Zivjeti od programiranja

poruka: 7
|
čitano: 2.898
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
Zivjeti od programiranja

Ukratko, krenuo sam s programiranje prosle godine,cisto iz znatizelje. Problem je sto sam se "navukao",jednostavno taj princip "stvaranja" necega iz nicega....ne znam,jednostavno good feeling imam kad napisem neki "dobar" kod i dalje se zelim razvijati u tome.Ali moram i poceti zaradivati, jer jbg. koliko god da duh zeli,tijelo ima zadnju rijec. 

Zavrsio sam ekonomiju na EFZG (tri godine),cisto jer mi je kultura tako nalagala da moram po papir,pa sam otisao. Uglavnom to je propuh,iako imam diplomu i na njoj pise da sam strucnjak, i got nothing,jer me to nije zanimalo.

 

Programiranje mi je spas i zanima me kako ostati u tome. Postoji li sansa da netko zaposli takve koji imaju samo "home schooling",ne mora mi ni placat na pocetku samo neka mi daju "znanje".

 

Napravio sam par "aplikacija" koje mogu posluziti kao dokaz,ali ne znam, kako bih rekao, koju to granica moram proci da bi uopce usao u krug "programera",da imam skill.

Tipa jedna od aplikacija je obican transfer podataka izmedu racunala i mobitela (za android sustave sam samo napravio). Da mozes biti na mobitelu i slat i primat podatke s racunala.

To sam krenuo cisto da savladam rad s "Threadovima,socketima....". 

Sad da li je recimo to dovoljno da mogu doci nekome i reci "imam skill,daj mi sansu".

 

A najvise od svega bi volio kad bi mogao zivjeti od svojih "projekata". Samo sto moje drustvo je drustvo sportasa i ekonomista,tako da uopce nemam sliku kako to zapravo izgleda "vani".Koliko je tesko napraviti neku svoju aplikaciju od toga zivjeti,jer trenutno iz moje sobe izgleda poprilicno moguce.Samo moras sjesti i raditi.

 

 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Zivjeti od programiranja

Portfolio sa trenutnim aplikacijama ti je drek, odi na freelancer.com, pronađi ponude poslova (android apps), vidi kakve se aplikacije trenutno traže, počni od jednostavnijih do kompliciranijih, kad ih napraviš jedno desetak ( cca godinu dana da ih skoro samostalno možeš raditi, skoro bez pomoći stackoverflowa) ) e to ti je već fini portfolio kojeg bi svakog poslodavca zanimalo.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
offline
Zivjeti od programiranja

Je si se javljao na neke natječaje, bio na kakvim razgovorima ?

 

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Zivjeti od programiranja
Sto se tice tvoga pitanja o "zivljenju", moji frendovi programeri (svi smo cca 40 god) zive debelo bolje nego frendovi ekonomisti i sportasi, koje spominjes :)
15 godina
neaktivan
offline
Zivjeti od programiranja

Tek zadnjih dva tjedna "osjecam" da se mogu i zelim s ovim baviti full time,tako da se nisam prijavljivao ili isao na razgovore.Kad sam krenuo nisam planirao da cu doci do tog levela,ovo je bilo samo zato sto sam htio znati,razumijeti.

 

 

 

Nisam mislio tko bolje zivi,sportas ili programer.Nego sportom sam uvijek bio okruzen i s time se bavio pa tu znam kako funkcioniraju stvari.A s programiranjem nisam nikad imao doticaja,cak ni u skoli,tamo smo ucli "office".Jednostavno nemam taj neki feeling za granicu, kao sto imam u plesu jer sa time sam duze okupiran i imam iskustva pa znam koju granicu bi trebao proci da mozes biti profesionalac naprimjer odnosno koje vjestine moras imati.

 

U principu trazim sta dalje,siguran sam da tu zelim "biti", sto god treb nauciti,napraviti,savladat.Jer sad vise nemam vremena za uciti ono sto mene "zanima" nego i sto mi moze osigurati prihod.Nazalost.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 17:53 (cale).
 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Zivjeti od programiranja

@cale

 

Ma, frende budi uporan. Samo nemoj odustati, ne te neumorno i neprestance radi na svojem znanju. Nauči jedan OO jezik Java ili C#, SQL nešto, neki algoritam skuži kako radi te kreni u tom smjeru. Oš, web dev? Okay, može HTML, CSS, PHP, Javascript....tvoj su pravac učenja.....

 

Nemašgrede, kreni plivati u ICT vode na način da dopreš sa svojim CV do poslodavca. Nemaš sve uvjete iz nekog natječaja? Okay, nema veze, samo šalji CV, otvorene molbe na raznorazne strane. Ostavi se bespotrebnog razmišljana imam ovo, nemam ono, treba naučiti ovo, treba naučiti ono. 

Uči na sebi, al' počni šibati CV na tržište rada. Nemaš kaj čekati.

Onu spremnost koju si izrazio u prvom postu pri otvaranju teme, ponovi u CV, odnosno u pismu namjere(motivacijsko pismo, molbi ili kak to već želiš zvati), i to je to.

Nemoj se zabiti 3 godine u učenje, a da svijet ne zna da ti želiš raditi u branši.

 

Nikad ne znaš kada bude neko na nekome mjetu usfalio čovjek.

 

Nemaš kaj za izgubiti. Ako ne djeluješ u smjeru proaktivnost, džaba ti sve.

 

 

Obrati pozornost na PP.

 

 

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
11 godina
neaktivan
offline
Re: Zivjeti od programiranja

Čisto me zanima, jesi li napravio koju aplikaciju i stavio je na Google Play ?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice