Ne mogu klonirati repository sa GIT LAB

poruka: 10
|
čitano: 1.719
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen

Pozdrav decki.

Skoro sam dobio ugovor za novi posao, ali izgleda da cu morati raskinuti isti ako ovo ne rijesim danas ili sutra. Dakle, trebam klonirati repository sa GIT LAB, ali nikako ne uspijevam. Koristim sourcetree, sa njim jedino mogu klonirati, ali sam dobio ovaj error http://i.imgur.com/GNsyCKM.png

Koristio sam i GIT Bash, dobijao sam slicne error, medjutim sada ne mogu ni klonirati vise preko GIT BASH I tortoise git, pise kao da nemam pristup, iako sam tacno ukucao username i email. Je li imao neko slicne probleme ? Sinoc sam cijelu noc klonirao i pred sami kraj sam dobio taj error gore u slici. Moj net je 5mb/1mb, da li to moze biti zbog sporog interneta ? Sta mi preporucujete da uradim ? 

Darko

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ili imaš problem sa instalacijom gita ili repozitorij nije u redu.

Što se gita tiče, probaj dognit ubuntu u virtualnoj mašini i vidi je li tu radi. Ili onaj ubuntu za win 10.

Doduše, moguće je i da je do repozitorija, možda nemaš prava pristupa ili sl.

0 0 hvala 1
14 godina

Ako hoces, javi na privatnu detalje pa mogu ja probati klonirati na svom racunalu, pa ti to uploadam negdje.

(╯- , -)╯︵ ┻━┻
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 23:48 (OriginalEXE).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: Ne mogu klonirati repository sa GIT LAB
OriginalEXE kaže...

Ako hoces, javi na privatnu detalje pa mogu ja probati klonirati na svom racunalu, pa ti to uploadam negdje.

Hvala na ponudi, no imam potpisan NDA, tako da ti to ne mogu poslati. Sada pokusavam da uradim sa SSH, da li mislite da li bi mi to moglo rijesiti problem ? 

Darko
14 godina

Stvarno ne znam, nisam se jos susreo sa takvim problemom. Sta kazu autori repozitorija, oni nemaju takvih problema kod kloniranja?

(╯- , -)╯︵ ┻━┻

0 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
OriginalEXE kaže...

Stvarno ne znam, nisam se jos susreo sa takvim problemom. Sta kazu autori repozitorija, oni nemaju takvih problema kod kloniranja?

Ne, i to njih ima vise i svime je uredno, osim meni. Nevjerovatno.

Darko
14 godina

Probaj onda sta je kolega gore savjetovao, u virtualci (ili direktni boot sa USB-a) digni Ubuntu i probaj direktno preko terminala.

(╯- , -)╯︵ ┻━┻
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2016 0:08 (OriginalEXE).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Sta mislite, da li moze biti zbog portova ? Znam da mi je za neke online igre portovi pravili probleme.

Darko

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
DarkoKwon kaže...

Sta mislite, da li moze biti zbog portova ? Znam da mi je za neke online igre portovi pravili probleme.

Generiraj SSH key i dodaj ga na "Profile Settings" pod "SSH Keys" na GitLabu. To bi trebalo biti to.

13 godina
odjavljen
fiki574 kaže...
DarkoKwon kaže...

Generiraj SSH key i dodaj ga na "Profile Settings" pod "SSH Keys" na GitLabu. To bi trebalo biti to.

Probao sam to davno, nije radilo, mislim da je problem do downloada/uploada, jer nisam nasao nikakvo drugo rijesenje, a sve sam probao i http i ssh i nije radilo. No sada, izgubio sam taj posao :( i to je iza mene, no uspio sam naci drugi posao gdje nisam imao isti problem. Mozda je do njih, a mozda do mog dwonloada/uploada. 

Darko
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice