- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa jesi li napravio osnovni troubleshooting? Niti si prvi niti zadnji kojem se takva poruka pojavila, informacija 'što napraviti' imaš na netu milion, ima ih i na ovom forumu, pa postupi po naređenju.
Na školskom PC-u se to dogodilo. I ja sam onda ugasila laptop, ponovo upalila i brzo usla u BIOS. Onda sam jos jednom iznova postavila HDD za prvi boot device. Računalo je radilo, ali za dva dana je HDD otišao. Tako da može biti sve.

Možeš skinuti poklopac računala pa odštekati i ponovno uštekati disk, no najvjerojatnije je disk pokvaren. Udario sam i ja jednom laptop, jako, po tipkovnici, i to je bio kraj za ugrađeni disk. Nako toga je proizvodio "čudne zvukove" (onakve kakve diskovi proizvode kad ne mogu pročitati sadržaj s ploča, znači onakve kad su im oštećene magnetske ploče ili glave) i to je bilo to.
Ako ti trebaju podaci s njega, onda nema druge nego da se obratiš nekom servisu specijaliziranom za spašavanje podataka (mislim da ih je barem tri kod nas), no to će te skupo koštati i povrat (svih) podataka nije zajamčen. Nadam se da imaš backup svega bitnog. I da imaš novac za novi disk ili SSD, jer ovog više nećeš koristiti.