Kako početi programirati

poruka: 78
|
čitano: 52.839
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Kako početi programirati

Vrlo jednostavno. Nabaviš kvalitetnu literaturu, brdo slobodnog vremena, malo volje i ljubavi i dosta IQ-a i mašte.

Nema potpisa jer egomainiaci odmah polude :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako početi programirati
Capitan Hook kaže...

ako je neko zainteresiran za zajedničko učenje c-a (mislim preko msn-a i mail-a, ofc :>), nek napiše, ja bi vrlo rado...

evo ja oću
javi se na moju e-mail adresu ante_koby@hotmail.com

16 godina
protjeran
yure32 kaže...

Molim vas da mi posaljete neku knjigu za pocetnike i u kojem program da to radim.

Hvala unaprijed

Ae ti blago nama kreni ucit batch Namigiva.  Mislim da je najjednostavniji za učenje. A nakon njega Visual Basic. Ja sam prvo naučio batch,pa VB script,pa Visual Basic.

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
17 godina
Buffer Overflow kaže...

Vrlo jednostavno. Nabaviš kvalitetnu literaturu, brdo slobodnog vremena, malo volje i ljubavi i dosta IQ-a i mašte.

Da... za nauciti kako se tvoje instrukcije izvrsavaju i kako postaviti algoritam ti treba dosta maste... A kvalitetna literatura... uhhh... ja sto god trebam nadjem na googletu :) tako da... ima jako dobrih foruma i jako dobrih blogova bas za pocetnike... samo treba potraziti...

Sto se tice programskog jezika... nije bitno dal je to C, VB, Java, PHP... nacin razmisljanja je isti. Za presaltavanje na drugu sintaksu ti treba jako malo vremena, samo treba nauciti razmisljati i to je to...

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan

Ey ljudovi imam jednu odličnu knjigu za početnike koji žele programirati u jeziku c++ pa ako neko zeli da mu posaljem preko maila toju knjigu ili mu dadnem link neka mi se javi na PM

k1.c0
16 godina
neaktivan
Kako početi programirati

e možeš li meni poslat

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Kako početi programirati

E, ako želiš početi nabavi nekoliko starih tipkovnica, jer češ ih tjekom ućenja morati promjeniti :)

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kako početi programirati

Ako nekoga zanima Visual Basic 2008 imam knjigu,a ima i zanimljivih video tutoriala na Youtube-u,npr ovaj

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako početi programirati

Kad već pričamo o programiranju, zanima me kuzi li se netko u GPGPU programiranje (recimo CUDA-u)?

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo da ne duljimo link ali to svakako baš i nije za početnike Osmijeh...inače ne bavim se s time ali sam samo u toku.

Private
15 godina
neaktivan
Kako početi programirati

Ako možeš nabavi knjige Demistificirani C++ i C u primjeni , knjige su odlične. Moj savjet ti je da kada prođeš obje knjige , kreni na codeproject ili planetsource , izaberi si programski jezik koji ti najviše odgovara i počni radit.

http://www.woodgamesfx.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kobe Bryant kaže...

hack je program pomoću kojeg upadamo u tuđa računala,baze podataka i slično

Ti nisi normalan, nemoj početi učiti programirati ako ti to "NE VOLIŠ" točnije ako se samo želiš hvaliti kako znaš programirati!

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
16 godina
Kako početi programirati

Kako je ovo sve loshe... Ja kada san pocima sa ozbiljnim programiranjem nisan ima ni neta ni ista ...  A danas momci se naj...bu na bug-ov forum i bez iti malo googlanja i truda traze gotove recepte kako postat pro programer u neki po godine.

Ima tu dobri savjeta al nevirujen da bi iko postavlja ovakva pitanja da zbilja se zeli truditi i nauciti programiranje... Primjer je i u programskim jezicima ... ma da neate pojma ni sta je programiranje u dva tri dana surfanja ne da bi nasli odgovarajuci programski jezik nego bi vec i znali u koje ga svrhe najbolje koristiti i koje su prednosti nad nekim drugim jezicima.

Ima jos jedna stvar sta se tice prog jezika. Bez obzira koji jezik (kontan one popularne a i one manje popularne) u 99% slucajeva ce te moc istu stvar napraviti u nekom drugom jeziku.

PS: Nista zlonamjerno, sve dobronamjerno!

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kako početi programirati

evo jedna stranica na kojoj mozete skinuti knjige za pocetnike ...

Piratski link ..obrisano - Lazarus Long

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 19:49 (Lazarus Long).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kako početi programirati

najbolje bi bilo da proucis gradju racunala, racunalnih sustava, interneta malo ono 3-4 dana procitas to sve skontas staje sta kad se nest spominje i onda krenes s nekim brzim tutorialima i pocnes da se siris u stranu sta te zanima najvise. al ono krenes s demi c++ posto je na hrvatski:)

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2011 16:31 (endeva).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kako početi programirati

Kako vi učite bilo koji jezik, jel kod koji napišete gledate poslije korak po korak da vam se bude jasno kako sta unutar koda radi ili..., ja npr. tako radi dobro ne bas sad svaki kod ali bolje shvatim ako idem na taj način, učim C slabo ima literature na net-u a i literature na HR u vezi ovog jezika, pa mi je bolje raditi na ovaj način ili kopati po internetu dok ne nadem odgovor na svoje pitanje :D

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Kako početi programirati
Broken kaže...

Kako vi učite bilo koji jezik, jel kod koji napišete gledate poslije korak po korak da vam se bude jasno kako sta unutar koda radi ili..., ja npr. tako radi dobro ne bas sad svaki kod ali bolje shvatim ako idem na taj način, učim C slabo ima literature na net-u a i literature na HR u vezi ovog jezika, pa mi je bolje raditi na ovaj način ili kopati po internetu dok ne nadem odgovor na svoje pitanje :D

Ima nešto što se zove logika, probaj učiti to, kreni sa algoritmima, a za jezik nije važno imaš ih milion.
Vidi:

Napiši program koji će ispisati brojeve od 0 do 10-pomoću petlje for.
Rezultat treba biti
0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

, a za početnika je isto hoće li to biti for(int i=0; i<=10;i++) ili šta ja znam For i=1 To i=10(zaboravio Basic ).

Dakle uči logiku, a jezik je pa ajmo reći lakši dio programiranja.

SENAID
14 godina
neaktivan
Kako početi programirati

ako ti pratis kod uz izvodenje programa i gledas sta svaka naredba radi naucit ces i logiku...a ne nac neki algoritam i copy/paste i to je to, to nevalja nego pokusaj i sam ako ne ide nadi algoritam pa ga prouci i nemoj bas copy/paste nego prilagodi kako tebi odgovara

lol
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 9:25 (neznam_ime).

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice