Dosadni FAT32

poruka: 6
|
čitano: 1.456
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dosadni FAT32

Book!!

Imam jedno kratko ali zanimljivo pitanje u vezi win xp evo ga pa sami pročitajte i ak mi možete naravno pomozite.

Imam windows XP pro sa onim dosadnim FAT32 sučeljem, htio bih ako se može nadogradit odnosno reinstalatirati  na NTSC sustav

pokretanja ak sam se dobro izrazio. Najviše me kod tog FAT32 izluđuje kad mi se nešto smrzne u windowsu pa ga moram resetirati na

gumbu kućišta, onda mi se digne taj dosadni plavi ekran u kojem naravno moram čekati da obavi računalo scan C i D particije to ponekad traje 5 minuta i više, pa me to smeta , iskreno neda mi se reinstalatirati windows dok ne nabavim neki jači usb stick da prebacim podatke jer mi je računalo prekrcato raznim programima pjesmama i sličnim stvarima.Eto Samo me to smeta i ništa drugo

kod tog plavog ekrana koji radi u tom FAT32, Znam da tu opciju noviji windowsi xp nemaju pošto rade u NTSC sustavu pokretanja

te mi je to puno bolje.Ispričavam se na ovako podugom tekstu jer nisam to mogao navest u par riječi pošto  je riječ o windowsu.

PS Dalibor

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dosadni FAT32

Nije FAT32 sučelje nego file sistem, datotečni sustav.

Konverziju u NTFS poglečeš u cmd-u naredbom convert drive_letter: /fs:ntfs

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Dosadni FAT32
Master Infirmiy kaže...

Book!!

Imam jedno kratko ali zanimljivo pitanje u vezi win xp evo ga pa sami pročitajte i ak mi možete naravno pomozite.

Imam windows XP pro sa onim dosadnim FAT32 sučeljem, htio bih ako se može nadogradit odnosno reinstalatirati  na NTSC sustav

pokretanja ak sam se dobro izrazio. Najviše me kod tog FAT32 izluđuje kad mi se nešto smrzne u windowsu pa ga moram resetirati na

gumbu kućišta, onda mi se digne taj dosadni plavi ekran u kojem naravno moram čekati da obavi računalo scan C i D particije to ponekad traje 5 minuta i više, pa me to smeta , iskreno neda mi se reinstalatirati windows dok ne nabavim neki jači usb stick da prebacim podatke jer mi je računalo prekrcato raznim programima pjesmama i sličnim stvarima.Eto Samo me to smeta i ništa drugo

kod tog plavog ekrana koji radi u tom FAT32, Znam da tu opciju noviji windowsi xp nemaju pošto rade u NTSC sustavu pokretanja

te mi je to puno bolje.Ispričavam se na ovako podugom tekstu jer nisam to mogao navest u par riječi pošto  je riječ o windowsu.

PS Dalibor

Na NTSC sumnjam ali NTFS da ;)

dakle... neznam hoce li ti pomoci kod rusenja ali konvert mozes jednostavno napraviti tako da odes na run > ukucaj cmd pa udari enter

kad ti se pojavi crni prozor sa nekim slovima ukucaj convert [ime drivea] /FS:NTFS gdje je [ime drivea] C: ili D: ili koju vec particiju hoces konvertirati

Napomena: konvertiranjem u rijektim slucajevima moze doci do gubitka podataka zato najprije bekapiraj. Rijetko se dogadja ali zlu ne trebalo...

I'm going woo woo
17 godina
moderator

Ovdje imas upute kako konvertirati FAT32 particiju u NTFS: http://www.aumha.org/win5/a/ntfscvt.php

U osnovi moras napraviti ovo napisano ljubicastom bojom. Bilo bi inace dobro da prije nego ista napravis, da si napravis sigurnosnu kopiju svega bez cega ne mozes ostati na drugi fizicki disk (znaci, ne na drugu particiju na istom disku), USB stickove ili opticke medije.

BTW nije NTSC (videostandard tipican za SAD i jos neke zemlje) nego NTFS (NT File System).

LOL! Pretekli ste me obojica! Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.4.2010 18:51 (mbaksa).
16 godina
neaktivan

Hvala na pomoći svima!!

Poigrat ću se s tim korvertiranjem ali prvo i osnovno uradit ću backup podataka kako nebih kojim slučajem izgubio svoje podatke

sa diska. Još jednom hvala svima na brzoj pomoći.

PS Dalibor

17 godina
Dosadni FAT32

Neznam dal ti je ovo overkill, ali pokusaj na disku napraviti 2 particije koje ces u my computer vidit kao 2 diska. Na prvom su ti windowsi i programi, na drugom dokumenti, slike, filmovi, glazba...

U slucaju da moras formatirati disk gdje su windowsi (virus/shebani windowsi etc.) ne gubis osobne podatke na drugoj particiji, vec samo reinstaliras winse i programe i to je to,

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice