Tako je, nadam se da se slazes bobica. BIlo bi mi zao brisati te s liste suradnika.
Projekt SupriseSoft - Prijava sudionika
- poruka: 415
- |
- čitano: 62.697
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Mi ne odustajemo, samo mjenjamo ideju. Napraviti cemo nesto 100%, samo necemo ovaj ducan jer je to preveliki zallogaj.
Napravio dućan bez odjela s kontrolerima , miševima , tipkovnicama , zvučnicima ,printerima , kamerama .. ccc...
ajme se dogovoriti što ćemo .. ovo je bio idealan prijekt jer smo svi zagrijani za to .. a sad neki program .. neznam .
vidite što vam paše . ja sam za 3D .. ali samo da se okušamo . mislim da nema smisla pokušavati raditi nešto kao trillenium.
a zašto ne i neki programčić .. tipa media player . možda nešto... neznam . jednostavno jedine ideje koje mi padaju su .
-3D shopingiranje
media player
inventory program
ili neka igra.
a da se idemo zahebavat oko nekih programa za obradu slika ili vidsa , zvuka .. mislim da nismo još tome dorasli .. tu je opet jako puno zezancije
-3D shopingiranje
media player
inventory program
ili neka igra.
a da se idemo zahebavat oko nekih programa za obradu slika ili vidsa , zvuka .. mislim da nismo još tome dorasli .. tu je opet jako puno zezancije
Media player je nepotrebno raditi jer ih im doslovno na tone....A da se progura iz onda bi trebao nesto da se istiće iz mase, što se stim jednostavno ne treba zezati....Jer ima onih dobrih koje ljudi koriste...
U inventory programu mi 3d modelari ne mozemo sudjelovati jer nema niceg 3d...A posto ste nas vec pozvali....A taj inventory program bi bio nesto slicno gotove baze podataka s mogučnočcu upisa u accesu?
A za igru treba bnapraviti stvarno dobru i korisnu priču i sloziti dobru atnosferu i igri da bi je ljudi igrali ili kupili...Grafika je nekako tercijarna...Sekundarno bi bio dobar i optimiziran kod da i na slabijim računalima radi dobro....
JA bi najrađe d aidemo u 3d Shopping jer mislim da ce onaj trillenium propasti...DA da milja kuna...mazanje oci novinarima...
Kao prvo inventory program nije samo tablica, treba imati 100tine drugih opcija. Recimo dodavanje PDVa, printanje racuna, zakljucak kase.... A sto se tice 3d modela, slazem se da vas trebamo ukljuciti.
Ako mislite da mozemo napraviti nesto bolje od ovoga http://mymall.co.uk/. ONda se slazem da kpokusamo. Ali onda odbacujemo XNA i moramo nesto inbrowser
Ako mislite da mozemo napraviti nesto bolje od ovoga http://mymall.co.uk/. ONda se slazem da kpokusamo. Ali onda odbacujemo XNA i moramo nesto inbrowser
Mislim da možemo. Evo, ponovit ću, zašto bi moralo biti real-time? Zašto ne iskoristimo gotove (predefinirane) animacije, korisnik se može kretati tipkama od odjela do odjela ili od dućana do dućana. Možemo to onda odraditi fotorealno i detaljno i sve bi se bez problema vrtilo u browseru jer su to obične animacije.
Mislim da možemo. Evo, ponovit ću, zašto bi moralo biti real-time? Zašto ne iskoristimo gotove (predefinirane) animacije, korisnik se može kretati tipkama od odjela do odjela ili od dućana do dućana. Možemo to onda odraditi fotorealno i detaljno i sve bi se bez problema vrtilo u browseru jer su to obične animacije.
Normalno da možete jer ovo je iskreno bezveze napravljeno.
I još mi šteka (znam da mi grafa nevalja ali ako žele nešto što će više ljudi koristit mora glatko ić na puno slabijim grafama.
Moje mišljenje je da online 3D shopovi su općenito "big fail" , čisto iz praktićne svrhe pristupa .
Ovaj mymall je KATASTROFIČAN u svim aspektima.
Normalno da možete jer ovo je iskreno bezveze napravljeno.
I još mi šteka (znam da mi grafa nevalja ali ako žele nešto što će više ljudi koristit mora glatko ić na puno slabijim grafama.
lol šteka i meni, a pogle konfu
Moje mišljenje je da online 3D shopovi su općenito "big fail" , čisto iz praktićne svrhe pristupa .
Ovaj mymall je KATASTROFIČAN u svim aspektima.
Dosadašnje izvedbe jesu jer ne donose ništa korisno po pitanju funkcionalnosti već ju narušavaju, a na kraju niti nije nešto posebno zanimljivo...
Uglavnom, moj prijedlog potpuno zadržava brzinu i funkcionalnost, a istovremeno dobivaš nešto novo i zanimljivo. Princip korištenja ostaje isti, koristiš izbornike ili tražilicu za navigiranje dok te animacija vizualno vodi kroz odjele odnosno dućane ovisno o tvojem izboru iz menu-a (ili tražilice).
Sorry za double post.
Kao prvo inventory program nije samo tablica, treba imati 100tine drugih opcija. Recimo dodavanje PDVa, printanje racuna, zakljucak kase.... A sto se tice 3d modela, slazem se da vas trebamo ukljuciti.
Kakve 100tine drugih opcija to tvrtke imaju sve složene u accesu jer se moze i jednostvno je za koristiti...i da access nisu samo tablice to je excell
ZNacni mi bi ubiti napravili veliki trgovacki centar sa svim mogucim Ducanima i onda radili za svaki posebno animacije? Uho to je jako puno animacija u rendeririranja...Ova da nemora biti real time je super ideja jer je hodanje nekako bezveze oduzimanje funcionalnosti i trošenje vremena...
Lorde ali to ti onda puuuuno smanjuje funcionalnost, jer tak nesto ljudi mogu kupovati u opicnim webshopovima....A da napravimo stand-alone aplikaciju? I da je cijeli trgovacki centar nutra....
1.ko koristi sketchup,odma može odustati,jer on nije za te stvari,on je samo za vizualizacije.
2.uzmite
neki bolji grafički engine,jer ako vam to što radite ne ispadne dobro barem nek ima dobru grafiku.
3.modeli moraju biti low poly,moraju imat što manje poligona,kako ta aplikacija ne bi bila enormno zahtjevna, i najvažnije timski rad i organizacija su ključni za uspjeh.Nadam se da sam vam barem malo pomogao.
Shopping centar je nedvojbeno veći projekat ali mislim da se može izvesti unutar godinu dana. Moj prijedlog je da krenemo sa jednim dućanom i iz toga napravimo prezentaciju. Mene brine nešto drugo doduše... no to bi trebali na PP - vezano za komercijalnu upotrebu software-a...
1.ko koristi sketchup,odma može odustati,jer on nije za te stvari,on je samo za vizualizacije.
2.uzmite
neki bolji grafički engine,jer ako vam to što radite ne ispadne dobro barem nek ima dobru grafiku.
3.modeli moraju biti low poly,moraju imat što manje poligona,kako ta aplikacija ne bi bila enormno zahtjevna, i najvažnije timski rad i organizacija su ključni za uspjeh.Nadam se da sam vam barem malo pomogao.
Ne znam koliko si pratio temu ali ako bi išli na opciju animacija onda nam ne treba nikakav engine, modeli mogu biti detaljni i high poly.
Problem sa animacijom postoji doduše... ona je više manje fiksna, a artikli se izmjenjuju, dakle artikli ne smiju biti dio animacije (npr. samo prazne police u animaciji) već ih se naknadno mora ubaciti na neki način.
Imate li možda neki prijedlog? Imam neke ideje ali me zanima kako bi vi to riješili?
2.uzmite
Ma nemoj...Sketchup s dobrim pluinovim ai renderom je vec u rangu Blendera....Nevelim da je bolji i mozda jedank Mayi , Maxu i slično ali velim da je za svoju jednostavnost Vrhunski program s velikim mogucnostima...
PAr linkova
To su renderi za sketchup pa pogledaj sta se sve moze napraviti...
Pa, zapravo, ne bih ulazio u tu raspravu jer ne koristim Skeč ali vidio sam stvarno prekrasne projekte koji su izašli iz tog programa. Imam svega par sati iskustva sa Skečom tako da zaista nisam prava osoba da govorim o njemu niti o njegovim mogućnostima.
Jel mi možeš ti ili netko drugi odgovoriti kako bi riješili problem artikala (dinamično) u animaciji (više manje fiksno)? Možda CG? Artikl se real-tme renderira na pozadini (u ovom slučaju pozadina je neka polica)?
Hej ekipa, bez uvrede...ali ako tako nastavite necete nista napraviti.
Pratim malo razvoj ove vase situacije i recimi "Trillenium-u" ne mozete trenutno konkurirat. Zasto!? Imaju more programera, ljudi koji rade to za lovu (i to vjerojatno ne neku malu tako da im je to posao), rade na tome svaki dan, imaju more trgovina.....tako da cete tesko njima konkurirat, na zalost. Sa kojim trgovinama bi vi radili?
Ako je ovo neka njihova "beta"...sta mislite kako ce izgledati njihov krajnji proizvod!? Ne rade oni tako dugo na tome projektu i nije nista bez razloga....hoce napraviti nesto kako treba.
Ovo vase dogovaranje preko neta bas i ne stima.....najbolje je sjesti par puta za stol i svako neka iznese svoju ideju pa kasnije mozete bez beda koristiti chat, Skype ili sta god.
Te ono najvaznije.....NOVAC....nista nije besplatno, a za izradu nekih projekata uistinu treba uloziti puno truda, ljudi, novaca....
Iskreno, volio bih da bar nesto napravite....no koliko vidim ideje se mjenjaju iz dana u dan..tako da to sve zvuci malo neozbiljno.
Ne zelim nikoga uvrijedit, vec samo kazem kako ja to sve vidim!
Jel mi možeš ti ili netko drugi odgovoriti kako bi riješili problem artikala (dinamično) u animaciji (više manje fiksno)? Možda CG? Artikl se real-tme renderira na pozadini (u ovom slučaju pozadina je neka polica)?
Uzmimo primjer animacije, nakon što smo uložili xy vremena za rendering, vlasnik dućana je već izmijenio artikle... Znači, definitivno ne možemo u animaciju stavljati artikle jer mora postojati mogućnost da se po potrebi artikli izmjenjuju, ponovni rendering animacije ne dolazi u obzir... ali kako onda ovo riješiti?
Jedna mogućnost je da "dućan" prilagodimo animaciji, odnosno, ovako nekako;
1. Kupac dolazi na stranicu dućana gdje ga animacija uvodi u virtualni dućan
2. Animacija odvodi kupca na browser/blagajnu/košaricu i sama po sebi ne pokazuje nikakve artikle
3. Tu prestaje animacija i počinje preview artikala koje kupac na poznati način putem browser-a/tražilice gleda i/ili stavlja u virtualnu košaricu
4. Kupac tokom preview-a ima punu kontrolu nad artiklom -> rotacija, pan, zoom; te se prikazuju karakteristike i cijena
*animacija tokom 3. i 4. koraka ne postoji, zamjenjuje ju statična slika virtualne blagajne, a artikli idu kroz engine ili se CG-jem ubacuju na pozadinu
Ne znam da li sam dobro objasnio svoju viziju. U slučaju da ne razumijete recite pa ću pojasniti.
Evo jedan prijedlog Karaoke program?
Tko zna kadaa će izaći igra a svaki mjesec stignu 2-3 grafe onda svako malo treba updejtat. Kužite kako bi pratili trend.
Ekipa ...zasto taj projekt ...
kada ste se vec skupili smislite nes novo ... i ne toliko glomazno...
3D shoping centar je vec smislija oni iz HG Spot-a , mislin da se zove nesto kao millenium nešto :)
i to je lijepo covjek zastitija pod patent ... cak san cuja da su mu se amerikanci nes javljali...
pa eto tako ...moje misljenje...
Eto vidite. lijepo vam rekao da je vjerovatno patentirano.
Ništa od ovog projekta. Dok se vi dogovorite pola zainteresiranih će zaspasti i odustati, a ako se uopće ikada dogovorite ostala polovica će se razići kad bude trebalo nešto raditi.