Gašenje kompjutera u igri

poruka: 11
|
čitano: 2.979
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Gašenje kompjutera tijekom opterečenja

Imam problem sljedeći, kompjuter u stanju mirovanja ima normalne temperature procesora oka 35 stupnjeva, prilikom pokretanja igre, tipa flash neke, temperature vrisnu do 110 stupnjeva i kompjuter se ugasi. Kompjuter je star 4 i pol godine, pravilno održavanje, cirkulacija kučišta, uvijek je otvoreno, maltene nema ni trunke prašine u njemu sve ispušem kompresorom redovno kad se nakupi, mijenjao sam pastu, do prije par mjeseci sam kupio novi hladnjak i sve lijepo stavio, ali problem je i dalje isti, kompjuter se gasi prilikom naglog opterečenja, sa prime95 sam ga opteretio jednom i ugasio se u roku tren, temperature ošle u nebo. Komponente su sljedeće. Napajanje je MS 550W pro, 2gb ram kingmax, ga-m56s-s3, asus 8800gs 384 mb, WD320GB. Otvarao sam razne teme po forumima i tražio pomoć.. od nikog nisam dobio konkretan odgovor do koje komponente bi bila stvar. Vjerojatno će te se vi sa menom složit da i vama smrdi ovo napajanje MS i da bi ga trebao bacit i kupit novo, ali znači u 4 i pol godine koliko kompjuter imam nisam nikad imao problem sa gašenjem ili ikakvih problema sa tim napajanjem, imaju ga i neki moji prijatelji i svima perfektno sve radi. Dali je stvarno moguće da je u napajanju kvar i recite mi ako je napajanje u pitanju na koji princip to funkcionira, dali oslabi sa vremenom, ne daje dovoljnu voltažu procesoru pa se zato zagrijava ili ne dobije dovoljno struje? stvarno neznam. Ne želim pljuknit 350-400 kn za neko bolje napajanje ako mi se neće problem riješit. Ploča je pozorno pregledana i nema ni jedan napuknuti kondezator, hladnjak pravilno sjedi na procesoru, virusa nema, cijeli hard je nekoliko puta formatiran. Vadio sam bateriju sa ploče, vratio bios na default. Tako da što se tiče tih stvari sve je u najboljem redu.

Kompjuter od nikoga nemam za posudit da istestiram komponente, jer svi imaju novije ploče i sockete.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 1:29 (razer1911).

0 0 hvala 0
13 godina

Neispravna matična ili hladnjak ne leži dobro na procesoru. (moja prognoza na prvu).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Gašenje kompjutera u igri
mce64 kaže...

Neispravna matična ili hladnjak ne leži dobro na procesoru. (moja prognoza na prvu).

ovo ću uzet na razmatranje prvo, a drugo hladnjak savršeno leži na procesoru(nije mi prvi puta da stavljam hladnjak na procesor) da ne leži nebi temperature u stanju mirovanja bile niske.

14 godina
protjeran

u svakom slucaju morat ces prvo posudti od nekoga napajanje pa provjeriti kako se ponasa konfa, no previsoke temperature su drugi problem! na kolikom ti naponu radi proc dok je u mirovanju a na kolikom dok je u loadu tj kad upalis prime95, mozda ti ploca abnormalno overvolta cpu?!LP

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo sad sam nabrzinu instalirao program i upalio prime95, nisam ga htio duže ostavit jer bi se odma ugasio, temperature su za bogove!

0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
razer1911 kaže...

evo sad sam nabrzinu instalirao program i upalio prime95, nisam ga htio duže ostavit jer bi se odma ugasio, temperature su za bogove!

ok ne overlolta ga "previse" za 100°c{#} , cak ti je i cipset (maticna) poprilicno vrela, nista skidaj hladnjak dolje i ponovno ga montiraj nema druge! dali je hladnjak vrel na dodir kad su temp prek 75°c( a trebao bi biti) ?...

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
12 godina
protjeran

Frende imam isti problem samo s Cod 2 . I razlika je to sto se tebi gasi a meni se sledi ...

Ali ja sam primjetio da mi je i zvuk oslabio . Ja smunjam na matičnu !

Moja tema pa mozes procitati : http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/sledi-se-slika-igram-igre/201130.aspx?page=0&jumpto=4016262&sort=asc&view=flat

Imao sam frenda kojemu je na cod 4 bilo on je mijenjao i   napajanje i maticnu i rijesio je !

Ja sutra budem testirao komponente pa javim rezultate sto je . Kako da provjerim te kondezatore na maticnoj jel ko zna ?

Isto tako mijenjao sam pastu na procesoru i ocistio od prasine sve i intelov hladnjak iman on se baš nemože sa sve 4 noge pričvrstiti ili ja neznam . Nikako da uspijem . Imate kakav tut ?

17 godina
neaktivan

ne znam šta da radim više. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 11:15 (razer1911).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
razer1911 kaže...

ok ne overlolta ga "previse" za 100°c{#} , cak ti je i cipset (maticna) poprilicno vrela, nista skidaj hladnjak dolje i ponovno ga montiraj nema druge! dali je hladnjak vrel na dodir kad su temp prek 75°c( a trebao bi biti) ?...

Temperatura je oke u stanju mirovanja dok švrljam netom, ali čim pokrenem skoči. tako da ne vjerujem da je stvar u vezi grijanja procesora. Evo probao sam i vruc je.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 11:23 (razer1911).
17 godina
neaktivan

jel zna netko u čemu je problem? {#}

0 0 hvala 0
15 godina
razer1911 kaže...

jel zna netko u čemu je problem? {#}

- Dobio si prijedloge, kolega je preporučio da isprobaš drugo napajanje.

- Ako i kod drugog napajanja postoji isti problem, onda 100% nisi montirao hladnjak CPUa pravilno (preko 100*C temp. nije normalna).

- Koja slika komponenti u kućištu isto ne bi škodila. Koji CPU hladnjak si kupio? Jesi pravilno nanio termalnu pastu na procesor? Jesi dobro uklonio staru pastu alkoholom?

- Gore si napisao da imaš otvoreno kućište, ako ti to znači da imaš skinute bučne stranice, to je krivo (nema cirkulacije zraka unutar kućišta, a onda ni dobroga hlađenja), vrati ih natrag.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 19:11 (Valentin17).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice