Literatura o programiranju na hrvatskom

poruka: 3
|
čitano: 2.232
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina

Već se neko vrijeme u slobodno vrijeme "zabavljam" s HTML-om i CSS-om i radi tako neke statičke stranice koje po potrebi izprogramiram u WordPress, ali ništa konkretno, samo one osnovne stvari.

Sad bih to moje znanje htio dignuti na višu razinu i malo se ozbiljnije početi baviti s time. Iz priče s ljudima došao sam do zaključka da je literatura uvijek najbolji izbor učenja (ispred youtube klipova i slično). Moj drugi problem je engleski koji nije baš na najboljoj razini. Zato me zanima literautra na hrvatskom jeziku. Postoji li uopće kvalitetna literatura na hrvatskom i gdje ju nabaviti?

Gledao sam ovo, ali nisam upućen u kvalitetu literature i isplati li je se nabavljati...

http://www.knjizara.hr/detalji_proizvoda.936a50a39a8f4be6bee5eb5249c78a64.nacela-dobrog-web-dizajna.aspx

http://www.knjizara.hr/detalji_proizvoda.2b769a710da84a85bb837a263c3d3431.knjiga-za-css3.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Literatura o programiranju na hrvatskom

@Grisha

Gle, frende njihove knjige su ti prijevodi stranih knjiga koje su se pokazale kao najbolje za određeno područje. 

Imam i sam nekoliko njihovih knjiga. Čak i ovaj CSS, al' ne mogu reći da su loše. Međutim, kada sam čitao o Javi iz njihove naklade, mogu reći da prijevod nije baš bio na razini onakovoj kakvoj sam navikao kada čitam knjige o programiranju koje je pisao netko naše gore liste. 

Ovo sam napisao u vezi te knjige o Javi u toj pripadajućoj temi:"

Za ovu knjigu od Y.Fain mogu reći da je vrlo dobra, polagano te uvodi u svijet OOP, te prostranstva Jave.

Nabavio sam je ovaj mjesec na Interliberu u hrv.prijevodu, te bez obzira na neke gramatičke greške, te malo drugačiji stil prevođenja, kojeg izgleda nije prevodio čovjek koji ipak više kuži programersku spiku, nego prevoditelji. Al' to je zanemariva moja kritika prijevodu te knjige.

Znači, za tu knjigu tople preporuke.

"

Znači mogu preporučiti njihove knjige, al' prijevod bio mogao biti na boljoj razini.

Njihove knjige možeš pronaći i po javnim knjižnicama(barem je tako ovdje u ZGB).

Postoji i na hrv. dosta kvalitetne literature. Samo velim to su prijevodi pretežito stranih izdanja, al' to ne znači da ne vrijede. 

Sve možeš naći po javnim knjižnicama.

To frende kaj konkretno tvoje engl., nije možda na nekoj dobroj razini. To ništa ne znači, pa buš ga naučio, samo rokaj i trudi se.

Nije bitno koliko ne znaš, nego koliko si spreman naučiti. Tako je to u životu.

Samo pozitivno, te uz rad sve budeš savladao.

Neki vele da je  za učenje  možda bolja knjiga, netko web resursi. Stvar je izbor i pristupa, al' mogu ti reći da kreneš nešto svoje raditi(kao što već i radiš...), tako ćeš možda više naučit, nego da pratiš slijedno knjigu kako se obrađuje tematika. O.K., možeš proći knjigu, pa onda udariti po praksi.

Možeš, proširivati mogućnosti svojih stranica, aplikacija, dodavati nove stvari unutar njih i tako to...pa, ćeš kada se ti osjetiš spremnim za pravi posao imati svoje nešto za pokazati svojem budućem poslodavcu, jer samo referenca pokazuje razinu svih nas.

Tak' da velim samo rokaj, po dev, po engleskom jeziku...nauči svaki dan samo par riječi, pa će bolje bit kroz neko vrijeme .....

Suerte!

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
8 godina
neaktivan

Podrška za drugara početnika :)

Lijepo je imati knjigu neku da je pri ruci, ali sto se tiče HTML i CSS,  nemaš ti više puno sa njima raditi. Koja sedmica je dovoljna da bi ti to razumio sve, ako već radiš nešto u tome.

A mislim da imaš dosta literature na našem jeziku što se tiče osnova HTMLa i CSS-a. Da ti ja ne pronalazim, samo Guglaj, to je najbolji prijatelj.

Za sve osnove imas puno literature na našem jeziku, i na internetu (u pdf-ovima, forumčićima i sl) i ovako, to možeš jeftino proći.

Posto predpostavljam da ces krenuti sa PHP, čuvaj pare za poslje osnova PHP-a.

Daljni razvoj je problem, za to ćeš morati masne pare potrošiti da kupis literaturu i za to budi spreman i prištedi :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.3.2017 20:36 (trexone).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice