Može se podesiti po želji da li su podaci javni ili privatni, alternativa ti može biti odlazak u nekakvu knjižnicu sa brzim internetom ili možda nekakav fakultet pa od tamo uploadati na cloud servis, npr. splitska sveucilisna knjiznica ima internet brzine uploada od skoro 6MB/s tj. 46Mbit/s . U odnosu na standardne upload brzine, ogromna razlika.
Eksterni HDD ispao na pod.
- poruka: 38
- |
- čitano: 14.471
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
hmm ak su podaci tolko bitni, kupi neki polovni hdd s njuskala il prek bug oglasa i na njega backupiraj sve bitno
Ma najbolje mi je snimiti na drugi disk, i držati na više mjesta najbitnije podatke. Snimiti na DVD-ove,na drugi HDD,itd. Da ako jedno zakaže, imam na drugom mjestu.
Ma najbolje mi je snimiti na drugi disk, i držati na više mjesta najbitnije podatke. Snimiti na DVD-ove,na drugi HDD,itd. Da ako jedno zakaže, imam na drugom mjestu.
Uvijek možeš ako imaš stolni PC u njega ugradit veliki disk (obično je to WD green 1TB ILI 2TB ILI 3TB) za skladištenje podataka, kod externih diskova uvijek postoji mogućnost pada i gubitka svega, CD/DVD se isto može oštetit, ali rijeđe.
Nemam desktop PC, dala tetki da koristi i crk'o kod nje
Snaću se da snimim na što više lokacija hehe.
Imam tamo account, hvala puno na prijedlogu. Za njega sam zaboravila, a prije mi je bio omiljeni za skidanje filmova i ostalih sadržaja.
Meni je eksterni disk pao na pod dok je radio(1 TB),uspio sam izvuč večinu podataka,trebalo mi je sigurno preko mijesec dana ,naravno s prekidima sam radio.Koristio sam 10-ak recovery programa i alata a na kraju sam jednostavno copy-paste izvukao skoro sve!!
največi problem je bio kad bi naišao na bad sector dobio bih poruku dali želim ponovno pokušat ili preskočit fajl,osim što su brzine prebacivanja varilale od 1 -80 Mbps,kad zastane na bad sector, propadne cijela noć kopiranja!!