HVALA!
Enhanced Intel SpeedStep Technology
- poruka: 10
- |
- čitano: 7.457
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
HVALA!
evo ti link pa s pomoću google prevoditelja pročitaj:)
http://www.intel.com/cd/channel/reseller/asmo-na/eng/203838.htm
sve ti je opširno objašnjeno
pozz
HVALA!
-pazi, zbog rebrandinga nije jednostavno, stari-novi.. jezgra je conroe ili wolfdale, (novi E6600-3.06 je sad klasificiran kao Pentium, naravno C2D).
EIST automatski spušta MHz-e u idleu i vraća kad se opterećenje poveća. Štedi struju, manje se grije, trajniji. Može pomoći i kod OCa upravo zato, ali tad to nije ''pravi'' OC. Učitaj defautne postavke, provjeri s CPU-Z podatke, pa ako želiš u biosu samo odaberi (viši) clock. To je sve za novije BIOSe i radi OK.
Koliko sam ja skuzio on je odneso komp na popravak il sta i vratio mu se s upaljenim EIST. Gle ucitaj default na biosu i pusti upaljen EIST
i nije mi jasno zasto downclockas procesor kad je napravljen tvornicki da radi na 3ghz a ti ga spustas an 2.4ghz
Nece mu nista bit i nece se pregrijat ni nista
vidis na 3000Mhz je on overclockan... i ako odem na neku zescu igru temperatura ce prec 50 celzijevih posto je u desktopu na 38-40 sa upaljenim chromom i nekim programima...
: /
nije on ništa overclockan, to mu je defaultna frekvencija na kojoj i treba radit!
normalna temp mu je do preko 70°C tako da mu neće bit ništa, pa jbt nije od čokolade da će se rastopit :/
Sta ti mislis da mu treba bit kazaljka na minimum da niej OC stock frekvencija tog procesora je 3GHZ
drugo moj proc je u idlu 40 a u full loadu przenja primom 55. overclockan sa 2.7 na 3.4 temperature su se povecale 4c ako.
pusti kako je i hos da ti slikam moj OC tuner st akaze za moj defaultni takt isto ce mi bit kazaljka kod maxa.
aha,ok...
e a zas je meni ovaj chassis fan na 0 i sta je to? a onaj gore qrac(fan od procesora ) je na 3000 okretaja po minuti...
aha,ok...
e a zas je meni ovaj chassis fan na 0 i sta je to? a onaj gore qrac(fan od procesora ) je na 3000 okretaja po minuti...
Pa zato jer nemaš dodatnih ventova u kućištu. A onaj gore ti je očito stock hladnjak kad se vrti na 3000, i nije vjerojatno uključena automatska regulacija nego always max.