Konfa mi je sljedeca
Core 2 quad q8200, 4gb ddr3, GTX N460 1gb, seasonic 520W, asus p5qc, wd 1 tb, 22.4 incha widescren
Jucer nakon automatske windows update instalacije drivera za graficku, mi se komp smrznuo na welcome screenu. Pokusao sam izbrisati trenutne drivere i instalirati najnovije i opet isto... pristupiti racunalu mogu jedino preko safe moda ili kad izbrisem trenutno drivere za graficku... prije mi je grafulja radila na starim driverima (koje sam dobio kupnjom), no sad sam pokusao reinstalirati windowse i instalirati te iste stare (mada ovaj put na 64 bitnom windows 7 ..ali je samo instaliralo 64 bitnu verziju drivera) a kasnije i nove drivere i opet isto u oba slucaja... na komp mogu uci jedino kad potpuno izbrisem drivere, inace mi se smrzne na welcome screenu... ima li ko rjesenje?
ovo je poruka na event propertisu
The following boot-start or system-start driver(s) failed to load:
discache
spldr
Wanarpv6
UNAPRIJED HVALA!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sigurno skidas drivere za 64 bitni OS?
Sigurno skidas drivere za 64 bitni OS?
da sigurno, i opet je isto... cudi me to jer prije je ok radilo jedino mi se znalo dogoditi da se komp smrzne tokom rada, surfanja, ili igranja ali bi nakon restarta bilo normalno... da nije u graficki problem? ali pretpostavljam da nije posto bez drivera sve normalno radi...
To je poznat problem s cijelom 4xx serijom. Nosi na reklamaciju i moli Boga da ti i nova to ne napravi.
EDIT: Neki tvrde da im je enablanje ACPI 2.0 podrške u biosu od matične pomoglo. Probaj i pobrisati drivere sa sweeperom i instalirati ponovo. Ali većina ljudi kaže da nije našla rješenje.
sad u zg a kupio sam je pred 3/4 tjedna
jel 100% u grafickoj problem jer mi je prilicno daleko do zagreba pa da ne idem bezze ako je nesto sto se da srediti...
Imašovdje temu o tome.
Koji je proizvođač grafičke? Neki su već izbacili nove BIOS-e koji rješavaju ovaj problem.
Koji je proizvođač grafičke? Neki su već izbacili nove BIOS-e koji rješavaju ovaj problem.
Gigabyte n460 oc
Gigabyte n460 oc
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3530#bios
Izašao je bios za tvoju karticu pa probaj, nemaš šta izgubiti.
Gigabyte n460 oc
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3530#bios
Izašao je bios za tvoju karticu pa probaj, nemaš šta izgubiti.
da flasham bios? no chanse... kad mi je zadnji put to radio frend koji godinama popravlja kompove u firmi sve je uredno proslo i na kraju mi nije bilo slike na zaslonu... sjebo se bios i otisla maticna... ne zelim da mi se opet dogodi isto pa da moram kupovat novu maticnu...
BIOS je za grafičku i nema veze sa matičnom. Flešuje se iz Windows-a i potpuno je bezbjedno. Ja sam svog Gainward-a flešnuo prije 10 dana...
sry ako je offtopic al kak se to instalira? kad sam extractao unutra je neki .FILE... kako da to instaliram sad?
sry ako je offtopic al kak se to instalira? kad sam extractao unutra je neki .FILE... kako da to instaliram sad?
Jbg nemaš sreće, Gigabyte ipak zahtjeva flash-anje iz command prompt-a (DOS-a) manual strana 22. Nađi nekog frenda koji se bolje kuži ako nisi siguran šta treba raditi.
temperature su ok...
danas mi je opet jednom zablokiralo na welcome ali kad sam u safe modu izbrisao drivere i ponovno instalirao radi ok... ali kad surfam ili igram igru dogodi se da se komp jednostavno smrzne... ponekad kad restartam nema slike na zaslonu pa moram opet ponovo restartati (ili nema slike 5-10 sec pa moram čekati da se uopče pojavi (ako se ne pojavi - opet restart) i počne podizati bios) nekad radi ok a nekad ne...
jel znate u čemu bi bio problem? da nosim grafičku na servis?
strah me da ne kažu tamo da je sve ok, a znam da nije ok :(