GTS 450 na zamoru?

poruka: 4
|
čitano: 844
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
MSI GTS 450 na zamoru?

Naime, prije par tjedana u igrama (konkretno PES-u, u ostalima bi jednostavno crash-ala igra) mi se pocela mrznut slika na sekundu, da bi nakon nekog vremena to eskaliralo u nestanak slike na sekundu dvije i zatim povratak uz sljedecu poruku (vidi na slici).

Naravno grafulja, nema sta drugo bit.. i trazim ja tako po google-u rijesenja, softwerska sam sva probao, cistu renistalaciju drivera, vracanje starih drivera, da bih nakraju i reinstalirao windowse ali bezuspjesno. Btw i za vrijeme dok pc radi pati se da bi ytube video procesirao u 720p a 1080p cpu ode na 100% i jednostavno nije gledljivo. Naravno dobijao sam i bsod tu i tamo.. Odlucim detaljno ocistit grafu, reko mozda je to, promjenim pastu vratim nazad, kad ono radi ko nova, ytube video radi sasvim normalno, probam igre vrti sve super u full loadu nece preko 55C. (iako je rijetko dolazila do 100% usage, osim kad alt tabam O.o, ugl bottlencked by cpu :P). I super je radila jedno citav dan, da bi pocela ponovno zezat i izbacivat onaj warning. Probao sam prjemjestit u drugi slot na maticnoj , nema promjene, izpremjestao rame za svaki slucaj, nema promjene. 

Zakljucujem da je grafa 99% sigurno problem iako imam kramave i rame i mbo, ovih dana bih trebao nabavit jednu ispravnu grafu da za sigurno istestiram, ali do tad se zapitkujem, sto bi to konkretno moglo otici na grafi i dali je popravljivo? Inace nemam nikakve artifakte ni u igrama ni ovako, nego bi mi ili mrznula slika pa se vracala ili crashala igra ili bi ocito bio prevelik zalogaj za nju ba bi bsod preuzeo. I na kraju krajeva sto sam to ucinio da je proradila kak spada, makar to bilo i na samo 1 dan? o.O 

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 22:20 (Rav3n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
GTS 450 na zamoru?

Meni to izgleda kao problem sa driverom...probaj neki drugi pa javi jel imaš iste probleme !

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: MSI GTS 450 na zamoru?
Rav3n kaže...

i trazim ja tako po google-u rijesenja, softwerska sam sva probao, cistu renistalaciju drivera, vracanje starih drivera, da bih nakraju i reinstalirao windowse ali bezuspjesno. 

Nisu driveri, da je bar tako jednostavno xD .. Probao sam vec, stavljao druge , cista reinstalacija, probao 333.0, 320.0 inace 320 su radili bez problema al eto bez pomaka, na kraju sam i reinstalirao windows da ocistim sve kompletno i osiguram se da nije ostala neka datoteka od starih drivera koja je mozda klala procese ali nije :s 

EDIT: originalni post sam morao pisati u safe modu, gdje grafulja bas i ne radi nikakve posebne procese i driveri ne rade... u medjuvremenu sam vratio grafu s drugog slota na prvi al nisam zavrto sigurnosni vijak i ostavio tako namjerno, evo za sada radi bez problema (inace testiram performanse promatrajuci kako ytube radi lol)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 22:45 (Rav3n).
16 godina
neaktivan
GTS 450 na zamoru?

Update: Testirano s HD 5670, isti problem.. znaci ipak nije grafulja o.o 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice