Asus Rampage III Extreme boot problem

poruka: 12
|
čitano: 3.635
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Cijeli sistem je stabilan i sve radi savršeno dok ne ugasim komp. Kada ga ponovno upalim ledice na matičnoj uredno zasvijetle zeleno, svi ventilatori se uredno vrte ali nema POSTa i nema slike. Ali ako isključim napajanje iz struje ( pritisnuvši gumb, a ne da ga fizički ištekam iz struje ) pa ga odmah potom ponovno uključim sustav se bez greške diže i sve radi ko podmazano. Drugo rješenje je da stisnem CLEAR CMOS GUMB te se potom sustav uredno diže.

Lijepo bi molio da mi netko kaže di bi mogao biti problem, jer meni fakat nije jasno di je problem. Ponavljam, ploča savršeno radi, problem je jedino u bootu.

Hvala svima na pomoći

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Daj mi reci na kojem PCI-E slotu drzis Graficku? Ja sam držao na sekundarnom,stavi grafu na sekundarni,a ako želiš ostaviti na primarnom onda ga uključi tako da pomaknes prvi od onih četri gumbica Sta su ti pokraj glavnog konektora za napajanje maticne. Moguće je da je maticna zapamtila postavke sa mojim i7 980X kojega sam držao na 3,6Ghz sa 1.16V napona. Naravno sa i7 920 neće raditi.Dovoljno je samo da udes u BIOS i vratis na tvornicke postavke.
I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 3:42 (microman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Asus Rampage III Extreme boot problem

Držim ga na primarnom i uključio sam ga pomaknuvši taj gumbić. Prebacio sam matičnu na bios2 i stavio svoje postavke. Držim proc na 3.2 ghz, voltaže na auto, prolazi everest bez problema, a ovo pišem sa ovog kompa u potpisu ( ovaj u kojem je matična o kojoj raspravljamo ). Kažem ti, sve radi savršeno osim što se matična boota na spomenuti način. Situacija mi fakat nije jasna...

14 godina
neaktivan

i na stock postavkama situacija je ista...

14 godina
neaktivan

Zar nitko nije imao ovakav problem? Situacija je još uvijek ista...ako itko ima bilo kakvu ideju neka se slobodno javi

15 godina
neaktivan
ipetrovs kaže...

Zar nitko nije imao ovakav problem? Situacija je još uvijek ista...ako itko ima bilo kakvu ideju neka se slobodno javi

koje napajanje i memoriju imas u sistemu ??

Google is your friend
14 godina
neaktivan

corsair tx650 i 12gb corsairovih ddr3 rama ( 3 pločice Dominatora i 3 pločice xms3 ). Problem je bio tu i sa 6gb rama. Mijenjao sam mjesta ramima i uvijek isto. A u 3 mjeseca samo sam jednom doživio BSOD. Komp radi ko zmaj pri bilo kojem opterećenju i stabilan je da stabilniji ne može biti, samo se pali na retardirani način, a ja i da se pali i gasi kao i svi ostali. I vrtio sam memtest kojih 8h, nije nikakvu grešku našao... Jurky, zahvaljujem na zanimanju i možebitnoj pomoći

15 godina
neaktivan

a koliko je staro napajanje? to što je tx650 ne znači da se može pokvariti. imao sam prijatelja kojemu je tx950 otišao nakon 2 mjeseca. probaj ga zamjeniti pa onda vidi dalje. govorim ti to jer sam nedavno i ja imao problema s napajanjem..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kupljeno u 1. mjesecu ove godine, novo iz dućana. Moje mišljenje je da ako je stvar u napajanju, vidjei bi se neki problemi dok je pod opterećenjem, što ovdje nije slučaj...a na prijašnoj matičnoj nisam imao ovaj problem...

15 godina
neaktivan
ipetrovs kaže...

corsair tx650 i 12gb corsairovih ddr3 rama ( 3 pločice Dominatora i 3 pločice xms3 ). Problem je bio tu i sa 6gb rama. Mijenjao sam mjesta ramima i uvijek isto. A u 3 mjeseca samo sam jednom doživio BSOD. Komp radi ko zmaj pri bilo kojem opterećenju i stabilan je da stabilniji ne može biti, samo se pali na retardirani način, a ja i da se pali i gasi kao i svi ostali. I vrtio sam memtest kojih 8h, nije nikakvu grešku našao... Jurky, zahvaljujem na zanimanju i možebitnoj pomoći

Pretpostavljam da ti je ploca i sve ostalo namontirarno u kucistu... probaj sve izbaciti van kucista, odspoji sve sa ploce ukljucujuci i procesor, spoji samo osnovno van kucista i probaj da li je problem jos prisutan. Takodjer za test koristi samo 3 istovjetne plocice memorije u crvenim slotovima. Kad upalis udji u BIOS i namjesti AI Tuner na XMP - da se memoriji same namjeste latencije i naponi.

Ako se problem bude ponavljao pokusaj sa botuncicem MEMOK, stisni ga dok ti je sistem ugasen i zatim upali racunalo. Pokusaj ustekat napajanje za procesor u drugi 8-pin konektor za proc. Naflesaj najnoviji BIOS.... ako nista ne pomogne, probaj sa drugim napajanjem a ako i onda ne radi kako treba daj je na reklamaciju....

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 17:05 (Jurky).
14 godina
neaktivan

Problem riješen, hvala svima

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a bio je u?

Moj PC  
0 0 hvala 0