Covjeku koji zeli nauciti programirati, da.
Covjeku koji zeli raditi igre, ne.
A trenutno se tema nalazi u podforumu "Programiranje" tako da...
Trenutno ili ne, ja ne vidim kontekst u tom pitanju. Pitanje glasi "Kako napraviti igru", odgovor je, "Uzmi dobru ideju, dobar SDK, i kreni". Jednom kad wannabe programeri zapravo naprave igru (ukljucujuci i tekstualne avanture) i upgradeaju svoj rank u programere, vrlo brzo ce shvatiti (racunajuci da im IQ iznosi barem 80) da ono sto su isprogramirali zapravo izgleda kao vrlo jadna kopija postojeceg SDK-a.
Odgovor na tocnije pitanje "Kako isprogramirati igru?" glasi "Gotovo je nemoguce", jer ukljucuje proceduralnu generaciju apsolutno svega i izrada igre na takav nacin (bez izrade SDK-a) bi bila retardirana ispod svakog nivoa.
Naime, s obzirom da ocito treba to ponoviti iznova i iznova, u cistoj produkciji igre sudjeluju generalno cetiri discipline, programeri, artisti, sound guys i game designeri. Programeri rade alate, artisti crtaju, sound guys lade jaja a dizajneri sklapaju koriste resurse i alate koje su dobili u igru.
Dakle, moje pitanje za svakog s inteligencijom iznad 20 je - tko u toj cijeloj prici na kraju radi igru onda, i sta je pitanje u ovoj temi? Kako napraviti SDK, ili kako napraviti igru?
Vec mi je pomalo dosadilo iznova ovo objasnjavati...