spojiti na grafičku ili ploču, bitno je da vrte/hlade

sljedeći put pamet u glavu, i ako ti je dosadno nađi drugu zanimaciju od ove koja te dovela u nevolje

Lp

12 1 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ili nabavi potenciometar, tako da možeš ručno regulirati okretaje...

I neguraj više papke u ventilator...

Sve je moguće...
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Problem je ako ih spojim na maticnu plocu onda iskoci smart doctor i sa upozorenjem i nemoze ga se zatvoriti.A nebih ga deinstalirao jer je namjeravam malo kloknuti (crysis 3 steka).

Imam intelov stock ventilator sa 4 zice pa cu njega za probu spojiti da vidim hocel raditi.Gledao sam na ebay-u imaju ventovi za ovu graficku 37$ komad.Izgleda da ce mi to biti jedina solucija.

I nije mi jasno zasto je asus na tako skupu karticu stavljao "rifle bearing" lezajeve kraj kuglicnih lezajeva.Plus su jos umjesto ulja koje ide u te lezajeve stavili mast i tako su zaribali.

0 2 hvala 0
15 godina

37$ po ventu - neisplativo !  Za manje para uzmes Accelero Xtreme Plus II ! Paše na GTX570 !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

Kralj je mrtav.

Sad sam probao sa intelovim ventilatorom koji ima 4 zice i opet ne radi.Izgleda da je pregorio sklop za upravljanje ventilatorima.Tako da ni orginal,a ni aftermarket ventilatori ne bi radili kada bi se spojili na graficku.

Izgleda da je to tako moralo biti.Jer je ovaj komp od pocetka bio nesretan:dva procesora i7 950 zamjenjena,dvije maticne sabertooth x58 zamjenjene,tri graficke gtx570 zamjenjene,tri tastarure razer lycosa zamjenjene.Jedino sto radi od pocetka je napajanje thermaltake toughpower 755w,hdd wd 1tb black i 12gb kngston ram-a i roccat kova+.

Krenuo ga sastavljat 15.6.2011 a prvi put pusten u ispravan pogon 5.1.2012.Uvijek sam preferirao asus ali izgleda da mi je to najveci zajeb u zivotu.Cak je nadyebao i zajeb zasto uopce postojim na ovoj yebenoj zemaljskoj kugli.Ali sto je tu je.

Sad cu spojiti na maticnu ventove i iskljuciti smart doctora da vise ne trubi da ventovi ne rade jer to znam i bez njega.

Dacu starom komp da ga on koristi(novine i yutube).A ja uzimam svoj asus eee i odo u svijet nek se sve pusi...

3 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne razumijem sta ti bi sa konfiguracijom da si je toliko izmijenjao? kad kupiš neki dio, ako ga normalno i pažljivo sastavis, i ne prckas po komponentama svaki dan sve će biti u redu! kad kupis komp, spojis sve, zatvori kuciste i ne diraj(jedino kad cistis prasinu). A sto se tice graficke, probaj se raspitati u nekom servisu, mozda postoji neko rjesenje,jer steta graficku od 2000kn tek tako otpisati. Uglavnom sretno.

pero
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2013 2:47 (Lord Pero).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bas steta,aj sad ti bar nece bit dosadno jer ces ih prstom vrtit {#}

Nemogu ti drukcije pomoc nego sarkazmom i ne kuzim kako ti je uspjelo sve to riknut,ti procesori,maticne i to,previse je to stari moj.Nemoj se vise igrat s takvim stvarima jer vidis da odlaze a to kosta,sretno!

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2013 3:31 (Blade Runner31).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Da sam na tvom mjestu kupio bih Arctic Accelero Xtreme Plus II i nebih ga spojio direkt na grafičku nego bi koristija ovo (dobije se zajedno sa hladnjakom)

Jest da će stalno vrtit max brzinom al imaš garu na njeg 3 god tako da...

p.s. drugi put pazi di prste turaš :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Tako je , spojis ga na molex ! Iako se ni na max. brzini njegovi ventovi ne cuju , moze ga spojit i na 7V konektor pa ce se vrtit na manjim okretajima ( nemora na 12V ) !  Inace , odlicna cijena za takav hladnjak !

Music As A Weapon !!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice