#%&*!! bežična mreža

poruka: 1
|
čitano: 1.761
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
#%&*!! bežična mreža

Pozdrav.

Nakon niza frustracija i beskorisnih razgovora sa tehničkom podrškom B.neta pomislih da će mi možda bugovci znati dati kakav koristan savjet.

Naime imam problema sa B,net-ovom bežičnom mrežom - vrlo često veza sama od sebe pada. Problem imam od samog uvođenja mreže i isti je sindrom na dva različita računala - laptop sa Windows XP i stolna konfiguracija sa Windows 7. Zbog problema sam se odlučio prijeći na onu njihovu 3DCarnet ponudu (pošto bi prelazak značio i novi bežični modem drugog proizvođača), no i sa ovim novim LinkSys modemom problem je i dalje prisutan.

Simptomi su sljedeći: svakih X minuta (gdje X može biti pola sata, ali i dvije minute) veza naglo padne i ponovo se vrati. Kod normalnog surfanja ovo je najčešće neprimjetno, iako kod svakog petog-šestog ispada računalo izgubi pristup internetu (pojavi se "limited access" upozorenj) te je potrebno obaviti refresh IP adrese. Igranje bilo koje online igrice (Left 4 Dead, SC2) je nemoguće - svaki ispad uzrokuje nagli lag i koju sekundu nakon toga disconnect. Isto tako, downloadanje bilo koje datoteke veće od 100 MB je visokorizično i (osim ako se ne radi o torrentu ili nekom download manageru) najvjerojatnije će završiti neuspjehom.

Tehnička podrška je naravno beskorisna - oni s njihove strane ne vide nikakve probleme i "vjerojatno je problem u mojem računalu". Žična veza radi savršeno.  Pokušao sam sa promjenom kanala (sa inSSIDer alatom sam provjerio da nitko drugi ne koristi neko područje) ali i dalje nema pomoći. Na internetu sam našao savjet da promjenim MTU, ali B.net/CARnet dopušta samo postavku MTU na 1300. U druge postavke modema se ne razumijem i nisam ih ni pokušavao mijenjati. Pogledao sam postoji li nova verzija firmware-a (iako, kao što rekoh, problem se pojavljivao na dva različita modema) ali firmware je najnoviji koji trenutno postoji.

Sve u svemu problem me izluđuje i jednostavno nemam ideje što bih još mogao probati i bio bih iznimno zahvalan na bilo kojem konkretnom prijedlogu, ideji ili savjetu što može biti uzrok problema i kako ga ukloniti.

Eto. Unaprijed hvala i pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2010 18:57 (baba).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice