Pomoć oko zadatka u C++ zaključana tema

poruka: 5
|
čitano: 2.879
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Pomoć oko zadatka u C++

1.  Zadatak

 

Izraditi program koji će ilustrirati način korištenja klasa i naslijeđenih klasa. u C++ jezika. Program je manjeg obima pod nazivom „NASLJEĐENE KLASE“. Osnovna klasa bit će osoba, a izvedena klasa bit će profesor. Osnovna klasa imat će sljedeće atribute: ime, prezime, godina rođenja, spol. Iz osnovne klase neka je izvedena klasa profesor sa sljedećim atributima: titula, studij, kolegij koji predaje. Za svaku klasu potrebno je definirati : konstruktor, destruktor, funkcijama, atribute.

Program će imati sljedeće meni opcije:

1. Učitavanje popisa studenata • u ovoj opciji program će učitavati podatke o profesorima. Učitavanje će se vršiti pomoću ulazne datoteke pod nazivom „profesori.txt“. U toj datoteci bit će zapisani podaci o profesorima. Podaci o svakom profesoru zapisani su u zaseban red datoteke odvojenim točkom zarezom. Odabirom ove opcije iz datoteke će se pročitati podaci o profesorima i zapisati u vektor. Nakon učitavanja neka se na zaslonu pojavi informacija koliko podataka o profesorima je učitano. Stari podaci u programu neka se obrišu prije učitavanja.

2. Pronađi profesora • u ovoj opciji programa korisniku daje mogućnost da upiše prezime profesora, a program će prikazati na zaslon sve podatke o tom profesoru. Ukoliko u popisu nema traženog profesora s tim prezimenom, na zaslonu će se pojaviti poruka upozorenja.

 

 

 

2.zadatak

 

Izraditi program koji će ilustrirati način korištenja klasa i ostalih elemenata C++ jezika. Program je manjeg obima pod nazivom „POPIS STUDENATA“. Za svakog podatke o studentu potrebno je definirati klasu sa svim njenim elementima (konstruktor, destruktor, funkcijama, atributima). Svaki student opisan je sljedećim atributima:

• prezime

• ime

• datum rođenja

• godina studija

• status studenta (redovni / izvanredni)

Program će imati sljedeće meni opcije:

1. Učitavanje popisa studenata • u ovoj opciji program će učitavati podatke o studentima. Učitavanje će se vršiti pomoću ulazne datoteke pod nazivom „studenti.txt“. U toj datoteci bit će zapisani podaci o studentima. Podaci o svakom studentu zapisani su u zaseban red datoteke odvojenim točkom zarezom. Odabirom ove opcije iz datoteke će se pročitati podaci o studentima i zapisati u polje ili vektor. Zbog dinamičnosti preporučujem vektor. Nakon učitavanja neka se na zaslonu pojavi informacija koliko studenata je učitano. Stari podaci u programu neka se obrišu prije učitavanja.

 

2. Traženje studenta • u ovoj opciji programa korisniku daje mogućnost da upiše prezime studenta, a program će prikazati na zaslon sve podatke o tom studentu. Ukoliko u popisu nema studenta s tim prezimenom, na zaslonu će se pojaviti poruka upozorenja.

 

3. Brisanje studenta • u ovoj opciji programa vrši se brisanje studenta iz popisa knjiga. Brisanje se vrši na osnovi upisanog prezimena i imena studenta. Nakon brisanja neka se na zaslonu prikaže poruka o obavljenoj akciji.

 

4. Pregled svih studenata • u ovoj opciji na zaslonu se prikazuju svi podaci o svim studentima koji su trenutno zapisani u vektoru/polju.

 

5. Upis podataka o novom studentu • u ovoj opciji programa omogućuje upis podatka o novom studentu. Podaci se zapisuju u klasu i u vektor/polje. Nakon upisa neka se na zaslonu pojavi poruka o završenoj operaciji.

 

6. Zapisivanje svih studenata u datoteku -  

• u ovoj opciji programa zapisuje sve podatke o studentima iz vektora/polja u datoteku „studenti.txt“. Pri tome stari podaci iz datoteke se brišu, a ostaju samo trenutni iz vektora/polja.

7. Izlaz iz programa • u ovoj opciji programa završava rad programa.

 

3. Brisanje profesora • u ovoj opciji programa vrši se brisanje profesora iz popisa. Brisanje se vrši na osnovi upisanog prezimena i imena profesora. Nakon brisanja neka se na zaslonu prikaže poruka o obavljenoj akciji.

 

4. Pregled popisa profesora prema spolu • u ovoj opciji na zaslonu se prikazuju svi podaci o svim profesorima prema odabranom spolu.

 

5. Upis podataka o novom profesoru • u ovoj opciji programa omogućuje upis podatka o novom profesoru. Podaci se zapisuju u klasu i u vektor. Nakon upisa neka se na zaslonu pojavi poruka o završenoj operaciji.

 

6. Ispis svih podataka • u ovoj opciji se na zaslonu prikaže popis svih profesora koji su zapisani u vektoru.

 

7. Kopiraj u datoteku

• u ovoj opciji programa zapisuje sve podatke o profesorima iz vektora u datoteku „profesori.txt“. Pri tome stari podaci iz datoteke se brišu, a ostaju samo trenutni iz vektora/polja.

8. Izlaz iz programa • u ovoj opciji programa završava rad programa.

 
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: Pomoć oko zadatka u C++

Kolega captain_Soap_Mc_Tawish ti pomaže u ovoj temi, ako si zaboravio, pa kojim slučajem otvorio novu?

11 godina
neaktivan
offline
Re: Pomoć oko zadatka u C++

Otvorila sam novu temu zato jer je prvi zadatak riješeni koji je bio na početku teme pa sam ostale izbrisala jer su u sredini teme. I arogancija nije potrebna.

12 godina
neaktivan
offline
Re: Pomoć oko zadatka u C++

Ne mozes tako otvarati teme, sa nejasnim naslovima. Imas sticky temu u kojoj se kaze da ne stavljate pomoc u naziv teme jer se u svakoj trazi pomoc. Stavis u formatu "programski jezik - problem". Tako da iz naslova zakljucimo sto se trazi. Naravno ova tema je suvisna i prijavljena je. Nastavite u onoj temi koja takoder ima los naslov.

11 godina
neaktivan
offline
Re: Pomoć oko zadatka u C++

Da, jer ne postoje teme u kojima se jednostavno diskutiraju problemi ili teme neke.. tražim pomoć pa sam napisala u naslovu da tražim pomoć.. ti si taj koji bespotrebno komentira teme radi vlastitog nezadovoljstva, tema nije neprimjerena niti nikog ne vrijeđa, svaka čast ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice