Gašenje kompa

poruka: 13
|
čitano: 2.623
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Gašenje kompa

Pozdrav svima, nedavno sam uzeo novi komp:

asrock 970 extreme3,

phenom II x4 965 BE (stock cooler)

xfx radeon 6870 (dual fan verzija)

xfx 80+ 450W

transcend 4gb DDR3 1333 mhz

temperature u idle-u se kreću oko 40-43° (što cpu, što gpu), a u loadu proc ide do 60° i gpu oko 55°. Problem je u tome što se komp restartira sam od sebe i to uglavnom prilikom igranja. Ima li tko sličnih iskustava? 

Ne vjerujem da je do pregrijavanja, pregledavao sam temperature preko AIDA64 i asrock utility-ja, također sumnjam da je do napajanja.. Hvala

This time next year we'll be milionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Gašenje kompa
Knez_007 kaže...

asrock 970 extreme3,

xfx 80+ 450W

temperature u idle-u se kreću oko 40-43° (što cpu, što gpu), a u loadu proc ide do 60° i gpu oko 55°. Problem je u tome što se komp restartira sam od sebe i to uglavnom prilikom igranja. Ima li tko sličnih iskustava? 

Ne vjerujem da je do pregrijavanja, pregledavao sam temperature preko AIDA64 i asrock utility-ja, također sumnjam da je do napajanja.. Hvala

Ovih 60*C za procesor je dosta, da ti slučajno možda nije dobro hladnjak sjeo na procesor, možeš probat skinut hladnjak, stavit novu termalnu pastu (Arctic cooling mx-4) i montirat hladnjak ponovo, ako to ne pomogne i situacija ostane ista moja preporuka je da si uzmeš neki bolji cooler za njega, ovi stock cooleri su obično sranje.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=11809

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 18:21 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
Gašenje kompa

moguce je da ti hladnjak nije sjeo kak spada makar ak ti je 40 idle onda bi trebalo biti sve uredu al pogledaj za svaki slucaj i ocisti prasinu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
sta odma covjeku govorite da kupuje novi cooler, stock cooler ce odradit posao kako treba i po ljeti samo ovisi sa kolko buke!
Opali neki stress test tipa prime95 ili linx pa vidi do kud idu temperature! i vidi oce se resetirat pod tim testom...
12 godina
neaktivan
Gašenje kompa

stock cooler bi trebo odradit posao ali da su smece jesu.... nego, ovaj problem mi izgleda ili kao pregrijavanje ili napanje nedovoljno... iako bi prije rekao ovo prvo

onaj koji jesam
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Knez_007 kaže...

asrock 970 extreme3,

xfx 80+ 450W

Ovih 60*C za procesor je dosta, da ti slučajno možda nije dobro hladnjak sjeo na procesor, možeš probat skinut hladnjak, stavit novu termalnu pastu (Arctic cooling mx-4) i montirat hladnjak ponovo, ako to ne pomogne i situacija ostane ista moja preporuka je da si uzmeš neki bolji cooler za njega, ovi stock cooleri su obično sranje.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=11809

covjek nema i7 da treba neki bolji cooler... za tu grafu treas imat minimalno 500w ti imas 450w ali reci dal se to sad tek pocelo dogadat ili odkad si ga kupio? ako je tek sad onda pogledaj onaj pin connector koji ide pokraj proca(meni se desilo da je jedan pin zdimio i kad bi proc povuko vise snage napajanje nije moglo) , ako je s time sve u redu probaj stavit jace napajanje, jednom mi se desilo da bi mi se komp ugasio radi loseg rama probaj sa memtestom ako ti se da... nesto od toga bi trebalo po meni bit ali nezelim ti govorit krivo nego ti govorim samo ove slucajeve kakve sam u praksi vidio ...nadam se da sam pomogo 

13 godina
Damir1908 kaže...

covjek nema i7 da treba neki bolji cooler... za tu grafu treas imat minimalno 500w ti imas 450w ali reci dal se to sad tek pocelo dogadat ili odkad si ga kupio? ako je tek sad onda pogledaj onaj pin connector koji ide pokraj proca(meni se desilo da je jedan pin zdimio i kad bi proc povuko vise snage napajanje nije moglo) , ako je s time sve u redu probaj stavit jace napajanje, jednom mi se desilo da bi mi se komp ugasio radi loseg rama probaj sa memtestom ako ti se da... nesto od toga bi trebalo po meni bit ali nezelim ti govorit krivo nego ti govorim samo ove slucajeve kakve sam u praksi vidio ...nadam se da sam pomogo 

e najaci su mi ti poput tebe....

15 godina
Gašenje kompa

Do resetiranja dolazi i u igrama (iako nisam uspio igrat ništa duže od 15min) i u normalnom radu ali pri malo većem opterećenju (tipa, winrar - extract 8gb i uz to upaljeno još par programa). Nema nikakvog bsod-a, samo se restartira.

Sinoć se restartirao (2. put jučer) i od tad ne mogu ga uopće više upaliti. Kao da nema struje, uopće ne reagira.

Nemoguće je da je do zagrijavanja, pratio sam sve temperature.. Napajanje bez problema može izdržat ovu konfiguraciju tako da ne bi ni u njemu trebao biti problem.. Mislio sam da je možda do rama, al pošto ne smijem otvarat kućište zbog adm-ove garancije nisam mogao isprobat sa drugim ramima.

Odnijet ću komp u adm pa ću vidjet s njima u ćem je problem.. pozdrav svima

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gašenje kompa

Nego što ako je pod garancijom nosi im u servis nek se oni pate s problemom.

I mali savjet kad bude gotovo neka probaju pred tobom jel sve ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ma OTVARAJ TO kakva garancija ta naljepnica iza je za besplatnu dijagnostiku a ne garanciju.
Vjerujem da ti se napajanje pregrijava od prasine ili neka druga komponenta.
Otvaraj i propusi sve
14 godina
Gašenje kompa

Ma nisu dobro cooler namonirali... nema šanse da je stock temp 60 stupnjeva.

Ovisi di si uzeo komp.... nemoj skidat naljepnicu jer ako je grafa u banani neće ti priznat garu.

095/9170-795 / robert.lausin@gmail.com
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
Ne pricaj gluposti. naljepnica je za besplatnu dijagnostiku, a ne garanciju. slobodno mozes otvorit kuciste i propuhat sve i probat opet re-montirat hladnjak i onda probaj.
15 godina
Gašenje kompa

Evo samo da javim da je problem rješen. Napajanje je bilo neispravno, u adm-u su ga zamijenili i sad sve radi odlično. Hvala svima na savjetima, pozdrav

p.s. Pohvalio bih adm i njihov servis koji su sve odradili maksimalno korektno - ugodno sam iznenađen cjelokupnom uslugom i pristupom prema kupcu

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice