RemotePi

poruka: 2
|
čitano: 1.890
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
offline
RemotePi

Imam u planu jedan projekt sa RPijem. Tražim par volontera sa sljedećim vještinama:

- Java development (desktop i/ili mobile)
- Javascript development (jQuery)
- ASP.Net development (WebAPI 2, SignalR)
- poznavanje Cordove

Tražit će se i beta testeri i web designeri... I ako netko ima kakav host gdje bi mogli utrpati jednu malu app, bio bi mu zahvalan do neba. Ako se netko planira prijaviti "samo zbog para", ništa od toga. Ovo je isključivo volonterski i "za zabavu". Ako imate slobodnog vremena i želite malo brusiti svoje developerske vještine te usput naučiti nešto novo, javite se.

"Bilo bi zgodno ali nije potrebno" da imate RPi (bar što se tiče ASP.Net i Cordova devova).
 
Nadam se da ovo neće biti još jedan u nizu propalih projekata tu na forumu (valjda ) jer cilj je jasno definiran, dio dokumentacije postoji i nema pustih obećanja o tome da će se zaraditi - želim da svi nešto naučimo i na kraju da imamo platformu koja za puno nas može biti dobra referenca za neki posao... Cijela stvar je ovako nekako zamišljena:

 

Command & control web aplikacija

“Cloud” koji će biti zadužen za komunikaciju svih dijelova RemotePi sustava. ASP.Net aplikacija hostana na nekom web serveru sa dvije osnovne komponente –“Receiver” i “Dispatcher”. Služi kao stalni “hub” za komunikaciju sa ostalim komponentama I obrađuje njihove requeste. Služi i za web administraciju i ima dobar dio funkcionalnosti kao i mobilna app – dakle dijeli se na command i control module.

 

Receiver

Servis koji “sluša” naredbe sa ostalih dijelova RemotePi-ja. Dakle, podaci sa senzora spojenih koji dolaze sa RPi Servera, queryiji koji dolaze sa mobilne aplikacije ili upiti sa Windows servisa. Ovisno o sadržaju requesta, cloud ga obrađuje i šalje dalje, ovisno o tome kome treba. Plan je da podržava SignalR, WebAPI i eventualno neki jednostavni HTTP get/post sistem za Java aplikaciju.

 

Dispatcher

Slično kao Receiver, komunicira sa ostatkom preko istih tehnologija. Ovisno o tipu odgovora i informacije, šalje na Pi/Smartphone/Windowse.

CC ima informacije o zadnjim IP adresama i pokušava slati preko njih. Ovaj dio je potrebno razraditi.

 

RPi server

Glavna app za Rpi. Java aplikacija koja komunicira sa GPIO pinovima, USBom i ostalim na Piju. Šalje očitanja sa RPija kao broadcast ili po triggeru. Planirane funkcije:

- WakeOnLan
- GPIO read/write

- Backupa sa shareanih diskova na neki cloud storage (Dropbox, Google Drive)...

- ...

 

Windows server

Obavlja komunikaciju sa Windowsima – kamera (web ili na laptopima), backup, startanje/gašenje ostalih aplikacija...

 

Cordova app

Mobilna aplikacija za Android/WP/iOS koja dobiva inpute sa CC servera (razni reporti i alarmi) i šalje razne requestove (WakeOnLan) putem raznih „makro“ naredbi. Ključna stavka za home automation i očitavanje senzora spojenih na Pi. Osim toga, može poslužiti za video nazdor (WakeOnLan -> Windows servis -> web kamera -> CC server -> MJPEG stream -> aplikacija) ili neku sličnu primjenu.

 

Baza podataka

Informacije o spojenim uređajima (RPi, mobiteli, windowsi...) – status, IP adrese, korisnički accounti...

 

Dakle, riječ je o Cloud platformi za komunikaciju sa RPijem. U početku ništa od zarade ali kasnije, kako bude i ako bude, vidjet ćemo. Ako imate kakvih ideja ili prijedloga, javite se ovdje.

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2015 12:00 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
offline
RemotePi

Bump! Javilo se par testera, nijedan dev...

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice