PHP ili C

poruka: 9
|
čitano: 3.977
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
PHP ili C

Sad preko ljeta planiram učiti programirati pa se dvoumim između ova 2 "macana"Smijeh.  Zanimaju me web stranice, ali i aplikacije. Što je lakše, korisnije, bolje? Da li se može raditi što s C u vezi web stranica? Imam neke osnove osnova u basicu i pythonu što se tiče programiranja, ali samo neke osnovne naredbe. Svaka pomoć je dobrodošla! Unaprijed hvala!

zakon
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: PHP ili C

C# + ASP.net

Jako slični jezici, odlični razvojni alati (Visual Studio), hrpe literature... Sve se više radi u "višim" jezicima pa ako ikad budeš programirao nešto, vjerojatno će biti na .net platformi. A sam .net olakšava posao, ne moraš se brinuti o nekim mušicama koje imaju C/C++.

Ovisi o tebi i sa čime se želiš baviti. Jednostavnost i brzi razvoj (.net) ili performanse i totalna kontrola (C/C++).

Meni se više sviđa .net

EDIT: C# je za desktop aplikacije, ASP.net za web stranice/aplikacije

EDIT2: evo zašto ne php

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 22:58 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan
PHP ili C

I dali može preporuka nekih knjiga po mogućnosti na hrvatskom (može i na engleskom ako nema nešto kvalitetno na hrvatskom). I još zanima me ako budem učio PHP/ASP.net da li će biti potrebno učiti i baze podataka npr. MySQL?

zakon
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ja sam našao samo jednu knjigu od .netu na hrvatskom i to je bila "C# osnove". Jedva 80 stranica u kojima se nisu odmaknuli od Hello Worlda pa bi bilo dobro nać knjige na engleskom. Knjige sam potraži, imaš ih po "onim" stranicama. A baze ne moraš učiti ako nećeš raditi sa njima. Inače idu php + mysql i asp.net + mssql (LINQ) ali radi i u raznim kombinacijama.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
PHP ili C

Ipak sam  se odlučio za C, mislim da će mi biti dobra podloga za budućnost. Sad se dvoumim između C++ i C#Neodlučan

zakon
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
PHP ili C

Ako si početnik onda bolje C#. C++ je jači ali puno teži za naučiti. C# je i noviji i dosta tražen danas.

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

I ja bih ti preporučio C prije PHP-a ili nekih drugih OO jezika. Jednom kad savladaš C, jezici poput C++, C# dođu kao logičan korak bilo za učit, bilo za izbjegavati :)

S druge strane, podosta popularnih jezika sintaktički sliči C-u, što dobro dođe kod svladavanja jednog takvog jezika.

15 godina
neaktivan
PHP ili C

Evo ja da ti kazem. Pretpostavljam da bi ti bilo nauciti neki OOP jezik, pa onda bolje poceti od nekoga koji nije iskljucivo OOP. Pocni od php jer ima stvarno jako puno tutorijala o njemu na net-u, pa niti ne moras nesto kupovati. Inace php brze izvrsava naredbe nego asp.net, radi na svim platformama, a asp.net samo na windowsima. Kada budes bio dobar s php-om prijedji na javu. Zasto? Pa rekao si da te zanimaju i aplikacije i web stranice. S javom mozes raditi oboje (iako ti je bolje s php-om raditi web stranice). Lako ce ti biti nauciti javu ako vec znas php jer su u php-u posudili puno funkcija iz jave. Samo pazi, java je iskljucivo OOP jezik.

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
dario111cro kaže...

Evo ja da ti kazem. Pretpostavljam da bi ti bilo nauciti neki OOP jezik, pa onda bolje poceti od nekoga koji nije iskljucivo OOP. Pocni od php jer ima stvarno jako puno tutorijala o njemu na net-u, pa niti ne moras nesto kupovati. Inace php brze izvrsava naredbe nego asp.net, radi na svim platformama, a asp.net samo na windowsima. Kada budes bio dobar s php-om prijedji na javu. Zasto? Pa rekao si da te zanimaju i aplikacije i web stranice. S javom mozes raditi oboje (iako ti je bolje s php-om raditi web stranice). Lako ce ti biti nauciti javu ako vec znas php jer su u php-u posudili puno funkcija iz jave. Samo pazi, java je iskljucivo OOP jezik.

Ja bih se isto složio. 

Php ti je super za učenje jer je relativno jednostavan i opraštajući + sve što je kolega rekao.

Ovdje  možeš naći osnove o php-u i kako početi, naravno izbor je isključivo tvoj.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice