Crni ekran na HP-ovom laptopu

poruka: 10
|
čitano: 13.009
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Koristio sam laptop normalno dan prije i ugasio ga preklapanjem ekrana kao nebrojeno puta do sada, no kad sam ga upalio iduci dan vidio sam samo crni ekran. Laptop i dalje radi, tipke normalno svijetle, a cak san naslijepo usao u korisnicki racun na Windowsima (cuo sam zvuk logiranja), ali ekran je crn.

Osim toga cuo sam i cudne zvukove dok mi je nakon toga ostao ukljucen u struju. Nekakvo skarnjanje blizu hladnjaka.

U cemu bi mogao biti problem? Imam Hp probook 4710s star 4 godine kojemu je nedavno zamijenjen hladnjak. Zanima me sto se moglo dogoditi, moze li se popraviti i koji biste mi servis preporucili u Zagrebu. Garancija je istekla.

0 0 hvala 0
15 godina

- Vjerojatno je otišla matična ploča i popravak je nesiplativ.

- Preporučio bih ti da ga odneseš u Zel-cos servis, budu napravili dijagnostiku i onda ako se odlučiš da nećeš popravljati laptop, samo budeš platio tu dijagnostiku 100 kn + PDV.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Crni ekran na HP-ovom laptopu
Valentin17 kaže...

- Vjerojatno je otišla matična ploča i popravak je nesiplativ.

- Preporučio bih ti da ga odneseš u Zel-cos servis, budu napravili dijagnostiku i onda ako se odlučiš da nećeš popravljati laptop, samo budeš platio tu dijagnostiku 100 kn + PDV.

Misliš da je matična? Ipak laptop radi, rade svijetla i siguran sam da san uspio ući u korisnički račun na Windowsima. Čuo se zvuk logiranja. Može li biti nešto drugo? A i ako nije koliko bi stajao popravak recimo matične, grafičke ili ekrana ako se nešto od njih pokvarilo?

Hvala na savjetu za servis.

15 godina

Al.Capone.zd

- Ma ok, krivo sam se izrazio, nije možda direktno matična, nego grafička koja je integrirana na matičnu ploču, pa dođe na isto.

- Možda je neki problem s kabelom od LCDa ili samim LCDom, koliko bi to koštalo, ne bih znao, bez servisa ništa, servis će te obavijestit u kvaru i cijeni popravka, onda budeš vidio hoćeš izvojit te novce ili ne.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Prije bih rekao inverter ili flat kabel...

1 0 hvala 0
15 godina

a da jednostavno spojiš drugi monitor na laptop i vidiš dali radi?

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo ja sam danas imao problema isto sa svojim hp-ovim laptopom,prvo provjeri rame jer oni najcesce znaju zeznut pa ti ljudi kazu da je do maticne.Ako ti je sve u redu sa maticnom ispeci ju i radit ce {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Silvio12 kaže...

speci ju i radit ce {#}

- Neće dugo, budeš vidio i sam.

12 godina
neaktivan

Zelcos ne radi dobro dijagnostiku.

To ti je polu dijagnostika, naime ne nađu sve kvarova. Govorim iz iskustva.

Mrtav laptop donesao, oni naprave dijagnostiku kažu gpu.

Da li želite popravak 750 kuna?

Da

oni naprave popravak

ja dobijem laptop bez svih djelova, ne radi tikpvnica ni touchpad.

reklamiram, oni kažu još love.

I to je dijagnostika s testiranjem uređaja a tipkovnica ne radi i normalno im je da vrate takav uređaj i kažu "ali popravili smo gpu"

Strašno:)

16 godina

Zašto odmah svi kada je sličan problem, usmjeravate na matičnu.... pogotovo ako je čovjek rekao da je ušao u win...

Izvadi ram, pinove na ramu(bakrene koji idu u utor), obriši gumicom za olovku, najbolje nekom tvrđom, jer su potamnili i ne stvaraju kontakt(blago oksidirali), kada to odradiš vidjet ćeš da se opet sjaje, vrati ram nazad i laptop bi trebao normalno bootati osim ako stvarno nije ploča, iz mog iskustva s tim problemima koje si naveo 1 od 20 nije bootao nakon čišćenja, ostali su normalno radili.

LP

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice