Grafa sa slomljenim fan-om

poruka: 12
|
čitano: 1.790
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Prije dva dana sam skužio da mi grafa jako vibrira. Otvorio komp i shvatio da mi se slomila jedna lopatica sa ventilatora. Radi se o Sapphire HD 6950 Dual fan. Kad pokrenem malo zahtijevnije igre grafa počne jako vibrirat.

Sad vas ja pitam:

1. Jel smeta ta vibracija grafi?

2. Jel smeta ta vibracija  ležajevima ventilatora?

3. Jel bi mogo možda zaljepit to natrag?

4. Dali da ju odnesem na servis?

Nemam više garanciju :\

"I don't know whether I was right or wrong, I guess I'll never know... But I made it. And I guess I should be thankful for that"
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 15:19 (Srki444).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ako  imaš  garanciju,   servis!

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Re: Grafa sa slomljenim fan-om
VidoM kaže...

Ako  imaš  garanciju,   servis!

Čitaj sa razumijevanjem!

Srki444 kaže...

Prije dva dana sam skužio da mi grafa jako vibrira. Otvorio komp i shvatio da mi se slomila jedna lopatica sa ventilatora. Radi se o Sapphire HD 6950 Dual fan. Kad pokrenem malo zahtijevnije igre grafa počne jako vibrirat.

Sad vas ja pitam:

1. Jel smeta ta vibracija grafi?

2. Jel smeta ta vibracija  ležajevima ventilatora?

3. Jel bi mogo možda zaljepit to natrag?

4. Dali da ju odnesem na servis?

Nemam više garanciju :\

1. To su dosta jake vibracije čim vent nije u ravnoteži, čim prije zamjeni vent.

2. Sigurno se ležaj brže troši.

3. Moguće ali nije preporučljivo niti je to trajno riješenje.

4. Kratko i jasno NE jer vjerujem da bi ti nabili dosta troška.

Ja sam uspio sam vent zamjenit (i to ne cijeli vent nego samo krilca), probaj pronaći neki ventilator da paše.

Werdum Combat Team
14 godina
neaktivan

Imam doma dvokomponentno epoxy ljepilo koje drži 130 Kg na cm² , jel bi to moglo bit dugoročno rješenje?

"I don't know whether I was right or wrong, I guess I'll never know... But I made it. And I guess I should be thankful for that"
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Možeš da probaš, ali:

• nemoj da ti lepak završi negde gde ne treba;
  • nema garancije da vibracija neće ostati (ne znam koliko je moguće izvršiti popravku tako da ventilator bude savršeno izbalansiran).

Ako si spretan s tim lepkom, probaj. Ako nisi, ili ako ne uspe, kupi hladnjak (ili još bolje samo vent, ako ga je moguće) i zameni sam. To nije ni previše skupo ni komplikovano.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 16:03 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Na mojoj bivšoj HD4850 je puklo jedno krilo. Kupio sam super ljepilo i zalijepio. Kod frenda radi već 2 godine normalno.

Samo pazi da dobro zalijepiš i da ti ne curi ljepilo svuda.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 16:57 (Alkaline).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

...i na automobilima se balansiraju gume...da ne ošteti se nešto drugo uslijed vibracija.

samo proizvođači znaju svoj posao...da ima paran broj krilaca samo bi odlomiči krilce nasuprot toga...ali rade sve ventilatore sa lomljivom plastikom kao staklo i uvjek neparan broj {#}

16 godina
odjavljen
AF139 kaže...

...i na automobilima se balansiraju gume...da ne ošteti se nešto drugo uslijed vibracija.

samo proizvođači znaju svoj posao...da ima paran broj krilaca samo bi odlomiči krilce nasuprot toga...ali rade sve ventilatore sa lomljivom plastikom kao staklo i uvjek neparan broj {#}

Pa nisu glupi {#}

Danas popravljam neki komad elektronike, jednoslojna ploča, mijenjam usb konektor, i carevi su stavili ono metalizirano oko rupa kružnicu koja nije 100% zatvorena nego ima mali procjep, tako da kad odlemljuješ vrlo lagano popuca, da se ne bi netko prepametan usudio popravljati...

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan

Probaj nać neki vent koji paše, relativno su jednostavne kontstrukcije pa možeš zamjenit samo taj dio s lopaticama...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

super bond pa probaj zaljepit. malo ljepila i pici.nema na to nikakve sile ima da stoji 100godina.pripazi drugi put kod ciscenja i to je to.

xfact
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

o ovome je već pisano na forumu. Ovi ventilatori su jeftini na e-bay.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Evo! Zaljepio sa epoxy ljepilom ,ostavio da se suši 12 sati i funkconira sve ko po loju (vrti se na 100% bez ikakvih vibracija)

Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice