Abit AB9 QuadGT

poruka: 10
|
čitano: 2.656
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Abit AB9 QuadGT - SATA slave problem

Poštovani Bugovci,

imam matičnu ploču kao što u naslovu piše Abit AB9 QuadGT problem postoji od kad sam spojio još jedan SATA HDD,

HDD se vidi u BIOS-u, ali ne i u XP (SP3), koji god HDD ili DVD/RW spojim na taj konkretni "kanal" se ne vidi u XP-u

flashao sam BIOS na zadnju verziju, nakon flashanja BIOS-a mi pored SATA Chanela ne piše više Master i slave kao prije, nego su svi označeni kao "SATA CHANEL (broj 1-6)", chaneli koji se ne vide su na bili slave , ali kakve bi to veze trebalo imat kad je SATA ? nemam jumpere na DVD-RW-u

update-ao sam i Intel chipset drivere, prošao kroz 1000 stranica valjda i nigdje nemogu nać rješenje Plač

stoga Vas molim ako je netko imao sličan problem ili ima istu matičnu, bilo što da zna ili predloži, bit ću VERY VERY zahvalan!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Abit AB9 QuadGT

imam istu matičnu...ali nisam imao takav problem

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Abit AB9 QuadGT

hvala na javljanju,

probaj kad restartaš komp, staviti HDD na neki drugi sata chanel (slave možda ako ti piše u BIOS-u)

ali ne glavni disk (na kojem ti je OS)

već samo "data" ako imaš

Hvala još jednom!

16 godina
neaktivan

(sorry, doublepost)

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 20:28 (jorisvoorn).
16 godina
odjavljen
Abit AB9 QuadGT

Master i Slave ti za SATA diskove postoje samo ako je u BIOS-u uključena emulacija IDE sučelja. Ako je u AHCI mode-u onda su označeni sa SATA 1-6 a u XP-u ti treba driver. Također kad je novi HDD treba napraviti particije da bi ga vidio u My Computer.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

OnChip SATA Device = SATA Mode = IDE

Storage Controler = SATA Mode = IDE

nisam stavljao AHCI

HDD je formatiran Acronisom na NTSC

Problem je što se na 2 SATA kanala Uređaji spojeni vide u BIOS-u, a ne vide su i XP-u, i koji god uređaj spojiš na ta 2 kanala se ne vide u XP-u

Hvala na pokušaju barem,

16 godina
neaktivan
Abit AB9 QuadGT

oprosti sto se nisam javljao, ali nisam pratio uopće ovu temu

probat cu, pa ti javim

EDIT: da sad sam skuzio ne mogu to napravit kad imam samo jedan sata hard...

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2009 19:01 (Obelix_CRO).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Abit AB9 QuadGT

Zapravo kad bolje razmislim imao sam problema sa hardom kada sam sa Acronisom pokusao napraviti

image particije...pa mi je Acronis javljao da disk nije spojen i da ne postoji...

No kada u XP-u otvorim Device Manager on postoji...

Mozda je slican problem kao i kod tebe

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nope, nažalost nije problem u tome,

jer šta god spojio na ta 2 kanala (HDD ili DVD-RW SATA) , se VIDI U BIOS-u, ali ne u XP-u :(

to je bed ..

a šta se particija tiče, vjerovatno si stavio da bude (active), a može biti samo jedan, dok ostali moraju biti logical

thx svejedno.

p.s. čekam još mail od abita, ako oni šta imaju reć za svoju obranu

:)

16 godina
neaktivan
Abit AB9 QuadGT

Instaliraj si JMicron drivere za taj kontroler i sve ce ti raditi... JMicron 363-nesto se zove... imo sam isti problem, i to ga je rijesilo ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice