Enhanced Intel SpeedStep Technology

poruka: 10
|
čitano: 7.457
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
EIST system intelovog E6600 procesora
mene znaci zanima sto je tocno taj EIST (Enhanced Intel SpeedStep® Technology) tehnologija jer ja sam odnio komp na servis prije par dana i priej tog mi je procesxor bio na 2,4 Ghz ( a imam intelov E6600 dvojezgrani procesor od 3.06 Ghz ),a sad kad sam ga dobio natrag u OC asrockovom tuneru sam vidio da mi je mnozitelj podiknut na maximalnih 11.5 i otiso sam u BIOS i tam mi pise da je ukljucen EIST(Enhanced Intel SpeedStep® Technology) .... ja sam ga iskljucio smanjivi mnozitelj na skromnih 8.5 tako da mi je opet frekvencija oko 2400 Mhz jer mi je FSB oko 265.... ugl jel mi moze neko pojasniti sta je to i kako to radi... ja sam to izgasio jel me bilo trta da se na toj frekvi ne pregrije procesor posto ipak imam novi komp ( relativno nov... star oko 6-8 mj.... )
HVALA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: EIST system intelovog E6600 procesora

evo ti link pa s pomoću google prevoditelja pročitaj:)

http://www.intel.com/cd/channel/reseller/asmo-na/eng/203838.htm

sve ti je opširno objašnjeno

pozz

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 20:40 (Drujastruja).
16 godina
Re: EIST system intelovog E6600 procesora
mojsije1234 kaže...
mene znaci zanima sto je tocno taj EIST (Enhanced Intel SpeedStep® Technology) tehnologija jer ja sam odnio komp na servis prije par dana i priej tog mi je procesxor bio na 2,4 Ghz ( a imam intelov E6600 dvojezgrani procesor od 3.06 Ghz ),a sad kad sam ga dobio natrag u OC asrockovom tuneru sam vidio da mi je mnozitelj podiknut na maximalnih 11.5 i otiso sam u BIOS i tam mi pise da je ukljucen EIST(Enhanced Intel SpeedStep® Technology) .... ja sam ga iskljucio smanjivi mnozitelj na skromnih 8.5 tako da mi je opet frekvencija oko 2400 Mhz jer mi je FSB oko 265.... ugl jel mi moze neko pojasniti sta je to i kako to radi... ja sam to izgasio jel me bilo trta da se na toj frekvi ne pregrije procesor posto ipak imam novi komp ( relativno nov... star oko 6-8 mj.... )
HVALA!

-pazi, zbog rebrandinga nije jednostavno, stari-novi.. jezgra je conroe ili wolfdale, (novi E6600-3.06 je sad klasificiran kao Pentium, naravno C2D).

EIST automatski spušta MHz-e u idleu i vraća kad se opterećenje poveća. Štedi struju, manje se grije, trajniji. Može pomoći i kod OCa upravo zato, ali tad to nije ''pravi'' OC. Učitaj defautne postavke, provjeri s CPU-Z podatke, pa ako želiš u biosu samo odaberi (viši) clock. To je sve za novije BIOSe i radi OK.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Koliko sam ja skuzio on je odneso komp na popravak il sta i vratio mu se s upaljenim EIST. Gle ucitaj default na biosu i pusti upaljen EIST

i nije mi jasno zasto downclockas procesor kad je napravljen tvornicki da radi na 3ghz a ti ga spustas an 2.4ghz

Nece mu nista bit i nece se pregrijat ni nista

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Enhanced Intel SpeedStep Technology
a da ,a kako onda objasnjavas ovo :
vidis na 3000Mhz je on overclockan... i ako odem na neku zescu igru temperatura ce prec 50 celzijevih posto je u desktopu na 38-40 sa upaljenim chromom i nekim programima...
: /
vidis na 3.06 je vec gotovo overclockan... vidis na 3.06 je vec gotovo overclockan...
15 godina
moderator
mojsije1234 kaže...
a da ,a kako onda objasnjavas ovo :
vidis na 3000Mhz je on overclockan... i ako odem na neku zescu igru temperatura ce prec 50 celzijevih posto je u desktopu na 38-40 sa upaljenim chromom i nekim programima...
: /

nije on ništa overclockan, to mu je defaultna frekvencija na kojoj i treba radit!

normalna temp mu je do preko 70°C tako da mu neće bit ništa, pa jbt nije od čokolade da će se rastopit :/

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
15 godina

Sta ti mislis da mu treba bit kazaljka na minimum da niej OC stock frekvencija tog procesora je 3GHZ

drugo moj proc je u idlu 40 a u full loadu przenja primom 55. overclockan sa 2.7 na 3.4 temperature su se povecale 4c ako.

pusti kako je i hos da ti slikam moj OC tuner st akaze za moj defaultni takt isto ce mi bit kazaljka kod maxa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo ti moji stock i OC

oc oc
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

aha,ok...
e a zas je meni ovaj chassis fan na 0 i sta je to? a onaj gore qrac(fan od procesora ) je na 3000 okretaja po minuti...

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 9:33 (mojsije1234).
15 godina
mojsije1234 kaže...

aha,ok...
e a zas je meni ovaj chassis fan na 0 i sta je to? a onaj gore qrac(fan od procesora ) je na 3000 okretaja po minuti...

Pa zato jer nemaš dodatnih ventova u kućištu. A onaj gore ti je očito stock hladnjak kad se vrti na 3000, i nije vjerojatno uključena automatska regulacija nego always max.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 10:01 (miki1981).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice