Notepad i batch fileovi

poruka: 65
|
čitano: 17.693
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Notepad i batch fileovi
stavis da je read only.
Sa štovanjem, brahle!
17 godina
neaktivan

pa kad stavim read only opet mozes ic edit i pogledat i mjenjat!?

16 godina
neaktivan

onda sori. ne znam.
kad u windowsima nista ne radi :P odi radije na linux, ak' 'oces nesto napraviti sa skriptama.

EDIT: tipfeleri i nepismenost :P

Sa štovanjem, brahle!
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2009 21:55 (brahle).
16 godina
neaktivan
sanguis kaže...

jednostavno upisem start cmd i spremim pod .....bat

neznam jer ovo sta radim dopusteno za stavit na forum, zato nezelim stavit kod.... iako nije nista veliko ima svega 7-8 redova......

ono što sam zatamnio ti nije potrebno...ako si dodala ono .bat onda će ti otvoriti cmd...
dakle ono što želiš da ti bude upisano u cmd jednostavno upiši u notepad > Save As... > (nešto).bat
jesi razumjela/o ? dakle netreba ti pokretanje cmd-a nego samo upiši naredbe koje želiš da on izvrši i spremi  tako što ćeš otići u Save As... napisati neko ime i dodati .bat. i onda ćeš napraviti tvz. Batch file!
thunder in my room :prijevod: Moja mama viče!
16 godina
neaktivan
DragonSoul kaže...

Dovoljno je CMD -> Help -_-

molim te reci mi da se šališ...ako si probo to onda i sam znaš da ti to baš neće pomoći...kada se u cmd-u utipka Help izbaci ti naredbe ali iako su to korisne naredbe, neznaš oliko su korisne dok ih negdje ne probaš i neko ti ih ne objasni...
npr. ja sam učio tako što sam ko budala tražio netom mjesecima tumačenja naredbi te bi onda kada bi znao baš detaljnije i točnije funkciju te naredbe otišo u cmd i upiso: (ta naredba) /? te bi tako još one atribute dodavo i detalje...npr. kada sam čuo za naredbu shutdown onda sam utipko shutdown /? i tamo pogledo dodatke kao npr.: -f, -s, -c"", -t 00...
a čini mi se da alema zanima kako složiti neki programčić, da pokušava početi u programiranju...
a što se tiče onog ipconfig i za pamćenje čini mi se da to neće baš trebati, a ako te zanim još funkcija ipconfig nda ću ti dati još dvije koje ti služe za obnavljanje ip-a...
ipconfig/releast (mislim da je tako ali nisam siguran za releast ili je releave ali probaj pa koje upali...)-ta te naredba zapravo skine s neta (odjavi te...)
ipconfig/renew-ta te naredba opet spoji na net ali ti je ip drugačiji...
zatim, što se tiče neta postoji ti još jedna zgodna naredba a to je ping...ja sam tako bio napravio nešto što je moglo služiti za rušenje stranica...koristi se petljama...ali je ptroblem što ti preoptereti comp a ništa nepostigneš ako vas puno ne pokušava odjednom...ali iz nje možeš i komande učiti a sve što trebaš je nakon što je skineš klikniti na desnu tipku miša> otvori s>notepad
te će ti tamo pisat od čega je sastavljena...
spomenio sam petlje...petlje su vam zapravo jako jednostavna stvar...dakle, petlja se sastoji od 2 djela...prvi dio je početak petlje i označava se sa : i još se nešto napiše (bilo šta npr. bono, škembljo, zguzonja...)
           drugi dio petlje je goto i onda se tu napiše ono što se napisalo poslije onog : (dakle treba se imati 2 puta npr. bono,škembljo, zguzonja...)
evo vam jedan primjer:
: škembljo
md bono_%random%
goto škembljo

i tim smo kodom naredili cmdu da radi file bono_(tu ide neki nasumični broj od 1-99999) skroz dok može (a to je u našem slučaju dokle se ne pomovi isto ime fajla, ondosno dok bono_24980 ne bude 2x jer će onda windows signalizirati grešku (nesmije biti 2 ista imena na jednom mjestu...)...

ako nekoga zanima još komandi, mislim da mu mogu pomoći, i neka se obrati preko privatne poruke...

thunder in my room :prijevod: Moja mama viče!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice