Matična: MSI X79A-GD65 (8D)
Proc: Intel i7 4930k (4.2 ghz , 1.3000v)
Grafa: MSI RTX 2070 Ventus 8G
Ram: 16gb G.SKILL Ripjaws X series 1600MHz DDR3
Napajanje: COOLERMASTER G550M
HDD : 1000.0 GB WESTERN DIGITAL Blue
SSD: SSD 240.0 GB SANDISK Ultra II
Trebam help , sad prije par dana nadogradil sa gtx 1060 na rtx 2070 i skužio sam da ima nekih problema, e sad nisam siguran šta bi bilo? Low FPS u gejmovima i stutter , u par navrata mi se zacrni ekran (komp radi) i onda moram restartat PC na gumb jer ne mogu nista... Pogledao u Win Events i piše zadnji događaj kernel power nešto takvo ID: 41 . H
1080p :
Rise of the Tomb Raider sve na max između 50-65 fps i to stalno varira , a prije sa gtx 1060 imal bez problema 60+ stalno sa mozda sve na high ne na max
Escape from Tarkov skoro sve low skoro nikakav pomak naspram gtx 1060 ( nekih 5-10 fps ali jako sve varira) znam da je neoptimizirano ali ocekival više naspram kako imaju ostali na youtube što sam vidio
Apex Legends sve na max između 90- 110 fps i to varira i ponekad se desi da nakratko padne na oko 50 fps dok se kao vidi mapa sa zraka
BF5 sve na max bez RTX ukljucenim 70-110 fps sa stutterima i ponekad padne na 65 fps
Rust sve na max oko 55-60 fps , neke postavke smanjim oko 65-75 fps
Sad ne znam sta bi moglo biti , možda napajanje preslabo pa grafa se guši jer ne dobiva dosta snage od napajanja , ne vjerujem da je CPU Botteneck jer nisam po preporuki forumaša mjenjao CPU nego sam samo grafu stavio ( bilo između RTX 2070 , gtx 1080 , gtx 1080 ti )
Temperature:
CPU : varira između 60-65 c , max došlo na 70 ali pod testom na full load
GPU : varira između 50-65 c , max došlo na 66 c ali pod testom na full load

nista cudno ako se igras na tak "maloj" rezoluciji i detaljima, ja imam rtx 2060 i novi i5 na 5,3ghz pa se u istim igrama malisa gusi i gpu nije uvijek 100% iskoristen pogotovo dok sam vrtio 1080p, zato sam presao na vecu rezu no i na 1440p se javlja tu i tamo bn, no nije ti za to sve kriv "slab" cpu i mala reza vec i aljkavi dx11 koji neiskoristava to sve kak spada da ne ulazim u dubioze oko toga on je uglavnom glavni krivac za to.lp
Ali nisam siguran jer sam na ostalim forumima citao da napajanje ne moze uzrokovati bottleneck pa sad...
Im scruffy the janitor

, 2 ventilatora u kucistu zaglavila full (krala struju i zagrijavala se ali nema vrtnje ) nakon promjene njih dvoje za nove , stavljanje grafe na drugi PCI 3 ( ma treba sve probati ipak stara maticna XD ) mjenjanja HDMI kabla za kvalitetnijeg (skuzio da dok sam slagao 3 kompa druga koristio svoj monitor i hdmi da se monitor baci onaj famozni crni ekran i za nekoliko se sec vrati, i sad zamjenio za drugi i bolji i zasad jos nista nije pokazao da mi moglo nesto biti sa monitor ali cemo vidjeti) , te stavljana novih WIN 10 pro ovaj put origigi (ne znam dal bi baš igralo ulogu da su i crackani) , stavljanja novih drivera.