Kasno je i neda mi se opeta sve pisat pa ću samo prekopirat iz Yahoo answersa, odgovor mi treba hitno :)
My hardware:
DDR3 8GB (2x4GB) Corsair, 1600Hz, 9-9-9-24,CMZ8GX3M2A1600C9,1.5V
XFX Core Edition 80+ 550W PSU - EasyRail technology
AMD Phenom II X4 955 Black Editon, socket AM3, BOX,C3
Gigabyte 970A-UD3, AM3+, AMD 970 SB950, 4x DDR3, USB3.0
AMD Radeon HD 6900 Series GDDR5 2GB
HDD Seagate 1TB, Serial ATA III, 7200 rpm, Barracuda 7200.12
I bought it 6 months ago. But after some time my games started having terrible FPS. And I think my computer is strong enough to support these games
Arma 2 - Terrible FPS drops from time to time, FPS drops down to 5 and it's never above 20 (all lowest settings).
StarCraft 2 - Today my FPS dropped down to 1 FPS for full 2 minutes. (Also lowest settings)
Saints Row the Third - Terrible FPS when driving a vehicle.
GTA IV (pirated-that's probably cause) - 0.000001 FPS
Yes, I did close all my background programs in task manager, yes I did scan my computer for viruses, yes I did defrag my HDD. Only 40% of HDD is used so it's not full. What's the problem?
Da znam da mi engleski sucka, ali nismo ovdje da raspravljamo o tomu :)
Temperature? Jesi klokao grafičku? Najvjerovatnije je problem vezan za drajvere. Pokušaj staviti druge.
Temperature? Jesi klokao grafičku? Najvjerovatnije je problem vezan za drajvere. Pokušaj staviti druge.
Nisam ništa overclockao, sve je radilo super do nekog vremena. I onda sve nizbrdo krenulo.
Mislim da ako sutra ovo ne riješim brišem sve živo. Potpuno čišćenje i sve ispočetka.
EDIT:
Imao sam i problem da kada bi mi nakon 15 minuta aktivirao se onaj turn off display, svaka igra/browser igra bi zamrznula računalo, i morao bih ga na silu gasit držanje power buttona, ali to sam riješio tako da sam stavio Turn off display na never. To još pred 2-3 mjeseca. Ne znam ako to ima kakve veze, ili ako može pomoć oko problema.
Nisam ništa overclockao, sve je radilo super do nekog vremena. I onda sve nizbrdo krenulo.
Mislim da ako sutra ovo ne riješim brišem sve živo. Potpuno čišćenje i sve ispočetka.
EDIT:
Imao sam i problem da kada bi mi nakon 15 minuta aktivirao se onaj turn off display, svaka igra/browser igra bi zamrznula računalo, i morao bih ga na silu gasit držanje power buttona, ali to sam riješio tako da sam stavio Turn off display na never. To još pred 2-3 mjeseca. Ne znam ako to ima kakve veze, ili ako može pomoć oko problema.
Digni novi sistem i instaliraj najnovije drivere.
Nista, pogledam jos sutra tj. danas odgovore koje cu drugdje dobit pa cu vidit ako nesto pomogne.
Daj si skini HWMonitor prvo i pusti ga nek bude otvoren dok nista ne radis, cekaj nekoliko minuta i pogledaj min i max temperature za sve sto mozes, i vidi CPU usage.....poslije bi bilo isto tako otvori igru i igraj neko vrijeme pa da pogledas... ako hoces skini HWiNFO64 i MSI Afterburner pa ces pomocu njih moci pratiti to sve dok igras igru (temperature, cpu usage, fps etc.).... klik za tut o tome kako namjestiti MSI Afteburner i HWiNFO64.
i sam da se osvrnem na temu.... u čemu je problem? instalirani nanovo driveri, novi windows(7-32 bit) normalne temperature.....
da i to se događa sa igrom iz 2004 i nikako ne mislim da je moja konf opet preslaba kad je iznad preporučene.... je li stvar do optimizacije pojedini igara ili moraš imat mrcinu od računala iz 2012 godine...... pojedine stvari mi nisu jasne jer se većina ljudi susreće sa istim problemima... naglim padom FPS-a i ostalim problemima naglašavam trzanje i slow motion.....ako imam 2 gb RAM memorije znam da pojedine starije igre traže max 1gb.... sad možda je stvar i sa RAM memorijom a možda sa komplet računalom iako mi se to ne čini.... većina ljudi traže odgovore a ja mislim da u cijeloj priči većina problema pravi ta optimizacija bez obzira bila ta igra orginal ili smeće preuzeto sa interneta....
Evo temperatura.
Prva slika je nakon normalnog surfanja mozillom.
A druga je nakon 20 minuta igranja starcraft 2 na max settings.
http://img401.imageshack.us/img401/3365/1c47858bc08747e4badca1c.png
http://img715.imageshack.us/img715/5842/201c2c1151f04d1297793bb.png
Ne znam kakve bi temperature trebale bit, nikad nisam išao za tim.
Mozes peci rucak na tome.. :)
CPu definitvno nije dobar, to jest, temperature..
A grafa jos i moze izdrzati, i moje su temperature takve, pa joj nije nista..
Po ljeti su temperature definitvno vise, ali ovoliko visoke za procesor, bez loada nebi smijele biti..tko zna kolike bi bile da ga opteretis s prime95
Koji cooler imas?stock?Jesi dobro stavio pastu?Mislim da bi je trebao zamijeniti..i da, mozda ti kuciste nema dobar protok zraka.. :/
Ne znam kakve bi temperature trebale bit, nikad nisam išao za tim.
55-62 optimalna temperatura(nabrzaka nesta izgooglao),bez obzira na tocnost podataka,tvoje mi temperature izgledaju dosta visoke.
Dakle:Ciscenje,mjenjanje paste...
jesi pogledao koliko ima prašine na cooleru procesora?
Mozes peci rucak na tome.. :)
CPu definitvno nije dobar, to jest, temperature..
A grafa jos i moze izdrzati, i moje su temperature takve, pa joj nije nista..
Po ljeti su temperature definitvno vise, ali ovoliko visoke za procesor, bez loada nebi smijele biti..tko zna kolike bi bile da ga opteretis s prime95
Koji cooler imas?stock?Jesi dobro stavio pastu?Mislim da bi je trebao zamijeniti..i da, mozda ti kuciste nema dobar protok zraka.. :/
Grafa ima svoj ventilator, napajanje ima svoj. A vjerujem da je ovo za proc.
Spire Rotor, univerzalni hladnjak za Intel&AMD SP611S1, S775,AM2
Sve je kupljeno prije 6 mjeseci u ADM.hr. Oni su ga i sastavili.
Also: Otvorio sam kućište a unutra da vam ne pričam. 2 metra sloja prašine. Protok je unutar kućišta je inače super, ima mjesta i svi hladnjaci bi trebali lijepo radit. Jedini problem Je to šta su svi bili začešljeni. Nadam se da će ovo pomoć. Pišem sa laptopa. Malo sam počistio cijelu dnevni boravak od prašine pa čekam da se sve posuši za pola 10-15 minuta ga palim i opet ću napravit isti test. Nadam se da će proc bit ok. Ovo su duplo više temperature, nadam se da nije nikakva trajna šteta napravljena.
Javim vam se sa izvještajem i slikama kroz kojih sat vremena. Hvala svima! :P
Sve živo isprobat i ako ispadne da je problem prašina, ono čega sam se prvog trebo sjetit, razbijat ću zid sa glavom xD
Izgleda da nije problem u prašini bio...
Sad sam ga upalio i ovo je stanje:
http://img651.imageshack.us/img651/3378/cf1686123ea54644ba7096c.png
A CPU Usage je samo 5% trenutno
Kolega napraviti ćeš slijedeće.
1. Ugasi računalo
2. Otvori kućište
3. Izvadi kuler, očisti ležište istog i procesor
4. Stavit novu pastu
5. Vrati kuler na procesor i UVJERI SE da DOBRO i ČVRSTO stoji na njemu
6. Upali računalo
Ako ćeš imati još problema, onda je možda senzor u banani.
temperature su opet previsoke, nesto gadno nevalja, i ovo je kao nakon ciscena prasine? omg 90 pri 5% cou ussage
sta reci? jesi skidao cooler? jesi dobro i dobru pastu stavio? jel baza coolera ravna? dali imas garanciju za komp?
HUGE RESPECT: woodgamesfx, captain_soap_McTawish, rustweaver, royalhero, tracerCPP,Indestructible
temperature su opet previsoke, nesto gadno nevalja, i ovo je kao nakon ciscena prasine? omg 90 pri 5% cou ussage
sta reci? jesi skidao cooler? jesi dobro i dobru pastu stavio? jel baza coolera ravna? dali imas garanciju za komp?
Nisam ga skidao, pastu nisam mjenjao ni jednom u ovih 6-7 mjeseci, kako redovito ju treba mjenjat?
Odvest ću ga na servis, mislim da mi je to najpametnije riješenje, jer ću ja još nešto više sjebat
To je vrlo lagano, ali ako nisi siguran u sebe odnesi na servis..skinuti hladnjak je relativno lako, tutporiala ima na internetu koliko hoces, isto tako i za skidanje hladnjaka i sklapanje svega nazad..
Ako si izmedju svih rebara hladnjaka ocistio prasinu (najbolje kompresorom, ili necim tankim), i takve su temperature..lose je to jako, takve nebi trebale biti ni u full loadu..
Jos nesto, bilo bi dobro pogledati jos negdje temperature..iako nije besplatan, probaj everestom, po novome aida..naci ces nacina za nabaviti..
Ako se pasta dobro stavi, nemoras ju mienjati dugo..radit ce svoj posao..a ako je lose stavljena..cuj, tko zna sto su oni zeznuli..jednio je cudno sto ti tek odnedavno kazes ovo pocelo..nije ti dobro ni imat ukljucen komp dok ti cpu radi na takvoj temperaturi..
Ako se pasta dobro stavi, nemoras ju mienjati dugo..radit ce svoj posao..a ako je lose stavljena..cuj, tko zna sto su oni zeznuli..jednio je cudno sto ti tek odnedavno kazes ovo pocelo..nije ti dobro ni imat ukljucen komp dok ti cpu radi na takvoj temperaturi..
ako ima garanciju nema veze, nek radi, jso bolje da ga spali pa dobije novi, realno kad pogledas, nesto je shebano
Rastavi cooler, obriisi staru pastu, stavi novu , vrati cooler nazad i uvjeri se da je dobro sjeo (!!). U FULL LOADU ne bi trebale temperature preko 65°C ici.
Rastavi cooler, obriisi staru pastu, stavi novu , vrati cooler nazad i uvjeri se da je dobro sjeo (!!). U FULL LOADU ne bi trebale temperature preko 65°C ici.
sumnjam da mzoe on sa novom pastom izgurat sa 90 idle na 65 load, ako su temperature ispravne, procesor nece jos bas dugo, realno gledano, reklamiraj
FIXED
Nisam rekao da je odnedavnop počelo, nego da sam nedavno ja to počeo primjećivat.
A sad u čemu je bio problem. Naime prvo bih se zahvalio svima, spasiliti ste mi CPU, nadam se da nije nikakva trajna šteta nanesena i stvarno sam vam jako zahvalan.
Tko god da je u ADMu slagao računalo, bio je toliko nemaran da nije maknuo zaštitnu foliju sa hladnjaka, pasta je bila pravilno nanesena ali prekrivena plastičnom folijom, a plastika i temperatura su pakao zajedno.
Otvorio sam računalo, skinuo hladnjak, maknuo pastu i foliju, stavio novu ArcticSilver 5, vratio hladnjak i evo novog stanja:
- http://img823.imageshack.us/img823/7389/e0c725bdd51b4eba87ef20a.png
Ne mogu bit zadovoljniji :)
Sve temperature su pale. Zbog te plastike očito hladnjak nije pravilno mogao izbacivat topli zrak koji je zagrijavao onda cijelu unutrašnjost a time i druge komponente
Svasta....
Ajd bitno da si rijeseio problem 
FIXED
Naime prvo bih se zahvalio svima...
Imas gumb za zahvaliti 
FIXED
Naime prvo bih se zahvalio svima...
Imas gumb za zahvaliti 
Eto svi ste više manje dobili hvala 
Pouka svega ovoga je:
Uvijek sam sastavi svoj pc, nevjeruj nikome