Gigabyte 990xa UD3

poruka: 53
|
čitano: 7.581
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Gigabyte 990xa UD3
Don Kihoty kaže...

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3901&dl=1#utility

Ma BD se vjerovatno namjerno zabunio, kao uvjek.

Skini fino utility od Gigabytea, ovaj Easy Tune 6 sigurno ima nešto da očitaš temperature senzora,

a ako nema, onda je fail software svojim postojanjem.

Tako ćeš biti sam siguran "šta je šta", makar svi na Overclock.Net kažu da je chipset, like You sad.

imam ga i ne kaze temp. nikakve osim graficke...

Bulldozer kaže...

Imaš na caseu senzor ?

ne. ali on je otvoren s ljeve i desne strane, napred nema one plastike di su gumbi i ledice, napred je 1200rpm intake fan a iza je 800rpm exhaust fan

14 godina

Ovdje se piše svašta, a točno malo toga. TMPIN2 NIJE NB temperatura ! To je socket temperatura ( CPU socket ), i to si svatko može sam praktično dokazat ako ne vjerujete. NB je kod mene, a i svih ovih koji komentiraju da je vruć, puno veća temmperatura od 60C ! Neznam od kud Kihoty-iju brojka za NB temperaturu kad nema senzora !! Vrlo je visoka, ali nema senzora tako da neznam točno koliko. Ako netko ima neku svoju sondu ili mjerni instrument , onda nek mjeri, ali matična ga NEMA ova o kojima pričamo !.

17 godina
itomic009 kaže...

Ovdje se piše svašta, a točno malo toga. TMPIN2 NIJE NB temperatura ! To je socket temperatura ( CPU socket ), i to si svatko može sam praktično dokazat ako ne vjerujete. NB je kod mene, a i svih ovih koji komentiraju da je vruć, puno veća temmperatura od 60C ! Neznam od kud Kihoty-iju brojka za NB temperaturu kad nema senzora !! Vrlo je visoka, ali nema senzora tako da neznam točno koliko. Ako netko ima neku svoju sondu ili mjerni instrument , onda nek mjeri, ali matična ga NEMA ova o kojima pričamo !.

onda mi molim te opisi kaj znaci

tmpin0

tmpin1

tmpin2

i hoces reci da je oko procesora 60C a on radi na 800mhz i 0.8V i jezgre su mu oko 46c?

14 godina

Nemogu tvrditi jel ista stvar sa Phenomima, ali mislim da je. Ali kod FX-a je ovako. TMPIN 0 je matična, TMPIN1 je MOSFET ili VRM, a TMPIN2 je CPU socket. Nema NB temperature, a ona je puno viša od 60C .

16 godina
protjeran

ma stavi sam vec da direkto puse u njega vent 80mm pa nis, graficka mi ne grije dodatno jer ima otvore za topal zrak sa strane i odotraga ,a nikad mi se ne grije grafa.

16 godina
protjeran

da vidio sam vec da mnogi zale oko toga na toj maticnoj.

promijenjena je tremalna.

neznam bili stao taj zalman hladnjak , on b vec bio ucinkovit i jos da se vent stavi sa strane

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 4:53 (Russa).
13 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Kod mene je hladan ko špricer, na dodir mlak.

Evo temerature 8.8.2012.

A u 5. mjesecu je još hladniji zbog hladnije temperature okoline.

Ovdje tip ima isti problem kao i ti:

http://www.overclock.net/t/1099327/ga-990fxa-ud3-and-hwmonitor

http://www.overclock.net/t/1161772/what-are-your-990fx-northbridge-temps/20#post_15659709

Očito neka serija i nije tako presretno riješena sa hlađenjem,

dok drugi prijavljuju temperature na istoj ploči od 45-50°C,

dakle nešto očito ne štima sa pojedinim hladnjacima.

Ili pasta nije nanešena kako treba, ili je previše/premalo, ili cooler dobro ne sjeda.

Promjeni pastu za početak, moglo bi pomoći, tip je smanjio temperature za cca 15ak stupnjeva u idleu,

i cca 10 stupnjeva u loadu, što je prilično bolje.

A drugi lik je stavio aftermarket cooler:

http://www.overclock.net/t/1099327/ga-990fxa-ud3-and-hwmonitor/20#post_15698887

Anyway, čini se kao globalni problem.

Uvjek možeš probati nagurati Zalmana:

http://www.links.hr/artikl-050.909.094

proc 0c? wtf?!?!?! kako?!?! sta si ga u frizider stavio ?!

15 godina
protjeran

To je greška sa unutarnjim senzorom procesora kad se otključaju jezgre.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
15 godina
neaktivan
Gigabyte 990xa UD3

evo kak sam ja to riješil-s tim da je meni orginal na northbridgu jedan mali ventilator..al svejedno stavil 9cm još da puše po njemu..

bez toga venta 9cm norty se grije do kakvih 58 stupnjeva...još sam i na southbridge puknul venta od grafe ovaj vent dole desno..i sad je ko bog {#}

Bahrija
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nije na ovim pločama problem sa Vrm-om, nego sa Northbridgeom koji se dosta grije.
16 godina
protjeran
Gigabyte 990xa UD3

zabavljao sam se malo sa clockom i naponom i mislim da sam trenutno rijesio problem sa pregrijavanjem. ali to je privremeno jer sam malo usporio rad northbridge-a dok si ne nabavim cooler

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gigabyte 990xa UD3

Imam problem sa matičnom Gigabyte 990XA-UD3. Sve sam dobro spojio i instalirao sam nove windowse 7. Svakih 3 minute windows se restarta.Neznam u čemu je problem..

Temperature procesora su 37 stupnjeva, znaci nije riječ do pregrijavanja. Zna li netko neki drugi problem zašto mi se svako malo restarta??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
LukaPRO kaže...

Imam problem sa matičnom Gigabyte 990XA-UD3. Sve sam dobro spojio i instalirao sam nove windowse 7. Svakih 3 minute windows se restarta.Neznam u čemu je problem..

Temperature procesora su 37 stupnjeva, znaci nije riječ do pregrijavanja. Zna li netko neki drugi problem zašto mi se svako malo restarta??

da nisu kontakti na maticnoj il nes.. probaj na stolu upalit

15 godina
neaktivan

Koje napajanje imaš, i koliko je staro?

13 godina
neaktivan
Gigabyte 990xa UD3

Imam neko EVC 500W , a njega sam dobio kada sam kupio komp prije nekih godinu dana

Zna li još netko zašto mi na toj matičnoj ne radi PCI Express x16 utor??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To napajanje je navodno solidno pa vjerojatno nije do njega.

Kako misliš da ne radi PCIe utor? Di ti je sad kartica stavljena?

Možda je ploča nešto defektna kad ti ne radi PCIe utor i restarta se računalo

13 godina
neaktivan
Gigabyte 990xa UD3

Pa sada mi je grafička na PCIe X8 i radi puno sporije.  A dok spojim na X16 nema slike na monitoru.

Budem probao sa drugim napajanjem

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Teško daje do napajanja.

Zašto nisi odma ploču nosio na reklamaciju kad si skužio da ne radi PCIe slot?

13 godina
neaktivan
Gigabyte 990xa UD3

Ma ja sam kupio ploču preko E-bay-a od nekog lika koji ju je već koristio ,a sad opet kad bih vraćao ploču natrag u njemačku treba proć minimalno mjesec dana.

Jel znaš možda neki servis u ZG kamo bih ju mogao odnjet da vide u čemu je kvar pa da im platim nešto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Neznam, nisam iz Zagreba, valjda će se javit netko ko zna neki servis

13 godina
neaktivan
LukaPRO kaže...

Ma ja sam kupio ploču preko E-bay-a od nekog lika koji ju je već koristio ,a sad opet kad bih vraćao ploču natrag u njemačku treba proć minimalno mjesec dana.

Jel znaš možda neki servis u ZG kamo bih ju mogao odnjet da vide u čemu je kvar pa da im platim nešto.

ja sam imo am2 plocu oso pciex ili bi radio ali na x8 ali bi se nekad i sam od sebe gasio jer nebi imo snage grafi dat sto joj treba ...

13 godina
neaktivan
Gigabyte 990xa UD3

Znaš li neki servis u ZG za matične ploče?

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2012 16:55 (LukaPRO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
LukaPRO kaže...

Imam neko EVC 500W , a njega sam dobio kada sam kupio komp prije nekih godinu dana

Zna li još netko zašto mi na toj matičnoj ne radi PCI Express x16 utor??

bradonja_85 kaže...

To napajanje je navodno solidno pa vjerojatno nije do njega.

Kako misliš da ne radi PCIe utor? Di ti je sad kartica stavljena?

Možda je ploča nešto defektna kad ti ne radi PCIe utor i restarta se računalo

Solidno ko šuplji zub.

EVC = Powertrain = Shit

From all the things I lost, I miss my mind the most...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice