VB08 i baze podataka

poruka: 5
|
čitano: 1.393
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
VB08 i baze podataka

Lijepi pozdrav!

Prvi put probavam nesto napravit pa mi nije nesto jasno.

Baza je spojena u program ali ne znam napisat naredbu koja bi spremala promjene nakon unesenih podataka.

Napravljena je u MS Accessu.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: VB08 i baze podataka

Ovo pitanje je zastarjelo..ali moram na njega odgovoriti..jer totalno zna izluditi pocetnike... Dakle, napravite project u Visual Studiu i uz DataSet Desugner se spojite na bazu koja je u projektu... Sve lijepo dovucete kontrole i sve super. Porenete project i sve radi...nesto unesete novo i zatvorite aplikaciju. Ponovno ju pokrenete i gle......nije zapamtio pdoatke.... E JE... ali prilikom svakog pokretanja projekta baza podataka se vraca u prvobitno stanje...sto se nece dogadjazi odete li u Bin/Debug i tad pokrenete projekt, nesto spremite i nakon toga ga ponovno pokrenete..... Tada sve sljaka... Baza bi kretala od ID = 232534534 kad bi se svaki puta prilikom testiranja aplikacije iz visual studia unosili novi probni podaci pa nakraju brisali....

Neznam dali si na to mislio.

http://www.crobasic.com
16 godina
neaktivan
MarkoVeic kaže...

Ovo pitanje je zastarjelo..ali moram na njega odgovoriti..jer totalno zna izluditi pocetnike... Dakle, napravite project u Visual Studiu i uz DataSet Desugner se spojite na bazu koja je u projektu... Sve lijepo dovucete kontrole i sve super. Porenete project i sve radi...nesto unesete novo i zatvorite aplikaciju. Ponovno ju pokrenete i gle......nije zapamtio pdoatke.... E JE... ali prilikom svakog pokretanja projekta baza podataka se vraca u prvobitno stanje...sto se nece dogadjazi odete li u Bin/Debug i tad pokrenete projekt, nesto spremite i nakon toga ga ponovno pokrenete..... Tada sve sljaka... Baza bi kretala od ID = 232534534 kad bi se svaki puta prilikom testiranja aplikacije iz visual studia unosili novi probni podaci pa nakraju brisali....

Neznam dali si na to mislio.

Nije na to mislija, nezna čovik za insert naredbu.

Što se tiče tvog "problema" , podaci bi se zapamtili međutim u propertiesima po defaultu stoji da se svaki put baza kod bildanja projekta iz projekt direktorija prekopira u bin direktorij te ti tako obriše bazu u koju si nešto zapisa.

U solution exploreru nađi tu mdb bazu, desni klik i properties i nađi opciju za kopiranje prilikom bildanja....istraži malo.

17 godina
vedran984 kaže...

Nije na to mislija, nezna čovik za insert naredbu.

Što se tiče tvog "problema" , podaci bi se zapamtili međutim u propertiesima po defaultu stoji da se svaki put baza kod bildanja projekta iz projekt direktorija prekopira u bin direktorij te ti tako obriše bazu u koju si nešto zapisa.

U solution exploreru nađi tu mdb bazu, desni klik i properties i nađi opciju za kopiranje prilikom bildanja....istraži malo.

Ili pa on gleda bazu koja se ne nalazi u bin-u, a njemu su se podaci zapisali u bazu koja se kopirala u bin. Nakon što pokrene aplikaciju, baza se prekopira u bin i opet izgleda kao da ništa nije bilo upisano. Ali to je to ustvari što si ti rekao....

Visual Studio Visual Studio
'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2009 8:41 (dado2202).
15 godina
neaktivan
VB08 i baze podataka

Ima li netko tutorial ili knjigu za preporučiti na temu VISUAL BASICA? Imam za napraviti petlje, sortiranje a pojašnjenja nitkuda...

365 dana za kompom :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice